Profesioniștii din domeniul perinatal s-au întâlnit la MATERNOPEDIA 2024

BUCUREȘTI, 27 mai – Inovațiile pentru sănătatea mamei și a copilului, precum și implicațiile etice și profesionale legate de folosirea noilor tehnologii, au reprezentat tema centrală a prezentărilor conferinței MATERNOPEDIA 2024, organizată de Asociația SAMAS, în parteneriat cu Societatea Română de Medicină Preventivă.

MATERNOPEDIA 2024 s-a bucurat de participarea a peste 20 de specialiști care au susținut prezentări pe durata celor 2 zile de conferință, desfășurată în format hibrid.

Bolile rare neurologice pediatrice; Beneficiile tatuajului după intervenția chirurgicală oncologică la sân; Stadiul actual al cercetărilor privind gestația în uterul artificial; Programul Cutia Bebeșulului, ca model de intervenție în comunitate prin intermediul profesioniștilor din sănătate; Noile tratamente în terapia căderii părului în timpul sarcinii și după naștere; Terapia laser în complicațiile specifice sarcinilor gemelare sau Aplicațiile Inteligenței Artificiale în medicină au fost printre subiectele care au reținut atenția celor prezenți în sală sau online în cele 2 zile de conferință MATERNOPEDIA 2024.

Participanții la conferință au aflat mai multe și despre impactul dezinformării asupra deciziilor medicale, în cadrul unui workshop susținut de Mădălina Voinea, coordonator programe de combatere a dezinformării, la organizația Expert Forum.

Vezi aici galeria foto de la eveniment.

Evenimentul a fost moderat de Ana Măiță, consilier pentru drepturile mamelor. 

Conferința MATERNOPEDIA 2024 a fost organizată de Asociația SAMAS, în parteneriat cu Societatea Română de Medicină Preventivă și în colaborare cu Pacientul 2.0 și Hotel Capital Plaza.

  • Sponsori: Danone Romania, LOVI Romania, OMNIASIG Vienna Insurance Group, BARZA și Barza Selfcare
  • Susținători: Ceaiurile Vedda, Evolet Selection și Floraria Florens 
  • Parteneri Media: Viaţa Medicală, 360medical.ro, StiriMed, 24life.ro, Noi vrem părinți

 

DESPRE ASOCIAȚIA SAMAS

Din 2013, SAMAS activează în domeniul prevenției și al educației pentru sănătate. Activitatea noastră este dedicată profesioniștilor din domeniul sănătății și părinților, deopotrivă. Formăm profesioniști din domeniul sănătății și cel educațional, pentru ca aceștia să-i poată ajuta pe părinți să ia cele mai bune decizii pentru sănătatea copiilor. Cele 2 mari programe ale Asociației SAMAS sunt: Educație Perinatală pentru părinți în primele 1000 de zile ale copiilor și Sănătos de mic – programul național de educație nutrițională pentru preșcolari.

Rezultatele noastre:

  • 2.459 de specialiști formați din rândul moașelor, medicilor, asistenților medicali și comunitari, care oferă informații despre nutriția și îngrijirea corectă a bebelușilor viitorilor părinți și părinților începători din întreaga țară.
  • 37.929 de părinți (dintre care 18.840, aflați în situații dificile de viață) au beneficiat de cursurile și informațiile furnizate de SAMAS din 2013 până în prezent.
  • 2021 de cutii donate în programul Cutia Bebelușului, menit să reducă mortalitatea infantilă și să vină în sprijinul părinților vulnerabili. Începând din septembrie 2023, programul Cutia Bebelușului, implementat de Asociația SAMAS, este finanțat de Fundația OMV Petrom
  • 776 de cadre medicale și didactice formate în nutriția sănătoasă a preșcolarului, în programul Sănătos de mic, menit să combată obezitatea infantilă. 379 de grădinițe de stat (30% dintre grădinițele de stat cu program prelungit) implicate în program. 280.912 părinți și 56.850 de copii implicați în program.
Alte articole din secțiunea: Comunicate