Together for Ukraine

Sănătoși la pieptul mamei și în vremuri tulburi

Ca părinte, ai nevoie de orice ajutor poți primi la început de drum. Dragostea vine de la sine, restul se învață este, de altfel, sloganul Asociației SAMAS, care din 2013 desfășoară programe de educație perinatală, oferind viitorilor părinți și părinților începători informațiile esențiale de care au nevoie, pentru a lua cele mai bune decizii privind nutriția și îngrijirea copiilor lor.

Nevoia de sprijin este cu atât mai mare atunci când îți începi viața de părinte fugind din calea unui război, cu un rucsac în spinare și copilul în brațe.

Din păcate, noi nu avem puterea de a opri războiul. Dar la SAMAS ne-am pus toată experiența și resursele la dispoziția mamelor și copiilor pe care nevoia ni i-a adus aproape.

Am trimis 212 CUTIA Bebelușului la mame și bebeluși din Ucraina, după o campanie-fulger care a mobilizat deopotrivă companii și donatori particulari din România. CUTIA Bebelușului înseamnă un pat sigur pentru bebeluș, precum și hăinuțe și produse de îngrijire pentru primele trei luni de viață) – și toate au ajuns la mamele și bebelușii vulnerabili cu sprijinul Charitable Foundation Podilska Hromada, al Primăriei Vinița, al Fundației Umanitare Nor 2001 și al organizației Sânge pentru România care a asigurat transportul cutiilor.

Am organizat webinarul În război cu știrile false, împreună cu organizația Expert Forum (EFOR), pentru ca educatorii perinatali SAMAS și cadrele medicale care vin în legătură directă cu părinții vulnerabili să știe să se informeze corect și să poată să recunoască falsele știri care circulă în social media, alimentând o situație și așa extrem de tensionată. Sorin Ioniță, președinte EFOR și Mădălina Voinea, expert în media literacy și combaterea știrilor false ne-au arătat care sunt mecanismele știrilor false cărora le cădem în capcană și ne-au oferit câteva resurse pentru a putea să ne orientăm mai ușor în hățișul pseudoștirilor online.

Împreună cu Institutul pentru Studiul și Tratamentul Tramei (ISTT), am organizat webinarul În Război cu frica, în cadrul căruia Ana Măiță, consilier pentru drepturile mamelor, a stat de vorbă cu Diana Vasile, psihoterapeut specializat în traumă și președinte ISTT, despre fricile părinților și ale copiilor din această perioadă, dar și despre cum ne purtăm cu refugiații pe care cu cele mai bune intenții dorim să îi ajutăm, fără să îi traumatizăm încă și mai mult.

Și în perioada următoare, ne continuăm acțiunile în beneficiul mamelor vulnerabile din Ucraina, în paralel cu activitatea noastră care vine în sprijinul părinților vulnerabili din țară.

Ajută-ne să le ajutăm pe mamele vulnerabile din Ucraina: contactează-ne la +40 0786 176 949 sau fă o donație online, alegând destinația “Împreună pentru Ucraina”.

Donează online

Prin intermediul portalului securizat EuPlatesc.ro

 

Suma donată
Destinația donației
Nume
Prenume
Țara
Organizație
Oraș
Adresă
E-mail
Telefon
Fax
Plată recurentă *doresc să plătesc lunar această sumă
CAPTCHA

ABONARE NEWSLETTER

EVENIMENTE

Peste 300 de parinti cu bebelusi alearga la Cursa Jogging in Scutece din cadrul Maratonului International Bucuresti in Octombrie 2015

Dragi parinti, va invitam sa va inscrieti pentru ‪Jogging‬ in scutece SAMAS! Joggingul cu caruciorul a devenit in ultimii ani un sport iubit atat de mamicile dornice sa isi revina la forma fizica anterioara sarcinii, cat si de taticii care vor sa isi mentina stilul de viata activ. Va asteptam la cursa Jogging in Scutece SAMAS cu bebelusul si in sistem de purtare! Conditia este este aiba intre 6 luni si 4 ani si sa ''concurati'' in pas de mars in loc de alergare.

In Februarie 2015 Asociatia SAMAS te invita la CINEMaTi, cinematograful parintilor

Pe 25 Februarie 2016 continuam seara de film SAMAS. Vom viziona impreuna filmul documentar ''Nasterea la Microscop'' (Microbirth), iar dupa vizionare un Educator Perinatal SAMAS va raspunde la intrebarile referitoare despre sarcina. Filmul documentar ''Nasterea la Microscop'' (Microbirth 2014) prezinta o serie de ipoteze si concluzii stiintifice care vor determina atat cadrele medicale cat si femeile sa isi reconsidere deciziile profesionale si personale privind nasterea, ca decizii ce pot nu numai sa influenteze sanatatea copiilor ci si insusi viitorul speciei umane.

In luna Martie, Asociatia SAMAS face cadou cursuri de educatie perinatala in Pitesti, Constanta, Turnu Severin, Bacau si Moinesti

Gravidele, proaspetele mămici și tăticii beneficiaza de cursuri cadou oferite de Educatorii SAMAS, specializați în educaţie perinatală. Scopul acestui cadou de primavara pentru viitorii si proaspetii parinti este sa isi îmbogățeasca cunoștințele cu informații esențiale legate de ingriirea si nutritia in sarcina, pregatirea pentru nastere,alaptarea si nutritia mame.