Curs de nutriția gravidei

Curs de nutriția gravidei. Asigură-ți ție și bebelușului un start bun.

Plănuiești să rămâi însărcinată curând sau tocmai ai descoperit că ești gravidă? Deși data nașterii poate fi departe, există lucruri pe care le poți face acum pentru a-ți asigura ție și bebelușului tău un start bun. SAMAS a creat acest curs pentru a te informa și pentru a te ajuta să iei deciziile corecte chiar de la început.

SOLICITĂ INFORMAȚII REZERVĂ LOC ACUM


De ce cursul de nutriția gravidei e grozav pentru mămici:

Vei avea un bebeluș cu o greutate normală la naștere.

Vei risca mai puține complicații în timpul și imediat după naștere, inclusiv defecte de naștere ale bebelușului.

Vei risca mai puțin să ai un bebeluș cu întârzieri de dezvoltare.

Vei avea mai puține probleme (grețuri de dimineață, constipație, oboseală, reflux esofagian, crampe musculare)

Vei avea mai puține pofte de mâncăruri grase, dulci (junk foods) cu valoare nutritivă mică.

Vei risca mai puțin să ai complicații de sarcină precum anemia, pre-eclampsia, diabet gestațional, naștere prematură sau nou-născut cu greutate mică.

Vei avea un travaliu mai ușor, cu mai puține complicații.

Vei pierde mai ușor excesul de greutate după naștere și vei trăi mai puțin intens depresia de după naștere.

Ce teme parcurgem împreună

Principii alimentare generale pe cele 3 trimestre de sarcină

Principii alimentare pentru prevenirea diabetului de sarcină

Principii alimentare pentru prevenirea pierderilor de elemente minerale în sarcină

Alternative sănătoase la “poftele” sarcinii

Principii alimentare pentru prevenirea excesului de greutate în sarcină

Principii alimentare pentru dezvoltarea fătului în condiții de sănătate

Strategii de optimizare a timpului în bucătărie

Primele 1000 de zile sunt cruciale!

Alimentația corectă în sarcină este una dintre deciziile cele mai importante pe care le poți lua ca să influențezi în bine dezvoltarea bebelușului tău. Studiile recente arată că nutriția mamei pe durata sarcinii poate influența sănătatea copilului pe toată durata vieții sale ulterioare (conceptul ”primelor 1000 de zile”).

În afară de genetică, sănătatea copilului este influențată și de factori externi, dintre care nutriția are cel mai mare aport. Pentru sănătatea copilului și a viitorului adult, primele 1000 de zile sunt cruciale și ele încep în momentul concepției, încheindu-se la aniversarea primilor doi ani de viață. Hrana pe care cel mic o primește în primele 1000 de zile va determina sănătatea acestuia, abilitățile cognitive și dezvoltarea fizică pentru restul vieții lui. Această perioadă este numită și „fereastra de oportunități”.

Multe din afecțiunile des întâlnite în zilele noastre pot fi legate de nutriția copilului încă din pântec. A consuma o varietate mare de alimente, bogate în nutrienți, va asigura o dezvoltare fizică și cognitivă optimă a copilului tău. Ceea ce mănânci și bei în această perioadă contează pentru sănătatea copilului tău pentru totdeauna.

Una din condițiile esențiale pentru sănătatea ta și a copilului este intrarea în sarcină cu o greutate normală și creșterea sănătoasă în greutate în timpul perioadei de sarcină. O greutate medie pe care trebuie să o câștigi în timpul celor 9 luni de sarcină trebuie să se încadreze între 11.5 kg și 16 kg. În cazul femeilor supraponderale, creșterea în greutate trebuie să fie mai mică. Greutatea mare în timpul sarcinii pune în pericol atât sănătatea ta, cât și pe cea a copilului, crescând riscul de diabet de tip 2 sau tensiune arterială ridicată. În plus, copilul poate fi predispus la obezitate și la diabet de tip 2.

Pentru a afla care sunt miturile și recomandările învechite pe care trebuie să le eviți, precum și care sunt alimentele care pot dăuna sarcinii și cum să-ți asiguri nutriția suficientă atunci când suferi de grețuri, plus multe alte informații utile, vino la cursul SAMAS despre nutriția gravidei.


Prețul serviciului în București:

Preț curs de grup la sediul SAMAS: 100 de lei

Preț curs individual la sediul SAMAS: 150 de lei


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

 • Aylin Cadîr

  Aylin-Cadir

  “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

 • Bianca Ioniță

  “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

 • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

  “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

 • Liana Sanda, PR Intact Media Group

  “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

 • Tea Vasilescu, blogger parenting

  Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

 • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

  Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…