Servicii prenatale

Cursul de Pregătire pentru Naştere este menit să pregătească părinţi competenţi şi relaxaţi care să aibă toate cunoştinţele necesare pentru a-şi crea condiţiile de a avea o sarcină şi o naştere uşoară şi pentru a se bucura în voie de bebeluşul lor. Cursul poate fi făcut integral sau per şedinţă şi este conceput pentru un grup de minim 3 persoane.

Cursul cuprinde şi Şedinţa de Puericultură pentru taţi, în urma cărora ei vor primi Atestatul de Puericultură care le va obţine 10 zile în plus de concediu pentru a fi alături de mamă şi copil, oricând în primele 6 luni după naştere.

Ideal este ca toate viitoarele mame să participe la toate cele 6 şedinţe ale Cursului de Pregătire pentru Naştere. Asistentul SAMAS poate decide dacă susţine şedinţe separate, în funcţie de interesul mamelor.

Yoga Prenatală

Din punct de vedere emoțional și mental, sarcina este unul dintre momentele cele mai solicitante pentru femeie. Această realitate este susținută atât de fondul hormonal specific sarcinii, cât și de conștientizarea limitelor stării de control. Femeia realizează că este o parte destul de mare în această experiență, care însă nu este sub controlul propriu. Această…

 

Curs despre sarcină

Pentru majoritatea femeilor, chiar și pentru cele care au deja un copil, sarcina poate fi un proces copleșitor, mai ales că fiecare sarcină este diferită. Multe femei, împreună cu partenerii lor, aleg să participe la un curs despre sarcină pentru a se informa și a-și liniști temerile. Cursul despre sarcină le ajută să treacă cu bine prin cele 9 luni de așteptare a bebelușului.

 

Curs de pregătire a perineului pentru naștere

Viitoarele mămici au neliniști cu privire la naștere: voi fi capabilă să suport durerea? Dar dacă apar complicații? Voi face ruptură de perineu? Cum voi depăși aceste probleme? Cursul de pregătire a perineului pentru naștere lămurește toate aceste temeri și ajută gravidele să se pregătească pentru o naștere în care să știe cum să-și protejeze perineul și să evite problemele intime după naștere. Cursul este dedicat exclusiv viitoarelor mămici și este recomandat începând din săptămâna a 16-a de sarcină.

 

Curs Nastere naturala

Cursul de nastere naturala este conceput astfel incat sa pregateasca parinti competenti si relaxati, care sa aiba toate cunostintele necesare pentru o nastere usoara, si care sa se bucure cu adevarat de venirea pe lume a bebelusului lor. Nasterea naturala (nemedicalizata) este cea mai buna optiune pentru gravida care doreste sa fie un participant activ la venirea pe lume a bebelusului.

 

Curs Nastere medicalizata

Cursul de pregatire pentru nastere este conceput astfel incat sa pregateasca parinti competenti si relaxati, care sa se poata bucura cu adevarat de venirea pe lume a bebelusului lor. Cursul este recomandat incepand cu saptamana 24 de sarcina.

 

Curs Alaptare

Desi hranirea la san a bebelusului este un proces natural, cunostintele despre alaptare nu apar de la sine, o data cu nasterea unui bebelus. Gravida si mama trebuie sa stie ca e nevoie de un pic de instruire teoretica si mai ales practica, din partea unui specialist, pentru ca alaptarea sa decurga bine, bebelusul sa primeasca suficienta hrana, iar mama sa se simta confortabil.

 

Curs Puericultura – Ingrijire Bebelus

Acest curs prezinta cronologic 0 – 1 an toate etapele de ingrijire si crestere ale bebelusului iar parintii care participa invata principii corecte de ingrijire a bebelusului astfel incat sa fie pregatiti sa isi ingrijeasca nou-nascutul in mod competent si relaxat, inca din prima zi dupa reintoarcerea de la maternitate.

 

Consiliere prenatala cu moasa

Consultatia prenatala cu moasa consta intr-o discutie de consiliere pentru gravida in care aceasta discuta ce optiuni de ingrijire are pentru nastere (Planul de Nastere). Moasa este specialistul in sarcina si nasterea normala. Ea are grija sa educe gravida sanatoasa, sa o asiste la nasterea normala si sa o indrume in primele luni dupa nastere in ingrijirea bebelusului sanatos. Centrul nostru beneficiaza de serviciile unei echipe de moase pregatite pentru consilierea gravidei pentru pregatirea pentru gravide ca ele sa aiba parte de o sarcina usoara, o nastere normala si o alaptare fara probleme.

 

Curs Nutritia Gravidei

Planuiești să rămâi insărcinată curând sau tocmai ai descoperit că ești gravidă? Deși data nașterii poate fi departe, există lucruri pe care le poți face acum pentru a-ți asigura ție și bebelușului tău un start bun. SAMAS a creat acest curs pentru a te informa si pentru a te ajuta să iei deciziile corecte chiar de la inceput.

 

Masaj gravida

Oricine (gravidă sau nu) care a avut parte de un masaj profesionist știe că atât mintea cât și corpul se simt mai bine după o frecție. Numeroase studii arată că masajul reduce hormonii de stres din organism si relaxează mușchii. De asemenea, mărește fluxul de sânge, lucru important când ești gravidă și menține sistemul limfatic in funcțiune la eficiență maximă, eliminând toxinele din corp. Iți reconectează mintea cu corpul, o conexiune liniștitoare pentru acelea dintre voi care suspectează ca un extraterestru si-a făcut culcuș înâuntrul lor.

 

Pregatire Fizica pentru Nastere

Unul din lucrurile cele mai bune pe care le poate face o gravidă pentru sine este să se pregătească fizic, emotional, mental si spiritual pentru experiența nașterii. Nașterea poate fi una din cele mai plenare experiențe din viața unei femei cu condiția să fie bine pregătita. Din nefericire, multe femei nu realizează ca trebuie să se pregătească pentru naștere și lasă intregul proces pe seama doctorilor, în locul propriilor organisme. Această abordare cauzează numeroase intervenții medicale inutile, travalii prelungite si recuperări dificile, ca să nu mai vorbim de altele.

 

Curs Babywearing

Studiile arata ca bebelusii purtati plang mai putin si sunt mai putin agitati. Parintii care isi poarta bebelusii au parte de mai multa mobilitate si libertate de miscare deoarece nu trebuie sa isi tina bebelusul in brate si nici sa manevreze carucioare greoaie. La Cursul de Babywearing veti afla cum sa purtati bebelusul corect fara sa-i afectati coloana vertebrala, soldurile sau zona pelviana, in functie de greutatea si varsta lui, de conditiile meteo, de durata iesirii, de conformatia parintelui care poarta bebelusul. Trainerul demonstreaza toate sistemele corecte de purtare (sling, wrap, mei-tai, marsupiu, port-bebe).

 

ABONARE NEWSLETTER

EVENIMENTE

Peste 300 de parinti cu bebelusi alearga la Cursa Jogging in Scutece din cadrul Maratonului International Bucuresti in Octombrie 2015

Dragi parinti, va invitam sa va inscrieti pentru ‪Jogging‬ in scutece SAMAS! Joggingul cu caruciorul a devenit in ultimii ani un sport iubit atat de mamicile dornice sa isi revina la forma fizica anterioara sarcinii, cat si de taticii care vor sa isi mentina stilul de viata activ. Va asteptam la cursa Jogging in Scutece SAMAS cu bebelusul si in sistem de purtare! Conditia este este aiba intre 6 luni si 4 ani si sa ”concurati” in pas de mars in loc de alergare.

In Februarie 2015 Asociatia SAMAS te invita la CINEMaTi, cinematograful parintilor

Pe 25 Februarie 2016 continuam seara de film SAMAS. Vom viziona impreuna filmul documentar ”Nasterea la Microscop” (Microbirth), iar dupa vizionare un Educator Perinatal SAMAS va raspunde la intrebarile referitoare despre sarcina.

Filmul documentar ”Nasterea la Microscop” (Microbirth 2014) prezinta o serie de ipoteze si concluzii stiintifice care vor determina atat cadrele medicale cat si femeile sa isi reconsidere deciziile profesionale si personale privind nasterea, ca decizii ce pot nu numai sa influenteze sanatatea copiilor ci si insusi viitorul speciei umane.

In luna Martie, Asociatia SAMAS face cadou cursuri de educatie perinatala in Pitesti, Constanta, Turnu Severin, Bacau si Moinesti

Gravidele, proaspetele mămici și tăticii beneficiaza de cursuri cadou oferite de Educatorii SAMAS, specializați în educaţie perinatală.

Scopul acestui cadou de primavara pentru viitorii si proaspetii parinti este sa isi îmbogățeasca cunoștințele cu informații esențiale legate de ingriirea si nutritia in sarcina, pregatirea pentru nastere,alaptarea si nutritia mame.

COMUNICATE

August 2015: 4 din 10 bărbați români ar alăpta, dacă ar putea – Asociația SAMAS, singura rețea națională de educatori perinatali, lansează o campanie inedită pro-alăptare

Bărbații români sunt tot mai implicați în deciziile care țin de alăptarea bebelușului: peste jumătate (54%) asistă la alăptare ori de câte ori au o ocazia și peste 80% dintre ei cunosc principalele beneficii ale laptelui matern, arată un studiu online Ivox, realizat la cererea Asociației SAMAS, singura rețea națională de educatori perinatali din România.

Noiembrie 2015: Asociatia SAMAS organizeaza primul Simpozion National de Educatie Perinatala

Asociația SAMAS, singura rețea de educatori perinatali din România, organizează primul Simpozion de Educație Perinatală din țară, în 20-21 noiembrie, la București, cu acces gratuit. Invitați de top din rândul medicilor, autorităților, precum și o reputată moașă de la University of College London Hospital vor dezbate soluții pentru sănătatea mamei și sugarului, în condițiile în care România are statistici alarmante cu privire la nașterile prin cezariana, rata alăptării și a mortalității infantile.

Septembrie 2015: Peste 1.000 de femei vor beneficia gratuit de educație perinatală din partea Asociației SAMAS

Începând din Septembrie 2015, peste 1.000 de femei din București și din alte 7 orașe vor beneficia gratuit, timp de 6 luni, de cursuri și suport în ceea ce priveștea sarcina și îngrijirea copilului din partea Educatorilor Perinatali SAMAS. Programul Social SAMAS se adresează femeilor care provin din medii defavorizate și se derulează în București, Bistrița, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Medgidia, Pitești și Târgu Mureș.

Cursuri si servicii

Curs Prenatal de weekend
Inceput: 10:00 am
Sfarsit: November 17, 2018 - 5:30 pm
Masajul bebelusului
Inceput: 4:15 pm
Sfarsit: November 19, 2018 - 5:30 pm
Gimnastica prenatala
Inceput: 6:00 pm
Sfarsit: November 19, 2018 - 7:00 pm
Curs prenatal - Alaptare
Inceput: 7:00 pm
Sfarsit: November 19, 2018 - 8:30 pm
Diversificare Bebelus
Inceput: 3:30 pm
Sfarsit: November 20, 2018 - 5:00 pm
Nutritie copil 1-3 ani
Inceput: 5:15 pm
Sfarsit: November 20, 2018 - 6:45 pm
Nutritia Gravidei
Inceput: 7:00 pm
Sfarsit: November 20, 2018 - 8:30 pm
Yoga Prenatala
Inceput: 6:00 pm
Sfarsit: November 21, 2018 - 7:00 pm
Gim mama&bebe
Inceput: 11:00 am
Sfarsit: November 22, 2018 - 12:00 pm