Servicii postnatale

Consiliere în alăptare – Consultant ALAPTARE

Deși hrănirea la sân a bebelușului este un proces natural, cunoștințele despre alăptare nu apar de la sine, o dată cu nașterea unui bebeluș. Gravida și mama trebuie să știe că e nevoie de un pic de instruire teoretică și, mai ales, practică, din partea unui specialist, pentru ca alăptarea să decurgă bine, bebelușul să primească suficientă hrană, iar mama să se simtă confortabil. Este bine să ne contactezi imediat după naștere. Ședința este individuală și are o durată de 60 – 90 minute. Poate fi făcută online, în cabinet sau la domiciliu.

 

Curs de masaj pentru bebeluș

Pentru adulți, masajul înseamnă relaxare. Dar pentru bebeluși, atingerea este prima și cea mai importantă formă de comunicare. Specialiștii arată că atingerea prin masaj este la fel de necesară pentru un bebeluș precum mineralele, vitaminele și proteinele, iar masajul bebelușului este formă de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii. Atingerea drăgăstoasă a unui părinte are beneficii importante pentru sănătate, dar și pentru dezvoltarea emoțională a celui mic, precum și pentru interacțiunile lui la nivel social, mai târziu în viață.

 

Consiliere postnatală cu moașa

Consultația postnatală cu moașa constă într-o discuție de consiliere pentru mamă în care aceasta discută ce opțiuni de îngrijire are pentru a-și reveni după naștere și pentru a-și îngriji bebelușul.

 

Reeducare abdo-perineală

Viitoarele mămici se întreabă cât de repede își vor reveni după naștere, mai ales dacă își doresc să aducă pe lume un copil pe cale naturală. Voi fi la fel ca înainte? Atât din punct de vedere al tonusului muscular, cât și în plan intim? Sunt doar câteva dintre temerile femeilor. Tocmai de aceea specialiștii le recomandă programul de recuperare abdo-perineală.

 

Diversificarea alimentației bebelușului

Momentul introducerii alimentelor în meniul unui bebeluș reprezintă un fenomen la fel de important pentru mame ca momentul alăptării. Cele mai multe se tem de “confruntare” la fel cum se îngrijorau înainte să-și pună bebelușul pentru prima oară la sân. La curs vei afla tot ceea ce trebuie să știi despre alimentația complementară a bebelușului tău și cum să te descurci mai ușor cu introducerea noilor alimente.

 

Curs de babywearing

Studiile arată că bebelușii purtați plâng mai puțin și sunt mai puțin agitați. Părinții care își poartă bebelușii au parte de mai multă mobilitate și libertate de mișcare deoarece nu trebuie să-și țină bebelușul în brațe și nici să manevreze cărucioare greoaie. La cursul de babywearing veți afla cum să purtați bebelușul corect, fără să-i afectați coloana vertebrală, șoldurile sau zona pelviană, în funcție de greutatea și vârsta lui, de condițiile meteo, de durata ieșirii, de conformația părintelui care poartă bebelușul. Trainerul demonstrează toate sistemele corecte de purtare (sling, wrap, mei-tai, marsupiu, port-bebe).

 

Curs – nutriția copilului 1-3 ani

Vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani are un rol esențial în formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și poate contribui la prevenirea bolilor în perioada adultă. La cursul de nutriția copilului 1-3 ani, educatorii perinatali SAMAS te învață cum să alcătuiești corect meniul juniorului, astfel încât să acoperi toate nevoile nutriționale specifice acestei perioade și să pui bazele unor deprinderi alimentare sănătoase, pentru întreaga viață.

 

Masajul mamei

În primele săptămâni după naștere, principala preocupare a mamei este bebelușul său. Dar mamele uită că, pentru ca un bebeluș să fie fericit, e nevoie de o mamă relaxată și fericită. De aceea, este esențial ca proaspetele mame să dedice timp pentru refacerea lor, pentru odihnă și relaxare, bazându-se pe ajutorul și suportul celor din jur în ceea ce privește preluarea responsabilității îngrijirii celui mic. O ședință de masaj al mamei poate face minuni pentru mintea și corpul femeii în această perioadă.

 

Curs de nutriția mamei

Alimentația în timpul alăptării poate fi o problemă pentru multe mame. Cât ar trebui să mănânce? Ce ar fi bine să evite? Cum ar putea să știe ce afectează bebelușul? O femeie care nu se hrănește corespunzător poate avea un copil sănătos, dar va fi în detrimentul propriei stări de sănătate. Dacă aveți lipsuri nutriționale, corpul va face din producția de lapte prioritatea sa numărul 1, în timp ce nevoile mamei vor avea de suferit.

 

Închiriere pompe de sân

Organizația Mondială a Sănătății recomandă mamelor să-și alăpteze bebelușii exclusiv cel puțin în primele 6 luni de viață. Alăptarea asigură hrana optimă pentru bebeluș și ajută mamele să-și revină mai repede după naștere. Beneficiile alăptării directe la sân nu țin exclusiv de transferul de lapte matern de la mamă la bebeluș, ci privesc în mod…

 

ABONARE NEWSLETTER