• Educatori perinatali

  logo-samas-96x96

  Registrul de Educatori Perinatali SAMAS

  Echipa de Educatori Perinatali SAMAS Certificați este una dintre marile realizări ale Asociației SAMAS. Asociația SAMAS  a dezvoltat prima reţea națională de Educatori Perinatali (asistenţi medicali și moașe) specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și a copilului și care oferă îndrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente în ceea ce privește îngrijirea și nutriția lor și a copiilor, de la concepție până la vârsta preşcolară. 
  447 de cadre medicale din 20 de județe au beneficiat de Bursa de formare SAMAS în perioada 2013 – 2016 și un număr semnificativ procentual au decis să se alăture Rețelei SAMAS.

  Pentru a verifica statutul unui educator și dacă este activ, vă rugăm să folosiți bara de căutare de sus, utilizând fie numele, fie orașul drept criteriu de căutare.

  Ștefana Bosoancă, Asistent medical generalist

  Stefana Bosoanca

  Oraș: Moinești/ Bacău

  Statut membru: activ

  Statut certificare: certificat

  Prezentare: Psihopedagog ca formare principală, a devenit Educator perinatal SAMAS în 2013, investind în permanență în formarea ei și fiind motivată de interesul pentru bunăstarea copiilor, din toate punctele de vedere. Urmează Școala Postliceală Carol Davila Onești, filiala Moinești, secția Asistentă medicală și face practică la Secția Obstetrică Ginecologie în cadrul Spitalului Municipal Moinești.

  Ștefana s-a specializat și în masajul bebelușului și masajul gravidei, precum și în nutriția copilului, derulând ateliere de gătit pentru copii și participând și la Programul Sănătos de Mic, derulat de Asociația SAMAS.

   

  Viorica Constantina Neata, Asistent Medical Generalist

  Viorica Constantina Neata

  Oras: Pitesti

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Generalist licentiat, certificat ca educator perinatal, in urma absolvirii cursului de educatie perinatala SAMAS, lucrez la Sectia OG I din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti.

   

  Magda Iorgovan, Asistent Medical Generalist

  Magda Iorgovan

  Oraș: Turnu Severin

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Magda Iorgovan, Asistent Medical Generalist, certificat ca educator perinatal și consultant în alăptare, în urma absolvirii cursurilor Programului SAMAS, practică în secția de Neonatologie a Maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență Turnu Severin.

   

  Izabel Gavrila, Asistent Medical Generalist

  Izabel Gavrila

  Oras: Bucuresti

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Generalist licentiat la Universitatea de Medicina “Vasile Goldis” Arad, certificat ca asistent medical in Scoala Sanitara Fundeni Bucuresti. Practic de 13 ani, in sectia terapie neuro, a Spitalului de Urgenta Militar Central Bucuresti si am absolvit urmatoarele cursuri: Curs de babywearing, curs de initiere in masajul bebelusului.

   

  Neli Homeghiu, Asistenta Principala Pediatrie

  Oras: Pitesti

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistenta Principala Pediatrie si asistenta psihiatrie,formator acreditat OAMGMAMR, educator perinatal SAMAS , in urma absolvirii cursului SAMAS. Lucrez in Spitalul de Pediatrie Pitesti, la cabinetul de pediatrie.Daca are relevanta, sunt si vicepresedinte filiala OAMGMAMR Arges si raspund de departamentul profesional.

   

  Marinela Badulescu, Asistent Medical Pediatru

  Marinela Badulescu

  Oras: Pitesti

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Pediatru, certificat ca asistent sef, Sectia pediatrie 4 in cadrul Spitalului de Pediatrie Pitesti, (in urma absolvirii Scolii Tehnice Sanitare).  Tehnician Nutritionist, certificat in urma absolvirii programului ce calificare la Centrul de pregatire si educatie in sanatate Bulus.  Asistent Farmacie, certificat in urma absolvirii Scolii tehnice de farmacie.  Educator Perinatal, certificat in urma absolvirii cursurilor SAMAS.

   

  Amalia Neacsu, Asistent Medical Generalist

  Oras: Pitesti

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Generalist Licentiat, certificat ca Educator Perinatal SAMAS, in urma absolvirii cursului in anul 2015, practica la Sectia de Obstetrica Ginecologie II, din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti.

   

  Monica Ungur, Asistent Medical Generalist

  Oras: Bistrita

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Generalist, Edicator Perinatal SAMAS Certificat, Consilier in Alaptare

  Din 2013, odata cu absolvirea programului SAMAS, coordoneaza activitatea Scolii mamei SAMAS Bistrita, timp in care a livrat educatie perinatala (cursuri despre  nastere, alaptare, diversificare, consultari in alaptare si nutritie copil 1-3 ani) catorva sute de parinti bistriteni. Din 2014 este Trainer junior in cadrul programului SAMAS, care isi propune sa certifice pana la sfarsitul anului 2016 un numar de 500 de  cadre medicale in educatie perinatala. In 2014 a absoluvit Cursul de pregatire in lactatie de 90 ore cu trainer international Veronique Darmangeant in vederea pregatirii in anul 2016, dupa acumularea a peste 1000 de ore de consultare in lactatie, a examenului pentru certificarea IBCLC  (International Board Certified Lactation Consultant)

  A fost initiata in sustinerea Cursului de Masaj al bebelusului Bucuresti de catre Claudia Bider Heim, trainer certificat IAIM. In 2015 aprimit Certificare in Bazele fundamentale ale Nutritiei ANATECOR.Tot in 2015 a obtinut Certificarea de Trainer Nivel Basic de BABYWEARING (purtarea sanatoasa a bebelusului) la Trageschule din Dresda. In 2015 a activat ca Voluntar in Spitalul Judetean de Urgenta BN si Centrul Maternal Bistrita pentru cursuri de educatie perinatala si consultari individuale in alaptare/nastere/nutritie mamelor din categorii devafovizate sau aflate intr-o situatie dificila de viata.

  Este mama lui Matei 4 ani (alaptat 3 ani si jumatate). Nasterea fiului ei si dificultatile personale intampinate la inceput in alaptare,  au determinat-o sa-si doresc sa ajut mamele intr-un mod profesional, avizat si empatic. Isi dedica astazi timpul familie ei si sanatatii mamelor si bebelusilor cu o mare bucurie si regasire. Crede cu tariein puterea fiecaruia de a contribui schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume.

   

  Ilenuta Aglitoiu, Moasa

  Oras: Medgidia

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Moasa si Educator Perinatal SAMAS Certificat
  Este absolventa a Scolii Postliceale Sanitare George Emil Palade Constanta, promotia 1996 si a Facultatii de Medicina-specializarea Moase/ Universitatea Ovidius Constanta, promotia 2012.
  A absolvit Masterul Facultatii de Medicina “Carol Davila” din Bucuresti si a inceput sa promoveze in mod programatic alaptarea in urma participarii la un curs organizat de UNICEF.
  Din aprilie 2015 a incheiat contract cu Spitalul Municipal Medgidia pentru a oferi consilieri de grup si individuale despre sarcina, nastere, alaptare si ingrijirea bebelusilor in regim de voluntariat (gratuit) gravidelor si mamicilor internate in sectia Maternitate.
  Desfasoara proiectul social SAMAS adresat gravidelor, mamicilor aflate in situatii dificile de viata din municipiul Medgidia si localitatile limitrofe. Proiectul se desfasoara in conditii optime cu implicarea Spitalului Municipal Medgidia, a primariilor din Mircea-Voda si Pestera, a fundatiilor “Pas cu pas, impreuna”, “Porti deschise- Open Doors” si a Protoieriei Mun. Medgidia.
  O motiveaza faptul ca stie ca poate alunga temerile gravidelor si mamelor care ii sunt cursante. Este mama unui baiat adolescent.

  Audiaza un interviu deosebit acordat de moasa Ilenuta Aglitiou

  http://originall.citypodcast.ro/36

   

  Gianina Romaescu, Asistent Medical Generalist

  Oras: Timisoara

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing
  Face aceasta profesie din vocatie si simte chemarea de a da mai departe ceea ce a invatat.  In programul SAMAS am intalnit oameni cu care am multe in comun : suntem indivizi unici insa doar impreuna , ca echipa putem sa ne indeplinim scopul- acela de a aduce echilibru , respect si empatie .
  A obtinut Certificarea SAMAS in 2013 si in 2015 a primit certificarea de Trainer nivel basic de BABYWEARING (purtarea fiziologica a bebelusului) la Trageschule din Dresda precum si initierea in sustinerea Cursului de masajul bebelusului.  Este Formator SAMAS Junior si are ocazia de a forma multe colege asistente in cadrul programului SAMAS de certificare la nivel national.
  A luat decizia curajoasa de a se muta la Timisoara pentru a contribui la deschiderea unui nou centru SAMAS, lucrez si in calitate de consilier in alaptare pentru a ajuta mamele sa initieze alaptarea si sa depaseasca problemele aparute in timpul alaptarii prin transfer de cunostinte si abilitati care le cresc increderea, stima de sine si autonomia.

   

  Andreea Andrei, Moașă

  Oraș: București

  Statut membru: activ

  Statut certificare: certificat

  Prezentare: Moașă, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing, Instructor de masaj bebeluși acreditat IAIM, Instructor de yoga pentru copii, acreditat Yogamoka, Consilier în Alăptare.

  Are experiență de voluntariat în proiectul “Inițierea de succes a alăptării”, în cadrul Spitalului Universitar București și Maternitatea Cantacuzino, în saloanele rooming-in, în anul 2011.

  Motivația ei este credința că, prin oferirea de informații de calitate, consiliere pre- și post-natală, poate aduce în viața oricărei familii confort emoțional, sănătate și dezvoltarea abilității de a lua decizii informate.

  Este mama a 2 copii care i-au schimbat viața radical, aducându-i veselie, provocări și multă culoare.

   

  Mihaela Timofte, Asistent medical neonatologie

  Oras: Bucuresti

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Asistent Medical Neonatologie, Consultant in Lactatie Certificat IBCLC, Educator Perinatal SAMAS
  Are 25 de ani vechime ca asistenta de pediatrie, absolventa a Scolii Postliceale Sanitare Galati.
  A lucrat 10 ani in Reanimare pediatrica in Galati si de15 ani profeseaza in Bucuresti intr-un departament de neonatologie. Din anul 2014 este Educator Perinatal SAMAS oferind astfel sprijin specializat gravidelor si mamicilor. Tot in anul 2014 a devenit Consultant in Lactatie IBCLC si incerc sa ajut mamele sa descopere bucuria si implinirea de a fi parinte prin alaptare. Fiecare bebelus alaptat, fiecare mama increzatoare in fortele proprii ca poate alapta o duce cu gandul la propria experienta de alaptare – este mama unui baiat de 19 ani pe care l-a alaptat 13 luni – cand spune ca, desi a mai intampinat mici greutati, nimic nu a putut sa o determine sa renunte. Considera ca fiecare mama si fiecare copil au dreptul la propria experienta de alaptare.

   

  Adina Cozma, Kinetoterapeut

  Oras: Bucuresti

  Statut membru: Activ

  Statut certificare: Certificat

  Prezentare: Kinetoterapeut, Educator Perinatal SAMAS Certificat
  A absolvit facultatea de sport, specializarea Kinetoterapie, in cadrul Unefs, in 2008. Am terminat masterul in Recuperare si Reeducare motrica si somato-functionala, tot in cadrul UNEFS-ului.
  Este Educator Perinatal SAMAS Certificat si face sedinte de Masaj al gravidei precum si Programul de recuperare abdo-perineala pentru mamele care doresc sa isi recapete tonusul muscular la nivelul musculatorii abdomenului si perineului. A jucat handbal de performanta aproximativ 10 ani, un sport pe care il recomanda tuturor si este mamica unei superbe fete de 2 ani, despre care spune ca o ” invata” in fiecare zi cum sa fie parinte si cum sa treaca peste incercarile zilnice.

   

  Beneficiile programului SAMAS

  Prin programul SAMAS ne dorim să creăm cadrul optim pentru ca moaşele şi asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esenţiale pentru bunăstarea comunităţii, suplimentându-şi în acelaşi timp şi veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor şi sugarilor – ele îmbină educaţia pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naştere, precum şi suportul după naştere când proaspăta mama are nevoie de îndrumare.Scopul Programului SAMAS este să creeze, la nivel naţional, prima Reţea de Asistenţă de Sănătate pentru Mame şi Sugari.

  Oferim burse de formare pentru moaşe şi asistenţi medicali care practică deja în spitale şi cabinete medicale din ţară.
  Formarea SAMAS a fost concepută de experţi în educaţia perinatală şi asistenţă pentru gravide, mame şi sugari. Cadrele medicale care finalizează cu succes aceasta formare pot să furnizeze imediat, în mod eficient, servicii de sănătate viitoarelor şi proaspetelor mame din comunitatea lor. Astfel ei vor avea oportunitatea să devină Asistenţi SAMAS certificaţi. Odată certificaţi, Asistenţii SAMAS au oportunitatea să se alăture Reţelei SAMAS, ceea ce le va asigura o serie întreagă de beneficii, în schimbul unei taxe de membru.

  Certificarea SAMAS şi apartenenţa la Reţeaua SAMAS confera:

  - Statut și vizibilitate
  - Promovare targetată pe gravide/mame şi flux de paciente
  - Educaţie medicală continuă
  - Acces la platforma SAMAS (cont personal de Asistent SAMAS pentru organizarea şi planificarea activităţii).
  - Sprijin logistic în gestionarea activităţii (fie că este independentă sau complementară activităţii pe care deja o desfăşuraţi în spital sau cabinet).
  - Participarea la constituirea studiilor statistice despre impactul educatiei şi consilierii pre şi postnatale asupra sănătăţii mamelor şi sugarilor.