Curs de babywearing

Curs de babywearing. Cu bebelușul la plimbare.

Studiile arată ca bebelușii purtați plâng mai puțin și sunt mai puțin agitați. Părinții care își poartă bebelușii au parte de mai multă mobilitate și libertate de mișcare deoarece nu trebuie să-și țină bebelușul în brațe și nici să manevreze cărucioare greoaie. La cursul de babywearing veți afla cum să purtați bebelușul corect, fără să-i afectați coloana vertebrală, șoldurile sau zona pelviană, în funcție de greutatea și vârsta lui, de condițiile meteo, de durata ieșirii, de conformația părintelui care poartă bebelușul. Trainerul demonstrează toate sistemele corecte de purtare (sling, wrap, mei-tai, marsupiu, port-bebe).

SOLICITĂ INFORMAȚII REZERVĂ LOC ACUM


Beneficiile purtării bebelușilor:

Legănatul blând al bebelușului în timpul mersului și apropierea de părinte îi reamintește bebelușului de purtatul în pântece, îl face să se simtă “acasă”. Astfel, bebelușul primește căldura necesară, bătăile inimii, mirosul, atingerea și învăluirea necesară micuților în primele luni după naștere.

Studiile arată că bebelușii purtați plâng mai puțin. Plânsul ridică nivelul unui hormon de stres, numit cortizol. Expunerea prelungă și repetată la cortizol poate avea efecte negative durabile asupra creierului imatur. În culturile în care bebelușii sunt purtați, plâng doar câteva minute pe zi, în contrast cu bebelușii din culturile occidentale care plâng mult mai mult.

Bebelușii agitați, obosiți, pot fi adormiți mai ușor când sunt puși într-un sling și luați la plimbare. Bebelușii adorm confortabil și dorm mai mult când sunt purtați.

Bebelușii purtați zâmbesc mai mult, dezvoltă aptitudini sociale și un simț al respectului de sine și independență.

Purtarea bebelușilor reduce riscul sindromului capului plat care poate fi cauzat de prea mult timp petrecut întins într-un cărucior, banchetă de mașină sau pătuț. Bebelușii purtați au o întârziere a capului mai mică și mușchi ai gâtului și ai umerilor mai puternici.

Purtarea bebelușilor în sling vă permite să ieșiti din casă cu un bebeluș fără să vă faceți griji cu privire la microbi și contacte nedorite.

Purtarea bebelușilor reduce scuipatul, colicile și refluxul esofagian datorită poziției verticale.

Purtarea bebelușilor stimulează sistemul vestibular, ajută bebelușii să-și dezvolte simțul echilibrului și să-și controleze trunchiul și capul.

Purtarea permite bebelușilor să fie participanți activi la plimbarea, conversațiile, râsul, mișcarea și munca părinților. Acest fapt promovează o mai bună dezvoltare neurologică, creșterea creierului și interconectarea emisferelor stângă & dreaptă, rezultând în funcții cerebrale mai bune.

Bebelușii care sunt purtați sunt în centrul activității, fără să fie centrul atenției. Acest fapt îi ajută să dezvolte empatie și un simț sănătos al sinelui.

Bebelușii purtați dezvoltă un atașament sănătos și un sentiment de siguranță cu părinții lor (bunicii și îngrijitorii pot, de asemenea, participa la purtarea copilului). Atașamentul nu este un stil de parenting, ci o necesitate pentru dezvoltarea sănătății mentale a bebelușului.

Bebelușii purtați sunt mai protejați; sunt mereu cu tine și permanent la vedere.

Dacă părintele se împiedică sau cade în timp ce poartă bebelușul, probabilitatea de a scăpa bebelușul sau de a-i provoca vreo leziune e mai mică decât în situația când ar fi fost purtat în brațe.

Purtarea bebelușilor permite părinților să aibă două mâini libere și oferă, în același timp, mai multă protecție bebelușilor.

Părinții au mai mult timp să răspundă la emailuri, să pregătească masa, să aibă grijă sau să se joace cu un copil mai mare sau să iasă la plimbări dacă își poartă bebelușul cu ei.

Tații care își poartă bebelușii pot lua parte la îngrijirea acestora și au ocazia să formeze o legătură cu ei.

Purtarea bebelușilor crește receptivitatea părinților la nevoile acestora și încrederea părinților în aptitudinile lor de parenting pe măsură ce învață să descifreze semnalele bebelușilor. Părinții devin foarte conștienți de gesturile, expresiile faciale și plânsetele bebelușilor, permițându-le acestora din urmă să comunice fără să plângă.

O mamă care își poartă bebelușul poate să învețe să alăpteze discret și să aibă un sentiment de libertate mai mare.

Purtarea bebelușilor le permite părinților să aibă grijă și să se joace cu copiii mai mari fără să simtă că neglijează bebelușul.

Sistemele de purtare a bebelușilor și slingurile sunt mai convenabile în locuri aglomerate precum aeroporturile și piețele publice.

Purtarea bebelușilor le furnizează părinților exercițiu fizic, cu beneficiul adăugat al ridicării de greutăți.

Ce teme parcurgem împreună

Ce tipuri de sisteme de purtare a bebelușului există

Cum să verifici că sistemul de purtare are o croiala care nu afectează sănătatea bebelușului

Cum să poziționezi corect bebelușul în sistemul de purtare

Cum să te asiguri că purtarea bebelușului nu îți afectează coloana sau umerii

Cum să adaptezi vestimentația bebelușului atunci când îl porți, în funcție de vreme, pentru a evita supraîncălzirea

Cum să alăptezi bebelușul îintr-un sistem de purtare

Cum să alegi sistemul de purtare a bebelușului în funcție de vârsta și greutatea acestuia și de nevoile părintelui

Și tăticii sunt bineveniți

La cursul de babywearing sunt așteptați atât gravide și viitori tați, cât și proaspete mame însoțite de tăticii interesați de puericultură. Gravidele și viitorii tați vor învăța să folosească sistemele de babywearing cu păpușa anatomică, iar proaspeții părinți își vor purta propriii bebeluși (de la naștere până la 18 luni). Avantajul de a participa la acest curs încă din sarcină este că viitorii părinți pot avea încă de la naștere sistemul de babywearing corect și nu vor risca să cumpere ceva ce nu are croiala potrivită sau nu este benefic pentru bebelușul lor.


Vezi prețurile serviciilor în orașul tău:

Curs de grup, la sediul SAMAS

Preț – 100 de lei

  • București
  • Bistrița
  • Timișoara

Curs individual, la sediul SAMAS

Preț – 150 de lei

  • București
  • Bistrița
  • Timișoara

Curs individual, la domiciliu

Preț – 200 de lei

  • București
  • Bistrița
  • Timișoara

Curs individual, la domiciliu - limitrof oraș

Preț – 250 de lei

  • București
  • Bistrița
  • Timișoara

* Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară de 5 lei/ km.


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

  • Aylin Cadîr

    Aylin-Cadir

    “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

  • Bianca Ioniță

    “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

  • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

    “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

  • Liana Sanda, PR Intact Media Group

    “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

  • Tea Vasilescu, blogger parenting

    Tea Vasilescu, Blogger Parenting

    “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

  • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

    Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

    “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…