Servicii prenatale

Cursurile de Pregătire pentru Naştere sunt menite să pregătească părinţi competenţi şi relaxaţi care să aibă toate cunoştinţele necesare pentru a-şi crea condiţiile de a avea o sarcină şi o naştere uşoară şi pentru a se bucura în voie de bebeluşul lor. .

Ideal este ca viitorii părinți să participe la toate  şedinţe de pregătire pentru venirea bebelușului pe lume. Asistentul SAMAS poate decide dacă susţine şedinţe separate, în funcţie de interesul mamelor.

Curs de alăptare

Deși hrănirea la sân a bebelușului este un proces natural, cunoștințele despre alăptare nu apar de la sine, o dată cu nașterea unui bebeluș. Gravida și mama trebuie să știe că e nevoie de un pic de instruire teoretică și, mai ales, practică, din partea unui specialist, pentru ca alăptarea să decurgă bine, bebelușul să primească suficientă hrană, iar mama să se simtă confortabil.

 
 

Curs complet despre naștere

Fii pregătită de naștere! Cursul de naștere este conceput astfel încât să pregătească părinți competenți și relaxați, care să aibă toate cunoștințele necesare pentru o naștere ușoară și care să se bucure cu adevărat de venirea pe lume a bebelușului lor. Puncte de discuție: * Travaliul și etapele lui * Contracțiile și durata lor *…

 

Yoga prenatală

Acum puteti sa practicati YOGA prenatala din confortul si siguranta propriului camin prin clasele de yoga ONLINE. Yoga pentru Energizare & Ancorare – Marți si Joi, ora 19:00 Clasele online au pretul de: Drop in: 40 lei Abonament 4 clase: 140 lei – valabil 1 lună Din punct de vedere emoțional și mental, sarcina este…

 

Curs despre sarcină

Pentru majoritatea femeilor, chiar și pentru cele care au deja un copil, sarcina poate fi un proces copleșitor, mai ales că fiecare sarcină este diferită. Multe femei, împreună cu partenerii lor, aleg să participe la un curs despre sarcină pentru a se informa și a-și liniști temerile. Cursul despre sarcină le ajută să treacă cu bine prin cele 9 luni de așteptare a bebelușului.

 

Pregătirea perineului pentru naștere

Viitoarele mămici au neliniști cu privire la naștere: voi fi capabilă să suport durerea? Dar dacă apar complicații? Voi face ruptură de perineu? Cum voi depăși aceste probleme? Cursul de pregătire a perineului pentru naștere lămurește toate aceste temeri și ajută gravidele să se pregătească pentru o naștere în care să știe cum să-și protejeze perineul și să evite problemele intime după naștere. Cursul este dedicat exclusiv viitoarelor mămici și este recomandat începând din săptămâna a 16-a de sarcină.

 

Curs naștere naturală

Cursul de naștere naturală este conceput astfel, încât să pregătească părinți competenți și relaxați, care să aibă toate cunoștințele necesare pentru o naștere ușoară și care să se bucure cu adevărat de venirea pe lume a bebelușului lor. Nașterea naturală (nemedicalizată) este cea mai bună opțiune pentru gravida care dorește să fie un participant activ la venirea pe lume a bebelușului.

 

Curs naștere medicalizată

Cursul de pregătire pentru naștere este conceput astfel, încât să pregătească părinți competenți și relaxați, care să se poată bucura cu adevărat de venirea pe lume a bebelușului lor. Cursul este recomandat începând cu săptămâna a 24-a de sarcină.

 

Consiliere prenatală cu moașa

Consultația prenatală cu moașa constă într-o discuție de consiliere pentru gravidă în care aceasta discută ce opțiuni de îngrijire are pentru naștere (Planul de naștere). Moașa este specialistul în sarcină și nașterea normală. Ea are grijă să educe gravida sănătoasă, să o asiste la nașterea normală și să o îndrume în primele luni după naștere în îngrijirea bebelușului sănătos. Centrul nostru beneficiază de serviciile unei echipe de moașe pregătite pentru consilierea gravidei pentru a avea parte de o sarcină ușoară, o naștere normală și o alăptare fără probleme.

 

Curs de nutriția gravidei

Plănuiești să rămâi însărcinată curând sau tocmai ai descoperit că ești gravidă? Deși data nașterii poate fi departe, există lucruri pe care le poți face acum pentru a-ți asigura ție și bebelușului tău un start bun. SAMAS a creat acest curs pentru a te informa și pentru a te ajuta să iei deciziile corecte chiar de la început.

 

Masajul gravidei

Oricine (gravidă sau nu) care a avut parte de un masaj profesionist știe că atât mintea, cât și corpul se simt mai bine după o frecție. Numeroase studii arată că masajul reduce hormonii de stres din organism și relaxează mușchii. De asemenea, mărește fluxul de sânge, lucru important când ești gravidă și menține sistemul limfatic în funcțiune la eficiență maximă, eliminând toxinele din corp. Îți reconectează mintea cu corpul, o conexiune liniștitoare pentru acelea dintre voi care suspectează că un extraterestru și-a făcut culcuș înăuntrul lor.

 

Pregătire fizică pentru naștere

Unul dintre lucrurile cele mai bune pe care le poate face o gravidă pentru sine este să se pregătească fizic, emoțional, mental și spiritual pentru experiența nașterii. Nașterea poate fi una dintre cele mai plenare experiențe din viața unei femei, cu condiția să fie bine pregătită. Din nefericire, multe femei nu realizează că trebuie să se pregătească pentru naștere și lasă întregul proces pe seama doctorilor, în locul propriilor organisme. Această abordare cauzează numeroase intervenții medicale inutile, travalii prelungite și recuperări dificile, ca să nu mai vorbim de altele.

 

Curs de babywearing

Studiile arată că bebelușii purtați plâng mai puțin și sunt mai puțin agitați. Părinții care își poartă bebelușii au parte de mai multă mobilitate și libertate de mișcare deoarece nu trebuie să-și țină bebelușul în brațe și nici să manevreze cărucioare greoaie. La cursul de babywearing veți afla cum să purtați bebelușul corect, fără să-i afectați coloana vertebrală, șoldurile sau zona pelviană, în funcție de greutatea și vârsta lui, de condițiile meteo, de durata ieșirii, de conformația părintelui care poartă bebelușul. Trainerul demonstrează toate sistemele corecte de purtare (sling, wrap, mei-tai, marsupiu, port-bebe).

 

ABONARE NEWSLETTER

EVENIMENTE

Peste 300 de parinti cu bebelusi alearga la Cursa Jogging in Scutece din cadrul Maratonului International Bucuresti in Octombrie 2015

Dragi parinti, va invitam sa va inscrieti pentru ‪Jogging‬ in scutece SAMAS! Joggingul cu caruciorul a devenit in ultimii ani un sport iubit atat de mamicile dornice sa isi revina la forma fizica anterioara sarcinii, cat si de taticii care vor sa isi mentina stilul de viata activ. Va asteptam la cursa Jogging in Scutece SAMAS cu bebelusul si in sistem de purtare! Conditia este este aiba intre 6 luni si 4 ani si sa ”concurati” in pas de mars in loc de alergare.

In Februarie 2015 Asociatia SAMAS te invita la CINEMaTi, cinematograful parintilor

Pe 25 Februarie 2016 continuam seara de film SAMAS. Vom viziona impreuna filmul documentar ”Nasterea la Microscop” (Microbirth), iar dupa vizionare un Educator Perinatal SAMAS va raspunde la intrebarile referitoare despre sarcina.

Filmul documentar ”Nasterea la Microscop” (Microbirth 2014) prezinta o serie de ipoteze si concluzii stiintifice care vor determina atat cadrele medicale cat si femeile sa isi reconsidere deciziile profesionale si personale privind nasterea, ca decizii ce pot nu numai sa influenteze sanatatea copiilor ci si insusi viitorul speciei umane.

In luna Martie, Asociatia SAMAS face cadou cursuri de educatie perinatala in Pitesti, Constanta, Turnu Severin, Bacau si Moinesti

Gravidele, proaspetele mămici și tăticii beneficiaza de cursuri cadou oferite de Educatorii SAMAS, specializați în educaţie perinatală.

Scopul acestui cadou de primavara pentru viitorii si proaspetii parinti este sa isi îmbogățeasca cunoștințele cu informații esențiale legate de ingriirea si nutritia in sarcina, pregatirea pentru nastere,alaptarea si nutritia mame.

COMUNICATE

August 2015: 4 din 10 bărbați români ar alăpta, dacă ar putea – Asociația SAMAS, singura rețea națională de educatori perinatali, lansează o campanie inedită pro-alăptare

Bărbații români sunt tot mai implicați în deciziile care țin de alăptarea bebelușului: peste jumătate (54%) asistă la alăptare ori de câte ori au o ocazia și peste 80% dintre ei cunosc principalele beneficii ale laptelui matern, arată un studiu online Ivox, realizat la cererea Asociației SAMAS, singura rețea națională de educatori perinatali din România.

Noiembrie 2015: Asociatia SAMAS organizeaza primul Simpozion National de Educatie Perinatala

Asociația SAMAS, singura rețea de educatori perinatali din România, organizează primul Simpozion de Educație Perinatală din țară, în 20-21 noiembrie, la București, cu acces gratuit. Invitați de top din rândul medicilor, autorităților, precum și o reputată moașă de la University of College London Hospital vor dezbate soluții pentru sănătatea mamei și sugarului, în condițiile în care România are statistici alarmante cu privire la nașterile prin cezariana, rata alăptării și a mortalității infantile.

Septembrie 2015: Peste 1.000 de femei vor beneficia gratuit de educație perinatală din partea Asociației SAMAS

Începând din Septembrie 2015, peste 1.000 de femei din București și din alte 7 orașe vor beneficia gratuit, timp de 6 luni, de cursuri și suport în ceea ce priveștea sarcina și îngrijirea copilului din partea Educatorilor Perinatali SAMAS. Programul Social SAMAS se adresează femeilor care provin din medii defavorizate și se derulează în București, Bistrița, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Medgidia, Pitești și Târgu Mureș.