Curs de babywearing

Cu bebelușul la plimbare

Studiile arată ca bebelușii purtați plâng mai puțin și sunt mai puțin agitați. Părinții care își poartă bebelușii au parte de mai multă mobilitate și libertate de mișcare deoarece nu trebuie să-și țină bebelușul în brațe și nici să manevreze cărucioare greoaie. La cursul de babywearing veți afla cum să purtați bebelușul corect, fără să-i afectați coloana vertebrală, șoldurile sau zona pelviană, în funcție de greutatea și vârsta lui, de condițiile meteo, de durata ieșirii, de conformația părintelui care poartă bebelușul. Trainerul demonstrează toate sistemele corecte de purtare (sling, wrap, mei-tai, marsupiu, port-bebe).

SOLICITĂ INFORMAȚII   REZERVĂ LOC ACUM!

Beneficiile purtării bebelușilor:

Legănatul blând al bebelușului în timpul mersului și apropierea de părinte îi reamintește bebelușului de purtatul în pântece, îl face să se simtă “acasă”. Astfel, bebelușul primește căldura necesară, bătăile inimii, mirosul, atingerea și învăluirea necesară micuților în primele luni după naștere.

Studiile arată că bebelușii purtați plâng mai puțin. Plânsul ridică nivelul unui hormon de stres, numit cortizol. Expunerea prelungă și repetată la cortizol poate avea efecte negative durabile asupra creierului imatur. În culturile în care bebelușii sunt purtați, plâng doar câteva minute pe zi, în contrast cu bebelușii din culturile occidentale care plâng mult mai mult.

Bebelușii agitați, obosiți, pot fi adormiți mai ușor când sunt puși într-un sling și luați la plimbare. Bebelușii adorm confortabil și dorm mai mult când sunt purtați.

Bebelușii purtați zâmbesc mai mult, dezvoltă aptitudini sociale și un simț al respectului de sine și independență.

Purtarea bebelușilor reduce riscul sindromului capului plat care poate fi cauzat de prea mult timp petrecut întins într-un cărucior, banchetă de mașină sau pătuț. Bebelușii purtați au o întârziere a capului mai mică și mușchi ai gâtului și ai umerilor mai puternici.

Purtarea bebelușilor în sling vă permite să ieșiti din casă cu un bebeluș fără să vă faceți griji cu privire la microbi și contacte nedorite.

Purtarea bebelușilor reduce scuipatul, colicile și refluxul esofagian datorită poziției verticale.

Purtarea bebelușilor stimulează sistemul vestibular, ajută bebelușii să-și dezvolte simțul echilibrului și să-și controleze trunchiul și capul.

Purtarea permite bebelușilor să fie participanți activi la plimbarea, conversațiile, râsul, mișcarea și munca părinților. Acest fapt promovează o mai bună dezvoltare neurologică, creșterea creierului și interconectarea emisferelor stângă & dreaptă, rezultând în funcții cerebrale mai bune.

Bebelușii care sunt purtați sunt în centrul activității, fără să fie centrul atenției. Acest fapt îi ajută să dezvolte empatie și un simț sănătos al sinelui.

Bebelușii purtați dezvoltă un atașament sănătos și un sentiment de siguranță cu părinții lor (bunicii și îngrijitorii pot, de asemenea, participa la purtarea copilului). Atașamentul nu este un stil de parenting, ci o necesitate pentru dezvoltarea sănătății mentale a bebelușului.

Bebelușii purtați sunt mai protejați; sunt mereu cu tine și permanent la vedere.

Dacă părintele se împiedică sau cade în timp ce poartă bebelușul, probabilitatea de a scăpa bebelușul sau de a-i provoca vreo leziune e mai mică decât în situația când ar fi fost purtat în brațe.

Purtarea bebelușilor permite părinților să aibă două mâini libere și oferă, în același timp, mai multă protecție bebelușilor.

Părinții au mai mult timp să răspundă la emailuri, să pregătească masa, să aibă grijă sau să se joace cu un copil mai mare sau să iasă la plimbări dacă își poartă bebelușul cu ei.

Tații care își poartă bebelușii pot lua parte la îngrijirea acestora și au ocazia să formeze o legătură cu ei.

Purtarea bebelușilor crește receptivitatea părinților la nevoile acestora și încrederea părinților în aptitudinile lor de parenting pe măsură ce învață să descifreze semnalele bebelușilor. Părinții devin foarte conștienți de gesturile, expresiile faciale și plânsetele bebelușilor, permițându-le acestora din urmă să comunice fără să plângă.

O mamă care își poartă bebelușul poate să învețe să alăpteze discret și să aibă un sentiment de libertate mai mare.

Purtarea bebelușilor le permite părinților să aibă grijă și să se joace cu copiii mai mari fără să simtă că neglijează bebelușul.

Sistemele de purtare a bebelușilor și slingurile sunt mai convenabile în locuri aglomerate precum aeroporturile și piețele publice.

Purtarea bebelușilor le furnizează părinților exercițiu fizic, cu beneficiul adăugat al ridicării de greutăți.

Ce teme parcurgem împreună

Ce tipuri de sisteme de purtare a bebelușului există

Cum să verifici că sistemul de purtare are o croiala care nu afectează sănătatea bebelușului

Cum să poziționezi corect bebelușul în sistemul de purtare

Cum să te asiguri că purtarea bebelușului nu îți afectează coloana sau umerii

Cum să adaptezi vestimentația bebelușului atunci când îl porți, în funcție de vreme, pentru a evita supraîncălzirea

Cum să alăptezi bebelușul îintr-un sistem de purtare

Cum să alegi sistemul de purtare a bebelușului în funcție de vârsta și greutatea acestuia și de nevoile părintelui

Și tăticii sunt bineveniți

La cursul de babywearing sunt așteptați atât gravide și viitori tați, cât și proaspete mame însoțite de tăticii interesați de puericultură. Gravidele și viitorii tați vor învăța să folosească sistemele de babywearing cu păpușa anatomică, iar proaspeții părinți își vor purta propriii bebeluși (de la naștere până la 18 luni). Avantajul de a participa la acest curs încă din sarcină este că viitorii părinți pot avea încă de la naștere sistemul de babywearing corect și nu vor risca să cumpere ceva ce nu are croiala potrivită sau nu este benefic pentru bebelușul lor.

 

 

Cine predă cursul

Andreea Andrei

Andreea Andrei, moașă, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing, Instructor de masaj bebeluși acreditat IAIM, Instructor de yoga pentru copii, acreditat Yogamoka, Consilier în Alăptare

Are experiență de voluntariat în proiectul “Inițierea de succes a alăptării”, în cadrul Spitalului Universitar București și Maternitatea Cantacuzino, în saloanele rooming-in, în anul 2011.

Motivația ei este credința că, prin oferirea de informații de calitate, consiliere pre și post natală, poate aduce în viața oricărei familii confort emoțional, sănătate și dezvoltarea abilității de a lua decizii informate.

Este mama a 2 copii care i-au schimbat viața radical, aducându-i veselie, provocări și multă culoare.

Monica Ungur

Monica Ungur, Asistent Medical Generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Consilier în Alăptare

Din 2013, o dată cu absolvirea programului SAMAS, coordonează activitatea Școlii mamei SAMAS Bistrița, timp în care a livrat educație perinatală (cursuri despre naștere, alăptare, diversificare, consultări în alăptare și nutriție copil 1-3 ani) câtorva sute de părinți bistrițeni. Din 2014 este Trainer junior în cadrul programului SAMAS, care își propune să certifice până la sfârșitul anului 2016 un număr de 500 de cadre medicale în educație perinatală. În 2014 a absolvit Cursul de pregătire în lactație de 90 ore cu trainer internațional Veronique Darmangeant în vederea pregătirii în anul 2016, după acumularea a peste 1000 de ore de consultare în lactație, a examenului pentru certificarea IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant)

A fost inițiată în susținerea cursului de masaj al bebelușului București de către Claudia Bider Heim, trainer certificat IAIM. În 2015 a primit Certificare în Bazele fundamentale ale Nutriției ANATECOR. Tot în 2015 a obținut Certificarea de Trainer Nivel Basic de BABYWEARING (purtarea sănătoasă a bebelușului) la Trageschule din Dresda. În 2015 a activat ca Voluntar în Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud și Centrul Maternal Bistrița pentru cursuri de educație perinatală și consultări individuale în alăptare/ naștere/ nutriție acordate mamelor din categorii defavorizate sau aflate într-o situație dificilă de viață.

Este mama lui Matei - 4 ani (alăptat 3 ani și jumătate). Nașterea fiului ei și dificultățile personale întâmpinate la început în alăptare au determinat-o să-și dorească să ajute mamele într-un mod profesionist, avizat și empatic. Își dedică astăzi timpul familiei ei și sănătății mamelor și bebelușilor cu o mare bucurie și regăsire. Crede cu tărie în puterea fiecăruia de a contribui la schimbarea pe care vrem să o vedem în lume.

Ilenuta Aglitoiu

Ilenuța Aglițoiu, Moașă și Educator Perinatal SAMAS Certificat

Este absolventă a Școlii Postliceale Sanitare George Emil Palade Constanța, promoția 1996 și a Facultății de Medicină - specializarea Moașe/ Universitatea Ovidius Constanța, promoția 2012.

A absolvit masterul Facultății de Medicină “Carol Davila” din București și a început să promoveze în mod programatic alăptarea în urma participării la un curs organizat de UNICEF.

Din aprilie 2015 a încheiat un contract cu Spitalul Municipal Medgidia pentru a oferi consilieri de grup și individuale despre sarcină, naștere, alăptare și îngrijirea bebelușilor în regim de voluntariat (gratuit) gravidelor și mămicilor internate în secția Maternitate.

Desfășoară proiectul social SAMAS adresat gravidelor, mămicilor aflate în situații dificile de viață din municipiul Medgidia și localitățile limitrofe. Proiectul se desfășoară în condiții optime cu implicarea Spitalului Municipal Medgidia, a primăriilor din Mircea-Vodă și Peștera, a fundațiilor “Pas cu pas, împreună”, “Porți deschise - Open Doors” și a Protoieriei Municipiului Medgidia.

O motivează faptul că știe că poate alunga temerile gravidelor și mamelor care ii sunt cursante. Este mama unui băiat adolescent.

Audiază un interviu deosebit acordat de moașa Ilenuța Aglițoiu

Gianina Romaescu

Gianina Romanescu, asistent medical generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing

Face această profesie din vocație și simte chemarea de a da mai departe ceea ce a învățat. În programul SAMAS a întâlnit oameni cu care are multe în comun: sunt indivizi unici, însă doar împreună, ca echipă, își pot îndeplini scopul - acela de a aduce echilibru, respect și empatie.

A obținut Certificarea SAMAS în 2013, iar în 2015 a primit certificarea de Trainer nivel basic de BABYWEARING (purtarea fiziologică a bebelușului) la Trageschule din Dresda, precum și inițierea în susținerea Cursului de masaj al bebelușului. Este Formator SAMAS Junior și are ocazia de a forma multe colege asistente în cadrul programului SAMAS de certificare la nivel național.

A luat decizia curajoasă de a se muta la Timișoara pentru a contribui la deschiderea unui nou centru SAMAS, lucrează și în calitate de consilier în alăptare pentru a ajuta mamele să inițieze alăptarea și să depășească problemele apărute în timpul alăptării prin transfer de cunoștințe și abilități care le cresc încrederea, stima de sine și autonomia.


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 

Vezi prețurile serviciilor în orașul tău:

Alege tipul de serviciu și locația dorită:

 • Curs de grup - Babywearing: 80 RON
 • Ședință la domiciliu - Babywearing: 150 RON
 • Ședință individuală Babywearing: 100 RON
*Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară pentru deplasare.
×

Alege tipul de serviciu și locația dorită:

 • Curs de grup - Babywearing: 80 RON
 • Ședință la domiciliu - Babywearing: 150 RON
 • Ședință individuală Babywearing: 100 RON
*Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară pentru deplasare.
×

Alege tipul de serviciu și locația dorită:

 • Curs de grup - Babywearing: 50 RON
 • Ședință la domiciliu - Babywearing: 120 RON
 • Ședință individuală Babywearing: 80 RON
*Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară pentru deplasare.
×
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

 • Aylin Cadîr

  Aylin-Cadir

  “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

 • Bianca Ioniță

  “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

 • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

  “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

 • Liana Sandu, PR Intact Media Group

  Lili Sandu

  “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

 • Tea Vasilescu, blogger parenting

  Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

 • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

  Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…