Parteneri

Organizațiile partenere care au generat Programul SAMAS

Asociația a fost înființată datorită extinderii și dezvoltării Programului SAMAS, inițiat de către Fundația Crucea Albă, Fundația Nutricia și Crucea Roșie – Filiala Sector 6. Forţa acestui program a stat în cei trei parteneri, organizaţii diferite, dar complementare, cu acelaşi scop: să ajute comunitatea să se bucure de o stare bună de sănătate. Ele şi-au unit forţele, expertiza şi dedicarea pentru promovarea sănătăţii pentru a crea și testa conceptul care a stat la baza primei Reţele de Educație Perinatală pentru Mame şi Sugari.

 

logo-nutricia

Cu peste 100 de ani de experienţă în nutriţia specializată şi peste 3 decade de cercetare a laptelui matern, NUTRICIA este alături de mamele din toată lumea pentru a susţine creşterea sănătoasă a copiilor lor. Bazându-se pe experienţa şi moştenirea unică, NUTRICIA România se alătură profesioniştilor medicali, ONG-urilor şi asociaţiilor locale pentru a contribui la îmbunătăţirea sănătăţii femeilor gravide, a mamelor şi a bebeluşilor din toată ţara. Astfel, NUTRICIA susţine cu tărie programele educaţionale care le ajută pe mame să facă cele mai bune alegeri în ceea ce priveşte nutriţia şi educaţia perinatală, dar mai ales programe care încurajează alăptarea.

NUTRICIA susţine programul SAMAS ca un mod eficient de fi alături de mamele din România în primele 1000 de zile şi de a le oferi informaţii utile, de ultimă generaţie, în ceea ce priveşte creşterea şi dezvoltarea copiilor. Astfel, NUTRICIA crede că acest program le va susţine pe mame să ia cele mai bune decizii privind sănătatea lor şi a micuţilor lor.

new_FCA_2.png

O organizaţie locală inovatoare, coordonată de o echipă cu expertiză profesională de excepţie în ceea ce priveşte:

  • îngrijirea medicală perinatală,
  • educația adulților,
  • managementul medical în beneficiul mamei și copilului.

Ținând cont de nevoile de educaţie şi asistenţă perinatală exprimate de statisticile îngrijorătoare din România, Fundaţia Crucea Albă a decis să dea un exemplu real de bune practici, bazat pe modele funcţionale din Elveţia. Cu această viziune clară, în 2012 a deschis Centrul de Sănătate Maternă, o instituţie mică şi uşor de gestionat, accesibilă şi sustenabilă, care să ofere servicii complete de sănătate maternă. Pe lângă furnizor de educaţie pentru mame, Centrul de Sănătate Maternă constituie un centru de practică şi formare pentru studente la Facultatea de Moaşe.

O organizaţie cu o tradiţie de 137 de ani în România şi cea mai extinsă reţea teritorială, care:

  • protejează sănătatea şi viaţa,
  • promovează respectul faţă de demnitatea umană,
  • sprijină comunităţile să facă faţă situaţiilor de criză şi suferinţei umane.

Crucea Roşie – Filiala Sector 6 îşi arată preocuparea pentru sănătatea familiei, organizând cursuri de prim-ajutor pentru părinţi, cu scopul de a-i educa în privinţa măsurilor de prim-ajutor salvatoare atunci când cei mici se accidentează. În plus, Crucea Roşie – Filiala Sector 6 a lansat cu succes serviciul de bone calificate „Scufiţa Roşie”, un proiect de antreprenoriat social prin care califică bone şi oferă familiilor servicii de calitate pentru îngrijirea copilului.