Liana Sanda, PR Intact Media Group

“Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o să știu cum să am grijă de el? Oare o să fiu o mamă bună? O să reușesc să mă descurc?”, care, alături de tumultul de sentimente pe care le trăiești zi de zi, nu face decât să se adâncească. Tocmai într-un astfel de moment ne-a venit în ajutor Programul SAMAS, punându-ne la dispoziție un curs complet despre perioada prenatală, naștere, alăptat și îngrijirea nou-născutului și nu mică ne-a fost mirarea să constatăm că o mulțime de lucruri eram pe punctul de a le face exact pe dos. Mulțumim SAMAS pentru dăruirea de care dați dovadă!”

Rezultatele Asociatiei SAMAS

Asociația SAMAS a dezvoltat prima Reţea Nationala de Educatori Perinatal SAMAS (asistenţi medicali si moase) specializați în educația prenatala si postnatala, în nutriția mamei și a copilului, si care ofera indrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente in ceea ce priveste ingrijirea si nutritia lor si a copiilor, de la conceptie până la vârsta antepreşcolară.

Rezultatele Asociatiei SAMAS in perioada 2013-2016 arata impactul semnificativ pe care initiativa SAMAS l-a generat la nivel national:

• 552 de cadre medicale din 20 judete au beneficiat de Bursa de formare SAMAS
• 8000 de mame au participat la cursurile SAMAS
• 1103 mame in situatii dificile de viata au primit suport gratuit
• 200.000 de mame au primit informatii de la Educatorii SAMAS
• 20 de orase din tara cuprinse in Reteaua SAMAS
• 5 Centre Regionale SAMAS deschise in tara: Bucuresti, Constanta, Bistrita, Pitesti, Timisoara