Masajul mamei

Masajul mamei. Relaxare pentru corp și minte.

În primele săptămâni după naștere, principala preocupare a mamei este bebelușul său. Dar mamele uită că, pentru ca un bebeluș să fie fericit, e nevoie de o mamă relaxat și fericită. De aceea, este esențial ca proaspetele mame să dedice timp pentru refacerea lor, pentru odihnă și relaxare, bazându-se pe ajutorul și suportul celor din jur în ceea ce privește preluarea responsabilității îngrijirii celui mic. O ședință de masaj al mamei poate face minuni pentru mintea și corpul femeii în această perioadă.

SOLICITĂ INFORMAȚII REZERVĂ LOC ACUM


De ce masajul e grozav pentru mămici:

Masajul postnatal are atât scop terapeutic, cât și rolul de a relaxa fizic și psihic mama.

Masajul reduce durerile de spate, de șold, de genunchi cauzate de schimbarea centrului de greutate din timpul sarcinii

Masajul reduce efectele hormonale neplăcute care se pot prelungi din sarcină (mâini și picioare umflate din cauza retenției de apă)

Masajul ajută mama să-și revină după naștere

Nu e doar un răsfăț! – masajul postnatal ajută întreg corpul, care a trecut prin schimbări majore în timpul sarcinii și nașterii, să se recupereze. Primele ședințe se pot începe la o săptămână – două după naștere, cu acordul medicului. Masajul postnatal are atât scop terapeutic, cât și rolul de a relaxa fizic și psihic mama. În timpul unei ședințe de masaj crește volumul de sânge și de oxigen care pleacă spre mușchi și, astfel, elimini mai ușor toxinele. Te simți relaxată, masajul ajutând la eliberarea de endorfine. Corpul secretă și oxitocină, care stimulează lactația. Manevrele delicate pe sâni ajută, de altfel, la deblocarea canalelor galactofore și reduc riscul de mastită.

Nu în ultimul rând, masajul îi oferă mamei un răgaz doar pentru ea, de care are nevoie pentru a putea face față perioadei solicitante de după venirea pe lume a bebelușului, reducând astfel riscul de depresie postnatală.

E bine ca terapeutul să nu efectueze de la prima ședință masajul general, ci să se înceapă treptat, cu masajul parțial, în funcție de particularitățile fiecărui caz în parte. Astfel, în primele ședințe, se recomandă un masaj regional al spatelui, cu manevre de neteziri, frământări și fricțiuni ample. Acestea au ca scop decontractarea mușchilor, creșterea metabolismului și relaxarea articulațiilor coloanei vertebrale. Se insistă pe masajul zonei lombare, foarte afectată în timpul sarcinii, din cauza surplusului de kilograme și a schimbării centrului de greutate. Manevrele în masajul postnatal trebuie să fie blânde, iar pe spate, ca și pe întreaga suprafață a corpului, e necesar ca masajul terapeutic să fie combinat cu drenajul limfatic. În perioada post-partum, drenajul limfatic are un rol major în eliminarea și prevenția stazelor limfatice (mâini și picioare umflate), o problemă întâlnită atât în perioada din timpul sarcinii, cât și după naștere.
În timpul sarcinii, nivelul de fluide din corp a crescut cu aproape 50%, iar masajul postnatal are și scopul de a stimula circulația și drenajul limfatic și de a elimina fluidele în exces și toxinele.

Masajul abdominal se poate efectua la două – trei săptămâni după naștere, excepție făcând mamele care au născut prin cezariană, caz în care masajul la nivelul abdomenului se poate începe la șase săptămâni după naștere și doar cu acordul medicului. Masajul abdominal are rolul de a stimula funcțiile tuturor organelor aflate în cavitatea abdominală, suprasolicitate în timpul sarcinii.

Contraindicații pentru masajul postnatal

Masajul postnatal este contraindicat dacă mama prezintă complicații după naștere, are probleme de piele (bășici, coșuri, eczeme), suferă de hipertensiune sau are hernie.

Serviciul este disponibil doar în București.

Program: marți, între orele 10:00 – 16:00 și joi, între orele 10:00 – 15:00

Preț:

  • 60 de minute – 120 lei; abonament de 5 ședințe – 540 lei


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

  • Aylin Cadîr

    Aylin-Cadir

    “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

  • Bianca Ioniță

    “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

  • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

    “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

  • Liana Sanda, PR Intact Media Group

    “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

  • Tea Vasilescu, blogger parenting

    Tea Vasilescu, Blogger Parenting

    “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

  • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

    Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

    “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…