Reteaua SAMAS

logo-samas-96x96

Reteaua SAMAS

 
Asociația SAMAS  a dezvoltat prima reţea nationala de Educatori Perinatal SAMAS (asistenţi medicali si moase) specializați în educația prenatala si postnatala, în nutriția mamei și a copilului, si care ofera indrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente in ceea ce priveste ingrijirea si nutritia lor si a copiilor, de la conceptie până la vârsta preşcolară.

Obiectivele asociației pe termen lung sunt creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii si promovarea nasterii normale, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal.

Pentru asta, dorim sa lansam centre SAMAS si puncte de lucru Scoala Mamei SAMAS in cat mai multe orase si localitati din Romania. Fie ca sunt gazduite in incinta spitalelor, policlinicilor sau a cabinetelor medicale ori isi desfasoara activitatea in spatii puse la dispozitie de companii sau comunitati locale, este important ca un numar cat mai mare de viitori si proaspeti parinti sa aiba acces usor la serviciile de educatie si suport perinatal SAMAS.

Timisoara

Începând cu luna 10 Mai 2016, Asociația SAMAS, singura rețea de Educatori Perinatali din România, deschide primul centru de educație perinatală al organizației din județul Timisoara. Centrul SAMAS Timisoara va oferi cursuri de educație perinatală pe diferite teme: nutriția în timpul sarcinii, masajul perineal, nașterea normală, nașterea medicalizată, alăptarea sau îngrijirea bebelușului.

Adresa:
Calea Martirilor (fosta Girocului), nr. 48, Timisoara

 

Constanta

Începând cu luna martie 2016, Asociația SAMAS, singura rețea de Educatori Perinatali din România, deschide primul centru de educație perinatală al organizației din județul Constanța. Centrul SAMAS Constanta va oferi cursuri de educație perinatală pe diferite teme: nutriția în timpul sarcinii, masajul perineal, nașterea normală, nașterea medicalizată, alăptarea sau îngrijirea bebelușului.
Adresa:
Bd. Mamaia nr. 268, Bl. L3, parter, Constanța.

 

Bistrita

Începând cu luna Septembrie 2015, Asociația SAMAS, singura rețea de Educatori Perinatali din România, deschide primul centru de educație perinatală al organizației din județul Bistrita. Centrul SAMAS Bistrita va oferi cursuri de educație perinatală pe diferite teme: nutriția în timpul sarcinii, masajul perineal, nașterea normală, nașterea medicalizată, alăptarea sau îngrijirea bebelușului.
Adresa:
Bd. Gen. Grigore Balan Nr. 42, Bistrita, jud. Bistrita-Nasaud

 

Pitesti

Începând cu luna februarie 2016, Asociația SAMAS, singura rețea de Educatori Perinatali din România, deschide primul centru de educație perinatală al organizației din județul Arges. Școala Mamei Pitesti va fi gazduita de de Medical Center „Dr. Iuliana Copăcianu”, oferind cursuri de educație perinatală pe diferite teme: nutriția în timpul sarcinii, masajul perineal, nașterea normală, nașterea medicalizată, alăptarea sau îngrijirea bebelușului.
Adresa:
Bulevardul Republicii, nr. 21, Pitesti, jud. Arges.