Rețeaua SAMAS

Asociația SAMAS a dezvoltat prima reţea națională de Educatori Perinatali SAMAS (asistenţi medicali și moașe) specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și a copilului și care oferă îndrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente în ceea ce privește îngrijirea și nutriția lor și a copiilor, de la concepție până la vârsta preşcolară.

Obiectivele Asociației pe termen lung sunt creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii și promovarea nașterii normale, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată din timpul sarcinii, cât și postnatal.

Pentru aceasta, dorim să lansăm centre SAMAS și puncte de lucru Școala Mamei SAMAS în cât mai multe orașe și localități din România. Fie că sunt găzduite în incinta spitalelor, policlinicilor sau a cabinetelor medicale ori își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de companii sau comunități locale, este important ca un număr cât mai mare de viitori și proaspeți părinți să aibă acces ușor la serviciile de educație și suport perinatal SAMAS.

Timișoara

Începând cu luna mai 2016, Asociația SAMAS, singura rețea de Educatori Perinatali din România, deschide primul centru de educație perinatală al organizației din județul Timiș. Centrul SAMAS Timișoara va oferi cursuri de educație perinatală pe diferite teme: nutriția în timpul sarcinii, masajul perineal, nașterea normală, nașterea medicalizată, alăptarea sau îngrijirea bebelușului.

Adresa:
Calea Martirilor (fostă Girocului), nr. 48, Timișoara

 

Bistrita

Începând cu luna septembrie 2015, Asociația SAMAS, singura rețea de Educatori Perinatali din România, deschide primul centru de educație perinatală al organizației din județul Bistrița. Centrul SAMAS Bistrița va oferi cursuri de educație perinatală pe diferite teme: nutriția în timpul sarcinii, masajul perineal, nașterea normală, nașterea medicalizată, alăptarea sau îngrijirea bebelușului.
Adresa:
Bd. Gen. Grigore Bălan nr. 42, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

 

Pitești

Începând cu luna februarie 2016, Asociația SAMAS, singura rețea de Educatori Perinatali din România, deschide primul centru de educație perinatală al organizației din județul Arges. Școala Mamei Pitești va fi găzduită de Medical Center „Dr. Iuliana Copăcianu”, oferind cursuri de educație perinatală pe diferite teme: nutriția în timpul sarcinii, masajul perineal, nașterea normală, nașterea medicalizată, alăptarea sau îngrijirea bebelușului.
Adresa:
Bulevardul Republicii, nr. 21, Pitești, jud. Argeș.