Liana Sandu, PR Intact Media Group

Lili Sandu

“Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranta, cea mai emotionanta decizie pe care o poti lua in viata, iar momentul in care afli ca porti in pantec un sufletel e, cu adevarat, cel mai frumos moment trait pana atunci. Treptat insa, in cele noua luni, o usoara teama te copleseste: „Oare o sa stiu cum sa am grija de el? Oare o sa fiu o mama buna? O sa reusesc sa ma descurc?”, care alaturi de tumultul de sentimente pe care le traiesti zi de zi, nu face decat sa se adanceasca. Tocmai intr-un astfel de moment ne-a venit in ajutor Programul SAMAS, punandu-ne la dispozitie un curs complet despre perioada prenatala, nastere, alaptat si ingrijirea nou-nascutului si nu mica ne-a fost mirarea sa constatam ca o multime de lucruri eram pe punctul de a le face exact pe dos. Multumim SAMAS pentru daruirea de care dati dovada!”

Rezultatele Asociatiei SAMAS

Asociația SAMAS a dezvoltat prima Reţea Nationala de Educatori Perinatal SAMAS (asistenţi medicali si moase) specializați în educația prenatala si postnatala, în nutriția mamei și a copilului, si care ofera indrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente in ceea ce priveste ingrijirea si nutritia lor si a copiilor, de la conceptie până la vârsta antepreşcolară.

Rezultatele Asociatiei SAMAS in perioada 2013-2016 arata impactul semnificativ pe care initiativa SAMAS l-a generat la nivel national:

• 552 de cadre medicale din 20 judete au beneficiat de Bursa de formare SAMAS
• 8000 de mame au participat la cursurile SAMAS
• 1103 mame in situatii dificile de viata au primit suport gratuit
• 200.000 de mame au primit informatii de la Educatorii SAMAS
• 20 de orase din tara cuprinse in Reteaua SAMAS
• 5 Centre Regionale SAMAS deschise in tara: Bucuresti, Constanta, Bistrita, Pitesti, Timisoara