Curs Babywearing

Cu bebelușul, la plimbare

Studiile arata ca bebelusii purtati plang mai putin si sunt mai putin agitati. Parintii care isi poarta bebelusii au parte de mai multa mobilitate si libertate de miscare deoarece nu trebuie sa isi tina bebelusul in brate si nici sa manevreze carucioare greoaie. La Cursul de Babywearing veti afla cum sa purtati bebelusul corect fara sa-i afectati coloana vertebrala, soldurile sau zona pelviana, in functie de greutatea si varsta lui, de conditiile meteo, de durata iesirii, de conformatia parintelui care poarta bebelusul. Trainerul demonstreaza toate sistemele corecte de purtare (sling, wrap, mei-tai, marsupiu, port-bebe).

SOLICITA INFORMATII   REZERVA LOC ACUM!

Beneficiile purtării bebelușilor:

Legănatul blând al bebelușului in timpul mersului si apropierea de părinte îi reamintește bebelușului de purtatul în pântece, îl face să se simtă “acasă”. Astfel, bebelușul primește căldura necesară, bătăile inimii, mirosul, atingerea și invăluirea necesară micuților în primele luni după naștere.

Studiile arată că bebelușii purtați plâng mai puțin. Plânsul ridică nivelul unui hormone de stress numit cortizol. Expunerea prelungă și repetată la cortizol poate avea negative durabile asupra creierului imatur. In culturile in care bebelușii sunt purtați, plâng doar cateva minute pe zi, in contrast cu bebelușii din culturile Occidentale care plâng mult mai mult.

Bebelușii agitați, obosiți, pot fi adormiți mai usor cand sunt puși intr-un sling și luați la plimbare. Bebelușii adorm confortabil și dorm mai mult când sunt purtați.

Bebelușii purtați zâmbesc mai mult, dezvoltă aptitudini sociale și un simț al respectului de sine si independență.

Purtarea bebelușilor reduce riscul sindromului capului plat care poate fi cauzat de prea mult timp petrecut intins intr-un cărucior, banchetă de mașină sau pătuț. Bebelușii purtați au o intârziere a capului mai mică și mușchi ai gâtului si ai umerilor mai puternici.

Purtarea bebelușilor in sling vă permite să ieșiti afară cu un bebeluș fără să vă faceți griji cu privire la microbi și contacte nedorite.

Purtarea bebelușilor reduce scuipatul, colicile si refluxul esofagian datorită poziției verticale.

Purtarea bebelușilor stimulează sistemul vestibular, ajută bebelușii să-și dezvolte simțul echilibrului și să-și controleze trunchiul si capul.

Purtarea permite bebelușior să fie participanți activi la plimbarea, conversațiile, râsul, mișcarea și munca părinților. Acest fapt promovează o mai bună dezvoltare neurologică, creșterea creierului si interconectarea emisferelor stânga & dreaptă, rezultând in funcții cerebrale mai bune.

Bebelușii care sunt purtați sunt în centrul activității, fără să fie centrul atenției. Acest fapt ii ajută să dezvolte empatie și un simț sănătos al sinelui.

Bebelușii purtați dezvoltă un atașament sănătos și un sentiment de siguranță cu părinții lor (bunicii și ingrijitorii pot, de asemenea, participa la purtarea copilului). Atașamentul nu este un stil de parenting, ci o necesitate pentru dezvoltarea sănătății mentale a bebelușului.

Bebelușii purtați sunt mai protejați; sunt mereu cu tine și permanent la vedere.

Dacă părintele se impiedică sau cade în timp ce poartă bebelușul, probabilitatea de a scăpa bebelușul sau de a-i provoca vreo leziune e mai mică decât in situația când ar fi fost purtat in brațe.

Purtarea bebelușilor permite părinților să aibă două mâini libere și oferă, in același timp, mai multă protecție bebelușilor.

Părinții au mai mult timp să răspundă la emailuri, să pregătească masa, să aibă grijă sau să se joace cu un copil mai mare sau să iasă la plimbări dacă iși poartă bebelușul cu ei.

Tații care își poartă bebelușii pot lua parte la ingrijirea bebelușilor si au ocazie să formeze o legătura cu aceștia.

Purtarea bebelușilor crește receptivitatea părinților la nevoile bebelușilor și încrederea părinițlor in aptitudinile lor de parenting pe măsură ce invață să descifreze semnalele bebelușilor. Părinții devin foarte conștienți de gesturile, expresiile faciale și plânsetele bebelușilor, permițându-le acestora din urmă să comunice fără să plângă.

O mamă care își poartă bebelușul poate să invețe să alăpteze discret și să aibă un sentiment de libertate mai mare.

Purtarea bebelușilor le permite părinților să aibă grijă și să se joace cu copiii mai mari fără să simtă că neglijează bebelușul.

Sistemele de purtare a bebelușilor și slingurile sunt mai convenabile în locuri aglomerate precum aeroporturile și piețele publice.

Purtarea bebelușilor le furnizează parinților exercițiu fizic, cu beneficiul adăugat al ridicarii de greutăți.

Ce teme parcurgem impreuna

Ce tipuri de sisteme de purtare a bebelusului exista

Cum sa verifici ca sistemul de purtare are o croiala care nu afecteaza sanatatea bebelusului

Cum sa pozitionezi corect bebelusul in sistemul de purtare

Cum sa te asiguri ca purtarea bebelusului nu iti afecteaza coloana sau umerii

Cum sa adaptezi vestimentatia bebelusului atunci cand il porti in functie de vreme pentru a evita supraincalzirea

Cum sa alaptezi bebelusul intr-un sistem de purtare

Cum sa alegi sistemul de purtare a bebelusului in functie de varsta si greutatea bebelusului si de nevoile parintelui

Si taticii sunt bineveniti

La Cursul de Babywearing sunt asteptati atat gravide si viitori tati cat si proaspete mame insotite de taticii interesati de puericultura. Gravidele si viitorii tati vor invata sa foloseasca sistemele de babywearing cu papusa anatomica iar proaspetii parinti isi vor purta proprii bebelusi (de la nastere pana la 18 luni). Avantajul de a participa la acest curs inca din sarcina este ca viitorii parinti pot avea inca de la nastere sistemul de babywearing corect si nu vor risca sa cumpere ceva ce nu are croiala potrivita sau nu este benefic pentru bebelusul lor.

Cum se țin cursurile

Pentru că dorim ca un număr cât mai mare de părinți să aibă acces la cursurile și serviciile SAMAS, Asociația oferă mai multe variante de format.

Durata: 90 min     Calendar cursuri

Cursurile și serviciile noastre presupun participarea gravidei/ mamei plus o persoană de suport* (fie că aceasta este tatăl sau altă persoană apropiată), cu excepția serviciilor de grup dedicate sănătății intime a gravidei/ mamei.

Tipuri de format:

 • Consiliere individuală la sediul SAMAS
 • Consiliere individuală la domiciliu

Nu ai bani? Regim social

Dacă ești gravidă sau proaspată mamă aflată într-o situație dificilă de viață, vezi informațiile din Programul Social SAMAS* pentru a beneficia de serviciile SAMAS în regim subvenționat. Află detalii

Beneficiarele Programului Social SAMAS sunt femei în situații dificile de viață, ca de exemplu:

 • Familii cu venitul mediu/ membru de familie sub 500 lei
 • Victime ale violenței în familie
 • Mame tinere: sub 18 ani
 • Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
 • Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

Modalități de plată

Pentru că dorim să fie ușor pentru părinți să participe la cursurile și serviciile SAMAS, am pus la dispoziție mai multe modalități de plată, inclusiv plata online.

 • La recepția Centrului SAMAS
 • Plata cu cardul, la recepția Centrului SAMAS (momentan doar în București)
 • La Educatorul Perinatal care vă furnizează serviciul
 • Plata online prin platforma online securizată (facilitate disponibila în curând)

Calendarul cursurilor SAMAS

November 17, 2018
Curs Prenatal de weekend
Începe: 10:00 am
Se termină: November 17, 2018 – 5:30 pm
November 19, 2018
Masajul bebelusului
Începe: 4:15 pm
Se termină: November 19, 2018 – 5:30 pm
Gimnastica prenatala
Începe: 6:00 pm
Se termină: November 19, 2018 – 7:00 pm
Curs prenatal – Alaptare
Începe: 7:00 pm
Se termină: November 19, 2018 – 8:30 pm
November 20, 2018
Diversificare Bebelus
Începe: 3:30 pm
Se termină: November 20, 2018 – 5:00 pm
Nutritie copil 1-3 ani
Începe: 5:15 pm
Se termină: November 20, 2018 – 6:45 pm
Nutritia Gravidei
Începe: 7:00 pm
Se termină: November 20, 2018 – 8:30 pm
November 21, 2018
Yoga Prenatala
Începe: 6:00 pm
Se termină: November 21, 2018 – 7:00 pm
November 22, 2018
Gim mama&bebe
Începe: 11:00 am
Se termină: November 22, 2018 – 12:00 pm
November 26, 2018
Masajul bebelusului
Începe: 4:15 pm
Se termină: November 26, 2018 – 5:30 pm
Gimnastica prenatala
Începe: 6:00 pm
Se termină: November 26, 2018 – 7:00 pm
Curs prenatal – Ingrijire bebe
Începe: 7:00 pm
Se termină: November 26, 2018 – 8:30 pm
November 28, 2018
Yoga Prenatala
Începe: 6:00 pm
Se termină: November 28, 2018 – 7:00 pm
Babywearing
Începe: 7:00 pm
Se termină: November 28, 2018 – 8:30 pm
November 29, 2018
Gim mama&bebe
Începe: 11:00 am
Se termină: November 29, 2018 – 12:00 pm

×

Cine predă cursul

Andreea Andrei

Andreea Andrei, Moasa, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing, Instructor de masaj bebelusi acreditat IAIM, Instructor de yoga pentru copii, acreditat Yogamoka, Consilier in Alaptare, Dula

Are experienta de voluntariat in proiectul “Initierea de succes a alaptarii”, in cadrul spitalului Universitar Bucuresti si Maternitatea Cantacuzino, in saloanele rooming-in, in anul 2011.

Motivatia ei este credinta ca prin oferirea de informatii de calitate, consiliere pre si post natala, poate aduce in viata oricarei familii confort emotional, sanatate si dezvoltarea abilitatii de a lua decizii informate.

Este mama a 2 copii care i-au schimbat viata radical, aducandu-i veselie, provocari si multa culoare.

Monica Ungur

Monica UNGUR, Asistent Medical Generalist, Edicator Perinatal SAMAS Certificat, Consilier in Alaptare

Din 2013, odata cu absolvirea programului SAMAS, coordoneaza activitatea Scolii mamei SAMAS Bistrita, timp in care a livrat educatie perinatala (cursuri despre nastere, alaptare, diversificare, consultari in alaptare si nutritie copil 1-3 ani) catorva sute de parinti bistriteni. Din 2014 este Trainer junior in cadrul programului SAMAS, care isi propune sa certifice pana la sfarsitul anului 2016 un numar de 500 de cadre medicale in educatie perinatala. In 2014 a absoluvit Cursul de pregatire in lactatie de 90 ore cu trainer international Veronique Darmangeant in vederea pregatirii in anul 2016, dupa acumularea a peste 1000 de ore de consultare in lactatie, a examenului pentru certificarea IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant)

A fost initiata in sustinerea Cursului de Masaj al bebelusului Bucuresti de catre Claudia Bider Heim, trainer certificat IAIM. In 2015 aprimit Certificare in Bazele fundamentale ale Nutritiei ANATECOR.Tot in 2015 a obtinut Certificarea de Trainer Nivel Basic de BABYWEARING (purtarea sanatoasa a bebelusului) la Trageschule din Dresda. In 2015 a activat ca Voluntar in Spitalul Judetean de Urgenta BN si Centrul Maternal Bistrita pentru cursuri de educatie perinatala si consultari individuale in alaptare/nastere/nutritie mamelor din categorii devafovizate sau aflate intr-o situatie dificila de viata.

Este mama lui Matei 4 ani (alaptat 3 ani si jumatate). Nasterea fiului ei si dificultatile personale intampinate la inceput in alaptare, au determinat-o sa-si doresc sa ajut mamele intr-un mod profesional, avizat si empatic. Isi dedica astazi timpul familie ei si sanatatii mamelor si bebelusilor cu o mare bucurie si regasire. Crede cu tariein puterea fiecaruia de a contribui schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume.

Ilenuta Aglitoiu

Ilenuta Aglitoiu, Moasa si Educator Perinatal SAMAS Certificat

Este absolventa a Scolii Postliceale Sanitare George Emil Palade Constanta, promotia 1996 si a Facultatii de Medicina-specializarea Moase/ Universitatea Ovidius Constanta, promotia 2012.

A absolvit Masterul Facultatii de Medicina “Carol Davila” din Bucuresti si a inceput sa promoveze in mod programatic alaptarea in urma participarii la un curs organizat de UNICEF.

Din aprilie 2015 a incheiat contract cu Spitalul Municipal Medgidia pentru a oferi consilieri de grup si individuale despre sarcina, nastere, alaptare si ingrijirea bebelusilor in regim de voluntariat (gratuit) gravidelor si mamicilor internate in sectia Maternitate.

Desfasoara proiectul social SAMAS adresat gravidelor, mamicilor aflate in situatii dificile de viata din municipiul Medgidia si localitatile limitrofe. Proiectul se desfasoara in conditii optime cu implicarea Spitalului Municipal Medgidia, a primariilor din Mircea-Voda si Pestera, a fundatiilor “Pas cu pas, impreuna”, “Porti deschise- Open Doors” si a Protoieriei Mun. Medgidia.

O motiveaza faptul ca stie ca poate alunga temerile gravidelor si mamelor care ii sunt cursante. Este mama unui baiat adolescent.

Audiaza un interviu deosebit acordat de moasa Ilenuta Aglitoiu

Gianina Romaescu

Gianina Romaescu,Asistent Medical generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing

Face aceasta profesie din vocatie si simte chemarea de a da mai departe ceea ce a invatat. In programul SAMAS am intalnit oameni cu care am multe in comun: suntem indivizi unici insa doar impreuna , ca echipa putem sa ne indeplinim scopul- acela de a aduce echilibru , respect si empatie.

A obtinut Certificarea SAMAS in 2013 si in 2015 a primit certificarea de Trainer nivel basic de BABYWEARING (purtarea fiziologica a bebelusului) la Trageschule din Dresda precum si initierea in sustinerea Cursului de masajul bebelusului. Este Formator SAMAS Junior si are ocazia de a forma multe colege asistente in cadrul programului SAMAS de certificare la nivel national.

A luat decizia curajoasa de a se muta la Timisoara pentru a contribui la deschiderea unui nou centru SAMAS, lucrez si in calitate de consilier in alaptare pentru a ajuta mamele sa initieze alaptarea si sa depaseasca problemele aparute in timpul alaptarii prin transfer de cunostinte si abilitati care le cresc increderea, stima de sine si autonomia.


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 

Vezi preturile serviciilor in orasul tau:

Alege tipul de serviciu si locatia dorita:

*Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese in zonele limitrofe oraselor se percepe o taxa suplimentara pentru deplasare.
×

Alege tipul de serviciu si locatia dorita:

*Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese in zonele limitrofe oraselor se percepe o taxa suplimentara pentru deplasare.
×

Alege tipul de serviciu si locatia dorita:

 • Curs grup Babywearing: 50 RON
 • Sedinta domiciliu Babywearing: 120 RON
 • Sedinta individuala Babywearing: 80 RON
*Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese in zonele limitrofe oraselor se percepe o taxa suplimentara pentru deplasare.
×
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE MAME

 • Aylin Cadir

  Aylin-Cadir

  “La SAMAS atmosfera este relaxata si prietenoasa. Se comunica usor si metoda de lucru este una foarte placuta si interactiva. Astept cu nerabdare urmatoarea intalnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o ora jumate si de obicei sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final imi venea sa mai stau. Cateva…

 • Bianca Ionita

  “Atat eu, cat si sotul meu am fost foarte multumiti de cursurile de pregatire pentru nastere SAMAS. Ne-am simtit foarte bine iar personalul bine pregatit, ne-a oferit informatii pretioase si foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Ma bucur ca am participat la acest cursuri pe care le recomand cu caldura viitoarelor mamici.”

 • Georgiana Idriceanu, Blogger si Redactor la revista Femeia

  “Mi-a mai placut ca prezentarea include si sfaturi pentru construirea comportamentului de masa corect al copilului (de exemplu, cum sa n-ajungi sa-l hranesti pe Praslea alergandu-l cu lingura plina prin casa) – de aceea, incurajez participarea la acest curs cat mai devreme in viata de mama, pana ce nu incepe diversificarea cu stangul si cu…

 • Liana Sandu, PR Intact Media Group

  Lili Sandu

  “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranta, cea mai emotionanta decizie pe care o poti lua in viata, iar momentul in care afli ca porti in pantec un sufletel e, cu adevarat, cel mai frumos moment trait pana atunci. Treptat insa, in cele noua luni, o usoara teama te copleseste: „Oare o…

 • Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  “Am decis sa-mi iau un abonament care sa includa toate lectiile + 2 ore de gimnastica. Recunosc, m-a convins si ideea de-a avea un Domn Sot cu atestat in puericultura (si niste zile libere sa ma ajute) si cu interes pentru a se implica in viata lui bebe Paul cu cat mai mult curaj. […]…

 • Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  “Sa fii mamica este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar si cea care te face cea mai fericita, care iti ofera o iubire pura si inocenta. Trebuie sa fii pregatita pentru aceste momente, insa inainte de asta, 9 luni de zile te confrunti cu nopti nedormite, stari de disconfort, teama de necunoscut…