• Educatori perinatali

  logo-samas-96x96

  Registrul de Educatori Perinatali SAMAS

  Echipa de Educatori Perinatali SAMAS Certificați este una dintre marile realizări ale Asociației SAMAS. Asociația SAMAS  a dezvoltat prima reţea națională de Educatori Perinatali (asistenţi medicali și moașe) specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și a copilului și care oferă îndrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente în ceea ce privește îngrijirea și nutriția lor și a copiilor, de la concepție până la vârsta preşcolară. 
  447 de cadre medicale din 20 de județe au beneficiat de Bursa de formare SAMAS în perioada 2013 – 2016 și un număr semnificativ procentual au decis să se alăture Rețelei SAMAS.

  Pentru a verifica statutul unui educator și dacă este activ, vă rugăm să folosiți bara de căutare de sus, utilizând fie numele, fie orașul drept criteriu de căutare.

  Ștefana Bosoancă, Asistent medical generalist

  Stefana Bosoanca

  Oraș: Moinești/ Bacău

  Statut membru: activ

  Statut certificare: certificat

  Prezentare: Psihopedagog ca formare principală, a devenit Educator perinatal SAMAS în 2013, investind în permanență în formarea ei și fiind motivată de interesul pentru bunăstarea copiilor, din toate punctele de vedere. Urmează Școala Postliceală Carol Davila Onești, filiala Moinești, secția Asistentă medicală și face practică la Secția Obstetrică Ginecologie în cadrul Spitalului Municipal Moinești.

  Ștefana s-a specializat și în masajul bebelușului și masajul gravidei, precum și în nutriția copilului, derulând ateliere de gătit pentru copii și participând și la Programul Sănătos de Mic, derulat de Asociația SAMAS.

   

  Viorica Constantina Neață, Asistent Medical Generalist

  Viorica Constantina Neata

  Oraș: Pitești

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Generalist licențiat, certificat ca educator perinatal, în urma absolvirii cursului de educație perinatală SAMAS, lucrează la Secția Obstetrică – Ginecologie I din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

   

  Magda Dumitrescu, Asistent Medical Generalist

  Magda Iorgovan

  Oraș: Turnu Severin

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Magda Dumitrescu, Asistent Medical Generalist, certificat ca educator perinatal și consultant în alăptare, în urma absolvirii cursurilor Programului SAMAS, practică în secția de Neonatologie a Maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență Turnu Severin.

   

  Izabel Gavrilă, Asistent Medical Generalist

  Izabel Gavrila

  Oraș: București

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Generalist licențiat la Universitatea de Medicină “Vasile Goldiș” din Arad, certificat ca asistent medical în Școala Sanitară Fundeni, București. Practică de 13 ani, în secția terapie neuro a Spitalului de Urgență Militar Central București și a absolvit următoarele cursuri: curs de babywearing, curs de inițiere în masajul bebelușului.

   

  Neli Homeghiu, Asistentă Principală Pediatrie

  Oraș: Pitești

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistentă Principală Pediatrie și asistentă psihiatrie, formator acreditat OAMGMAMR, educator perinatal SAMAS, în urma absolvirii cursului SAMAS. Lucrează în Spitalul de Pediatrie Pitești, la cabinetul de pediatrie.
  Este vicepreședinte a filialei OAMGMAMR Argeș și răspunde de departamentul profesional.

   

  Amalia Neacșu, Asistent Medical Generalist

  Oraș: Pitești

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Generalist Licențiat, certificat ca Educator Perinatal SAMAS, în urma absolvirii cursului în anul 2015, practică la Secția de Obstetrică – Ginecologie II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

   

  Monica Ungur, Asistent Medical Generalist

  Oraș: Bistrița

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Consilier în Alăptare

  Din 2013, o dată cu absolvirea programului SAMAS, coordonează activitatea Școlii mamei SAMAS – Bistrița, timp în care a livrat educație perinatală (cursuri despre naștere, alăptare, diversificare, consultări în alăptare și nutriție copil 1 – 3 ani) câtorva sute de părinți bistrițeni. Din 2014 este trainer junior în cadrul programului SAMAS, care își propune să certifice până la sfârșitul anului 2016 un număr de 500 de  cadre medicale în educație perinatală. În 2014 a absolvit Cursul de pregătire în lactație de 90 ore cu trainer internațional Veronique Darmangeant în vederea pregătirii, în anul 2016, după acumularea a peste 1000 de ore de consultare în lactație, a examenului pentru certificarea IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant).

  A fost inițiată în susținerea cursului de masaj al bebelușului de către Claudia Bider Heim, trainer certificat IAIM. În 2015 a primit certificarea în Bazele fundamentale ale Nutriției ANATECOR. Tot în 2015 a obținut certificarea de trainer nivel basic de babywearing (purtarea sănătoasă a bebelușului) la Trageschule din Dresda. În 2015 a activat ca voluntar în Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud și Centrul Maternal Bistrița pentru cursuri de educație perinatală și consultări individuale în alăptare/ naștere/ nutriție mamelor din categorii defavorizate sau aflate într-o situație dificilă de viață.

  Este mama lui Matei, 4 ani (alăptat 3 ani și jumătate). Nașterea fiului ei și dificultățile personale întâmpinate la început în alăptare au determinat-o să-și dorească să ajute mamele într-un mod profesional, avizat și empatic. Își dedică astăzi timpul familiei ei și sănătății mamelor și bebelușilor cu o mare bucurie și regăsire. Crede cu tărie în puterea fiecăruia de a contribui la schimbarea pe care vrem să o vedem în lume.

   

  Ilenuța Aglițoiu, Moașă

  Oraș: Medgidia

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Moașă și Educator Perinatal SAMAS Certificat
  Este absolventă a Școlii Postliceale Sanitare George Emil Palade – Constanța, promoția 1996 și a Facultății de Medicină – specializarea Moașe/ Universitatea Ovidius, Constanța, promoția 2012.
  A absolvit Masterul Facultății de Medicină “Carol Davila” din București și a început să promoveze în mod programatic alăptarea în urma participării la un curs organizat de UNICEF.
  Din aprilie 2015 a încheiat un contract cu Spitalul Municipal Medgidia pentru a oferi consilieri de grup și individuale despre sarcină, naștere, alăptare și îngrijirea bebelușilor în regim de voluntariat (gratuit) gravidelor și mămicilor internate în secția Maternitate.
  Desfășoară proiectul social SAMAS adresat gravidelor, mămicilor aflate în situații dificile de viață din municipiul Medgidia și localitățile limitrofe. Proiectul se desfășoară în condiții optime cu implicarea Spitalului Municipal Medgidia, a primăriilor din Mircea-Voda și Peștera, a fundațiilor “Pas cu pas, împreună”, “Porți deschise – Open Doors” și a Protoieriei Municipiului Medgidia.
  O motivează faptul că știe că poate alunga temerile gravidelor și mamelor care îi sunt cursante. Este mama unui băiat adolescent.

  Ascultă aici un interviu deosebit acordat de moașa Ilenuța Aglițoiu.

   

  Gianina Romanescu, Asistent Medical Generalist

  Oraș: Timișoara

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing.
  Face această profesie din vocație și simte chemarea de a da mai departe ceea ce a învățat. În programul SAMAS a întâlnit oameni cu care are multe în comun: deși indivizi unici, doar împreună, ca echipă, pot să-și îndeplinească scopul – acela de a aduce echilibru, respect și empatie.
  A obținut certificarea SAMAS în 2013 și în 2015 a primit certificarea de trainer nivel basic de babywearing (purtarea fiziologică a bebelușului) la Trageschule din Dresda, precum și inițierea în susținerea cursului de masaj al bebelușului. Este formator junior SAMAS și are ocazia de a forma multe colege asistente în cadrul programului SAMAS de certificare la nivel național.
  A luat decizia curajoasă de a se muta la Timișoara pentru a contribui la deschiderea unui nou centru SAMAS, lucrează și în calitate de consilier în alăptare pentru a ajuta mamele să inițieze alăptarea și să depășească problemele apărute în timpul alăptării prin transfer de cunoștințe și abilități care le cresc încrederea, stima de sine și autonomia.

   

  Andreea Andrei, Moașă

  Oraș: București

  Statut membru: activ

  Statut certificare: certificat

  Prezentare: Moașă, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing, Instructor de masaj bebeluși acreditat IAIM, Instructor de yoga pentru copii, acreditat Yogamoka, Consilier în Alăptare.

  Are experiență de voluntariat în proiectul “Inițierea de succes a alăptării”, în cadrul Spitalului Universitar București și Maternitatea Cantacuzino, în saloanele rooming-in, în anul 2011.

  Motivația ei este credința că, prin oferirea de informații de calitate, consiliere pre- și post-natală, poate aduce în viața oricărei familii confort emoțional, sănătate și dezvoltarea abilității de a lua decizii informate.

  Este mama a 2 copii care i-au schimbat viața radical, aducându-i veselie, provocări și multă culoare.

   

  Adina Cozma, Kinetoterapeut

  Oraș: București

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Kinetoterapeut, Educator Perinatal SAMAS Certificat
  A absolvit Facultatea de sport, specializarea Kinetoterapie, în cadrul UNEFS, în 2008. A terminat masterul în Recuperare și Reeducare motrică și somato-funcțională, tot în cadrul UNEFS-ului.
  Este Educator Perinatal SAMAS Certificat și face ședințe de masaj al gravidei, precum și Programul de recuperare abdo-perineală pentru mamele care doresc să-și recapete tonusul muscular la nivelul musculaturii abdomenului și perineului.

  A jucat handbal de performanță aproximativ 10 ani, un sport pe care îl recomandă tuturor și este mămica unei superbe fete de 2 ani, despre care spune ca o “învață” în fiecare zi cum să fie părinte și cum să treacă peste încercările zilnice.

   

  Beneficiile programului SAMAS

  Prin programul SAMAS ne dorim să creăm cadrul optim pentru ca moaşele şi asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esenţiale pentru bunăstarea comunităţii, suplimentându-şi în acelaşi timp şi veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor şi sugarilor – ele îmbină educaţia pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naştere, precum şi suportul după naştere când proaspăta mama are nevoie de îndrumare.Scopul Programului SAMAS este să creeze, la nivel naţional, prima Reţea de Asistenţă de Sănătate pentru Mame şi Sugari.

  Oferim burse de formare pentru moaşe şi asistenţi medicali care practică deja în spitale şi cabinete medicale din ţară.
  Formarea SAMAS a fost concepută de experţi în educaţia perinatală şi asistenţă pentru gravide, mame şi sugari. Cadrele medicale care finalizează cu succes aceasta formare pot să furnizeze imediat, în mod eficient, servicii de sănătate viitoarelor şi proaspetelor mame din comunitatea lor. Astfel ei vor avea oportunitatea să devină Asistenţi SAMAS certificaţi. Odată certificaţi, Asistenţii SAMAS au oportunitatea să se alăture Reţelei SAMAS, ceea ce le va asigura o serie întreagă de beneficii, în schimbul unei taxe de membru.

  Certificarea SAMAS şi apartenenţa la Reţeaua SAMAS confera:

  - Statut și vizibilitate
  - Promovare targetată pe gravide/mame şi flux de paciente
  - Educaţie medicală continuă
  - Acces la platforma SAMAS (cont personal de Asistent SAMAS pentru organizarea şi planificarea activităţii).
  - Sprijin logistic în gestionarea activităţii (fie că este independentă sau complementară activităţii pe care deja o desfăşuraţi în spital sau cabinet).
  - Participarea la constituirea studiilor statistice despre impactul educatiei şi consilierii pre şi postnatale asupra sănătăţii mamelor şi sugarilor.