Masajul gravidei

Masajul gravidei. Relaxare pentru corp și minte

Oricine (gravidă sau nu) care a avut parte de un masaj profesionist știe că atât mintea, cât și corpul se simt mai bine după o frecție. Numeroase studii arată că masajul reduce hormonii de stres din organism și relaxează mușchii. De asemenea, mărește fluxul de sânge, lucru important când ești gravidă și menține sistemul limfatic în funcțiune la eficiență maximă, eliminând toxinele din corp. Îți reconectează mintea cu corpul, o conexiune liniștitoare pentru acelea dintre voi care suspectează că un extraterestru și-a făcut culcuș înăuntrul lor.

SOLICITĂ INFORMAȚII REZERVĂ LOC ACUM


Beneficiile masajului pentru gravide:

Reducerea efectelor hormonale neplăcute (mâini și picioare umflate din cauza retenției de apă)

Reducerea disconfortului cauzat de schimbarea centrului de greutate (dureri de spate, de șold, de genunchi)

Principii alimentare pentru prevenirea pierderilor de elemente minerale în sarcină

Îmbunătățește circulația sanguină

Relaxează țesuturile moi (mușchi, piele)

Previne apariția spasmelor musculare

Tehnici adaptate pentru fiecare gravidă

Masajul pentru gravide are câteva reguli speciale, iar kinetoterapeutul poate să adapteze tehnicile de masaj pentru fiecare gravidă.
Masajul gravidei presupune tehnici speciale, menite să protejeze sănătatea bebelușului. În primul rând, specialistul trebuie să țină seama de anatomia gravidei, care nu permite poziționarea ei pe burtă în timpul masajului. O altă soluție ar fi ca gravida să fie așezată pe un scaun special. În cazul gravidelor, mișcările de masaj nu se efectuează în forță. Este contraindicat masajul dacă gravida are pachete varicoase, fiindcă poate apărea hemoragia. În general, gravidele întreabă medicul dacă au voie să facă anumite proceduri, în care intră și masajul picioarelor. Nu este întotdeauna nevoie de aprobarea medicului. Aprobarea doctorului este necesară în special în situațiile în care sarcina este cu probleme sau femeia însărcinată are un istoric de boli, adică suferă de o boală anume de dinainte de a rămâne însărcinată.

Cremele sau uleiurile recomandate sunt cele 100% naturale, neprocesate, nerafinate, fără parabeni, fără substanțe pe care nu le cunosc sau au o denumire pe care nu o pot pronunța sau substanțe care pot fi absorbite de piele și pot ajunge în circulația sanguină și pot afecta, mai mult sau mai puțin, fătul. Recomandarea SAMAS este să se folosească ulei presat la rece, de migdale, de argan, din sâmburi de struguri, unt de shea, unt de cocos etc. și să fie comestibile, pentru că, după cum se știe, pielea este cel mai mare organ al corpului. Atenție la uleiurile sau cosmeticele care conțin scorțișoară, deoarece aceasta poate provoca contracții uterine.

O gravidă poate apela la serviciile de masaj de 1-2-3 ori pe săptămână, în funcție de disponibilitate, de cât de avansată este sarcina, dacă face sau nu exerciții fizice, dacă are sau nu dureri etc. Picioarele sunt mai solicitate pe perioada sarcinii. În acest caz, se recomandă un masaj de relaxare și de drenaj limfatic, deoarece circulația pe membrele inferioare este îngreunată și de creșterea în dimensiune a uterului, blocând astfel circulația de întoarcere, venoasă.

Totodată, partenerul de viață al gravidei îi poate fi un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de masajul picioarelor pentru că, în general, când se apropie seara, picioarele sunt mai umflate și dureroase și atunci este bine ca cineva să îi maseze picioarele, să detensioneze zona. Mișcările pe care le poate executa sunt mișcări simple, ușoare, de presiune, urmate de ușoare neteziri sau alunecări ale mâinilor dinspre vârfurile membrelor spre trunchi, adică în sensul întoarcerii venoase care ajută la drenarea fluidelor care stagnează și duc la relaxarea segmentului masat.

Serviciul este disponibil doar în București.

Program: marți, între orele 10:00 – 16:00 și joi, între orele 10:00 – 15:00

Preț:

 • 60 de minute – 120 lei; abonament de 5 ședințe – 540 lei


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

 • Aylin Cadîr

  Aylin-Cadir

  “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

 • Bianca Ioniță

  “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

 • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

  “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

 • Liana Sanda, PR Intact Media Group

  “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

 • Tea Vasilescu, blogger parenting

  Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

 • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

  Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…