Contribuie și tu la sănătatea mamelor și bebelușilor din România!

SAMAS la bine și la greu 

Asociația SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. Dragostea vine de la sine, restul se învață.


SAMAS, alături de mame și la greu, în vreme de pandemie

Mamele afectate de COVID 19 au urgentă nevoie de ajutor.

Bebelușii se nasc și pe vreme de pandemie, o parte dintre mame fiind chiar nevoite să treacă prin experiența nașterii afectate de COVID 19. Asociația SAMAS a venit în ajutorul lor cu programul social ”SAMAS la bine și la rău”.

Mamele afectate de COVID 19 pot suna la numărul de telefon 0786 176 949 pentru a primi consiliere gratuită pentru menținerea lactației și consiliere psihologică de la specialiști. De asemenea, pentru a ajuta la menținerea lactației, Asociația SAMAS va trimite prin curier pompe de sân manuale mamelor aflate într-o situație economică dificilă. Detalii, aici.

Momentan, deși o parte din fondurile strânse prin CUTIA Bebelușului sunt direcționate de SAMAS către acest program, acestea nu sunt suficiente. De aceea, te rugăm să ne fii alături și să donezi folosind formularul de mai jos.

Dorești să faci o donație?

Poți face donația direct în contul bancar al SAMAS deschis la BCR – sucursala Dorobanți:
RO60 RNCB 0280 1450 2415 0006

Sau poți dona prin sistemul de donații online securizat (mai jos):

Donează

Mamele afectate de COVID 19 au urgentă nevoie de ajutor

Donează și tu pe Pago:

Donează

SAMAS la bine

Chiar și în vremuri bune, România nu stă foarte bine în ceea ce privește sănătatea. Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitatea infantilă (un bebeluș moare la fiecare 6 ore!), avem cel mai mare număr de nașteri premature, cel mai mare număr de tinere sub 18 ani care nasc – însumând 10% din totalul de nașteri, o rată mare, în creștere, a obezității infantile.
Toate acestea pot fi schimbate, în primul rând, prin educație și prin suportul necesar oferit mamelor în primii ani de viață ai copiilor. Conform UNICEF, 80% dintre decesele în rândul bebelușilor pot fi prevenite prin educație.

Dacă doriți să ne sprijiniți activitatea și să contribuiți la creșterea gradului de sănătate a generațiilor viitoare prin programele noastre, puteți alege să donați pentru:

  1. Dezvoltarea primei comunități naționale de Educatori Perinatali SAMAS (asistente & moașe) prin bursele de formare continuă – Programul de specializare și certificare de Educatori Perinatali SAMAS. Detalii, aici.
  2. Deschiderea de spații dedicate părinților în maternitățile publice, în care Educatorii Perinatali SAMAS țin cursuri gratuite pentru viitoarele mămici și/ sau mame cu nou-născuți despre naștere, alăptare, îngrijirea copilului – Programul Școala Mamei SAMAS. Detalii, aici.
  3. Distribuirea CUTIEI Bebelușului mamelor din categorii vulnerabile și educarea acestora în ceea ce privește îngrijirea corectă a bebelușului și consilierea în alăptare pentru ca nou-născutul să se poată bucura pe termen cât mai lung de beneficiile laptelui matern. Detalii, aici.
  4. Sănătos de mic – program de educație nutrițională desfășurat în grădinițe, care își propune reducerea prevalenței obezității în rândul copiilor și îmbunătățirea stării de nutriție și sănătate pe termen lung. Detalii, aici.

Donații se pot face și prin formularul de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit, prin completarea formularului, dar și prin Donează cu Pago.

Companiile ne pot sprijini direcționând 20% din impozitul pe profit sau prin voluntariat la echiparea CUTIEI Bebelușului când se vor relua livrările.

Donează online

Prin intermediul portalului securizat EuPlatesc.ro

 

Suma donată
Destinația donației
Nume
Prenume
Țara
Organizație
Oraș
Adresă
E-mail
Telefon
Fax
Plată recurentă *doresc să plătesc lunar această sumă

SAMAS pe Bursa Binelui. Afla cum poti ajuta!

Bursa Binelui

Ai intrebări despre cum poți susține activitatea SAMAS?

Te rugăm să ne contactezi:
contact@programsamas.ro

Tel: +40786 176 949

Mai multe informații despre

Cum poți să ajuți