Educatori perinatali

logo-samas-96x96

Registrul de Educatori Perinatali SAMAS

Echipa de Educatori Perinatali SAMAS Certificați este una dintre marile realizări ale Asociației SAMAS. Asociația SAMAS  a dezvoltat prima reţea națională de Educatori Perinatali (asistenţi medicali și moașe) specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și a copilului și care oferă îndrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente în ceea ce privește îngrijirea și nutriția lor și a copiilor, de la concepție până la vârsta preşcolară. 
447 de cadre medicale din 20 de județe au beneficiat de Bursa de formare SAMAS în perioada 2013 – 2016 și un număr semnificativ procentual au decis să se alăture Rețelei SAMAS.

Pentru a verifica statutul unui educator și dacă este activ, vă rugăm să folosiți bara de căutare de sus, utilizând fie numele, fie orașul drept criteriu de căutare.

Ștefana Bosoancă, Asistent medical generalist

Stefana Bosoanca

Oraș: Moinești/ Bacău

Statut membru: activ

Statut certificare: certificat

Prezentare: Psihopedagog ca formare principală, a devenit Educator perinatal SAMAS în 2013, investind în permanență în formarea ei și fiind motivată de interesul pentru bunăstarea copiilor, din toate punctele de vedere. Urmează Școala Postliceală Carol Davila Onești, filiala Moinești, secția Asistentă medicală și face practică la Secția Obstetrică Ginecologie în cadrul Spitalului Municipal Moinești.

Ștefana s-a specializat și în masajul bebelușului și masajul gravidei, precum și în nutriția copilului, derulând ateliere de gătit pentru copii și participând și la Programul Sănătos de Mic, derulat de Asociația SAMAS.

 

Viorica Constantina Neață, Asistent Medical Generalist

Viorica Constantina Neata

Oraș: Pitești

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistent Medical Generalist licențiat, certificat ca educator perinatal, în urma absolvirii cursului de educație perinatală SAMAS, lucrează la Secția Obstetrică – Ginecologie I din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

 

Magda Dumitrescu, Asistent Medical Generalist

Magda Iorgovan

Oraș: Turnu Severin

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Magda Dumitrescu, Asistent Medical Generalist, certificat ca educator perinatal și consultant în alăptare, în urma absolvirii cursurilor Programului SAMAS, practică în secția de Neonatologie a Maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență Turnu Severin.

 

Izabel Gavrilă, Asistent Medical Generalist

Izabel Gavrila

Oraș: București

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistent Medical Generalist licențiat la Universitatea de Medicină “Vasile Goldiș” din Arad, certificat ca asistent medical în Școala Sanitară Fundeni, București. Practică de 13 ani, în secția terapie neuro a Spitalului de Urgență Militar Central București și a absolvit următoarele cursuri: curs de babywearing, curs de inițiere în masajul bebelușului.

 

Neli Homeghiu, Asistentă Principală Pediatrie

Oraș: Pitești

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistentă Principală Pediatrie și asistentă psihiatrie, formator acreditat OAMGMAMR, educator perinatal SAMAS, în urma absolvirii cursului SAMAS. Lucrează în Spitalul de Pediatrie Pitești, la cabinetul de pediatrie.
Este vicepreședinte a filialei OAMGMAMR Argeș și răspunde de departamentul profesional.

 

Amalia Neacșu, Asistent Medical Generalist

Oraș: Pitești

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistent Medical Generalist Licențiat, certificat ca Educator Perinatal SAMAS, în urma absolvirii cursului în anul 2015, practică la Secția de Obstetrică – Ginecologie II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

 

Monica Ungur, Asistent Medical Generalist

Oraș: Bistrița

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistent Medical Generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Consilier în Alăptare

Din 2013, o dată cu absolvirea programului SAMAS, coordonează activitatea Școlii mamei SAMAS – Bistrița, timp în care a livrat educație perinatală (cursuri despre naștere, alăptare, diversificare, consultări în alăptare și nutriție copil 1 – 3 ani) câtorva sute de părinți bistrițeni. Din 2014 este trainer junior în cadrul programului SAMAS, care își propune să certifice până la sfârșitul anului 2016 un număr de 500 de  cadre medicale în educație perinatală. În 2014 a absolvit Cursul de pregătire în lactație de 90 ore cu trainer internațional Veronique Darmangeant în vederea pregătirii, în anul 2016, după acumularea a peste 1000 de ore de consultare în lactație, a examenului pentru certificarea IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant).

A fost inițiată în susținerea cursului de masaj al bebelușului de către Claudia Bider Heim, trainer certificat IAIM. În 2015 a primit certificarea în Bazele fundamentale ale Nutriției ANATECOR. Tot în 2015 a obținut certificarea de trainer nivel basic de babywearing (purtarea sănătoasă a bebelușului) la Trageschule din Dresda. În 2015 a activat ca voluntar în Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud și Centrul Maternal Bistrița pentru cursuri de educație perinatală și consultări individuale în alăptare/ naștere/ nutriție mamelor din categorii defavorizate sau aflate într-o situație dificilă de viață.

Este mama lui Matei, 4 ani (alăptat 3 ani și jumătate). Nașterea fiului ei și dificultățile personale întâmpinate la început în alăptare au determinat-o să-și dorească să ajute mamele într-un mod profesional, avizat și empatic. Își dedică astăzi timpul familiei ei și sănătății mamelor și bebelușilor cu o mare bucurie și regăsire. Crede cu tărie în puterea fiecăruia de a contribui la schimbarea pe care vrem să o vedem în lume.

 

Ilenuța Aglițoiu, Moașă

Oraș: Medgidia

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Moașă și Educator Perinatal SAMAS Certificat
Este absolventă a Școlii Postliceale Sanitare George Emil Palade – Constanța, promoția 1996 și a Facultății de Medicină – specializarea Moașe/ Universitatea Ovidius, Constanța, promoția 2012.
A absolvit Masterul Facultății de Medicină “Carol Davila” din București și a început să promoveze în mod programatic alăptarea în urma participării la un curs organizat de UNICEF.
Din aprilie 2015 a încheiat un contract cu Spitalul Municipal Medgidia pentru a oferi consilieri de grup și individuale despre sarcină, naștere, alăptare și îngrijirea bebelușilor în regim de voluntariat (gratuit) gravidelor și mămicilor internate în secția Maternitate.
Desfășoară proiectul social SAMAS adresat gravidelor, mămicilor aflate în situații dificile de viață din municipiul Medgidia și localitățile limitrofe. Proiectul se desfășoară în condiții optime cu implicarea Spitalului Municipal Medgidia, a primăriilor din Mircea-Voda și Peștera, a fundațiilor “Pas cu pas, împreună”, “Porți deschise – Open Doors” și a Protoieriei Municipiului Medgidia.
O motivează faptul că știe că poate alunga temerile gravidelor și mamelor care îi sunt cursante. Este mama unui băiat adolescent.

Ascultă aici un interviu deosebit acordat de moașa Ilenuța Aglițoiu.

 

Gianina Romanescu, Asistent Medical Generalist

Oraș: Timișoara

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistent Medical generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing.
Face această profesie din vocație și simte chemarea de a da mai departe ceea ce a învățat. În programul SAMAS a întâlnit oameni cu care are multe în comun: deși indivizi unici, doar împreună, ca echipă, pot să-și îndeplinească scopul – acela de a aduce echilibru, respect și empatie.
A obținut certificarea SAMAS în 2013 și în 2015 a primit certificarea de trainer nivel basic de babywearing (purtarea fiziologică a bebelușului) la Trageschule din Dresda, precum și inițierea în susținerea cursului de masaj al bebelușului. Este formator junior SAMAS și are ocazia de a forma multe colege asistente în cadrul programului SAMAS de certificare la nivel național.
A luat decizia curajoasă de a se muta la Timișoara pentru a contribui la deschiderea unui nou centru SAMAS, lucrează și în calitate de consilier în alăptare pentru a ajuta mamele să inițieze alăptarea și să depășească problemele apărute în timpul alăptării prin transfer de cunoștințe și abilități care le cresc încrederea, stima de sine și autonomia.

 

Andreea Andrei, Moașă

Oraș: București

Statut membru: activ

Statut certificare: certificat

Prezentare: Moașă, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing, Instructor de masaj bebeluși acreditat IAIM, Instructor de yoga pentru copii, acreditat Yogamoka, Consilier în Alăptare.

Are experiență de voluntariat în proiectul “Inițierea de succes a alăptării”, în cadrul Spitalului Universitar București și Maternitatea Cantacuzino, în saloanele rooming-in, în anul 2011.

Motivația ei este credința că, prin oferirea de informații de calitate, consiliere pre- și post-natală, poate aduce în viața oricărei familii confort emoțional, sănătate și dezvoltarea abilității de a lua decizii informate.

Este mama a 2 copii care i-au schimbat viața radical, aducându-i veselie, provocări și multă culoare.

 

Adina Cozma, Kinetoterapeut

Oraș: București

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Kinetoterapeut, Educator Perinatal SAMAS Certificat
A absolvit Facultatea de sport, specializarea Kinetoterapie, în cadrul UNEFS, în 2008. A terminat masterul în Recuperare și Reeducare motrică și somato-funcțională, tot în cadrul UNEFS-ului.
Este Educator Perinatal SAMAS Certificat și face ședințe de masaj al gravidei, precum și Programul de recuperare abdo-perineală pentru mamele care doresc să-și recapete tonusul muscular la nivelul musculaturii abdomenului și perineului.

A jucat handbal de performanță aproximativ 10 ani, un sport pe care îl recomandă tuturor și este mămica unei superbe fete de 2 ani, despre care spune ca o “învață” în fiecare zi cum să fie părinte și cum să treacă peste încercările zilnice.

 

Beneficiile programului SAMAS

Prin programul SAMAS ne dorim să creăm cadrul optim pentru ca moașele și asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esențiale pentru bunăstarea comunității, suplimentându-și, în același timp, și veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor și sugarilor – ele îmbină educația pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naștere, precum și suportul după naștere când proaspăta mamă are nevoie de îndrumare. Scopul Programului SAMAS este să creeze, la nivel național, prima Rețea de Asistență de Sănătate pentru Mame și Sugari.

Oferim burse de formare pentru moașe și asistenți medicali care practică deja în spitale și cabinete medicale din țară.
Formarea SAMAS a fost concepută de experți în educația perinatală și asistență pentru gravide, mame și sugari. Cadrele medicale care finalizează cu succes aceasta formare pot să furnizeze imediat, în mod eficient, servicii de sănătate viitoarelor și proaspetelor mame din comunitatea lor. Astfel ele vor avea oportunitatea să devină Asistenți SAMAS certificați. Odată certificați, Educatorii SAMAS au oportunitatea să se alăture Rețelei SAMAS, ceea ce le va asigura o serie întreagă de beneficii, în schimbul unei taxe de membru.

Certificarea SAMAS și apartenența la Rețeaua SAMAS conferă:

– Statut și vizibilitate
– Promovare targetată pe gravide/ mame și flux de paciente
– Educație medicală continuă
– Acces la platforma SAMAS (cont personal de Asistent SAMAS pentru organizarea și planificarea activității)
– Sprijin logistic în gestionarea activității (fie că este independentă sau complementară activității pe care deja o desfășurați în spital sau cabinet)
– Participarea la constituirea studiilor statistice despre impactul educației și consilierii pre și postnatale asupra sănătății mamelor și sugarilor