Curs de masaj pentru bebeluș

Cum să ai un bebeluș sănătos și fericit

Pentru adulți, masajul înseamnă relaxare. Dar pentru bebeluși, atingerea este prima și cea mai importantă formă de comunicare. Specialiștii arată că atingerea prin masaj este la fel de necesară pentru un bebeluș precum mineralele, vitaminele și proteinele, iar masajul bebelușului este forma de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii. Atingerea drăgăstoasă a unui părinte are beneficii importante pentru sănătate, dar și pentru dezvoltarea emoțională a celui mic, precum și pentru interacțiunile lui la nivel social, mai târziu în viață.

SOLICITĂ INFORMAȚII   REZERVĂ LOC ACUM!

De ce cursul e grozav pentru mămici:

Înveți să comunici cu bebelușul tău, descifrând semnalele acestuia

Pentru mamă, masajul reduce nivelul hormonilor de stres şi o ajută să se relaxeze.

Masajul bebelușului este formă de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii.

Ce teme parcurgem împreună

Principiile masajului infantil după metoda IAIM

Importanța procesului de bonding

Diferența între masajul terapeutic și masajul după metoda IAIM

Deprinderea comunicării cu bebelușul încă din primele zile de viață

Fazele și stările bebelușului (înțelegerea semnelor care indică starea bebelușului și importanța respectării acelei stări)

De ce să vii la acest curs?

Pentru adulți, masajul înseamnă relaxare. Dar pentru bebeluși, atingerea este prima și cea mai importantă formă de comunicare. Elaine Fogel Schneider (medic, expert în masajul bebelușului și autoarea mai multor cărți pe această temă) spune că masajul bebelușului este forma de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii. Atingerea drăgăstoasă a unui părinte are beneficii importante pentru sănătate, dar și pentru dezvoltarea emoțională a celui mic, precum și pentru interacțiunile lui la nivel social, mai târziu în viață. Masajul este la fel de necesar pentru un bebeluș precum mineralele, vitaminele și proteinele – spun specialiștii.

Ce se întâmplă când atingi și masezi pielea bebelușului? O mulțime de lucruri. Studiile demonstrează că masajul bebelușului induce eliberarea de melatonină (care-i ajută pe cei mici să doarmă mai bine), coboară nivelul de cortizol (așa-numitul hormon de stres), întărește sistemul imunitar, dezvoltă abilitățile motrice, favorizează achizițiile cognitive, precum și o creștere sănătoasă în greutate.

Interacțiunea din timpul masajului ajută la crearea unui atașament puternic și este o lecție de comunicare, atât pentru părinte, cât și pentru copil. Experții spun, de altfel, că masajul bebelușului constă, de fapt, în 20% tehnică și 80% comunicare. Privitul ochi în ochi, cuvintele pe care părintele i le spune celui mic și sunetele de răspuns pe care bebelușul le scoate, zâmbetele – sunt tot atâtea forme de dialog.
În timpul masajului, bebelușul își descoperă mai bine corpul și învață să comunice prin intermediul lui, iar părintele descifrează mai bine limbajul bebelușului, cu mult înainte ca acesta să poată spune primele cuvinte. Bebelușii învață astfel ca semnalele lor sunt receptate, iar părinții se simt mult mai încrezători în abilitățile lor, știind că pot ”traduce” fără greșeală limbajul celui mic.

Ce beneficii are masajul pentru bebeluș

 • îl ajută să formeze rapid legătura cu părinții (nu numai cu mama, de care cel mic este fizic aproape în timpul alăptării);
 • eliberează tensiunile și induce relaxarea;
 • stimulează circulația;
 • îmbunătățește tiparele de somn;
 • stimulează funcțiile hormonale;
 • îmbunătățește abilitățile motorii și dezvoltarea musculaturii;
 • ajută tranzitul intestinal, diminuează riscul de colici și constipație;
 • stimulează procesul de învățare.

Părinții care îi cumpără bebelușului CD-uri cu muzică clasică sau jucării educaționale – în dorința de a stimula dezvoltarea neurologică – vor fi fericiți să afle că pot face acest lucru mult mai simplu, prin intermediul masajului. Studiile arată că dezvoltarea creierului are loc într-un ritm alert în primii ani de viață. Stimulii pe care cel mic îi primește până la vârsta de 3 ani influențează dezvoltarea fiecărei regiuni din creier și pun fundația pentru procesul ulterior de învățare. The Touch Research Institute din Miami a desfășurat numeroase studii pentru a descoperi efectele masajului asupra bebelușilor. Unul dintre aceste studii arată că în timpul masajului se înregistrează niveluri crescute de serotonină, dopamină și neurohormoni. Serotonina (care se gasește în glanda pineală) îmbunătățește memoria, ajută la procesul de învățare și influențează comportamentul. Dopamina influențează și ea capacitatea de atenție și concentrare și puterea de învățare.

► Masajul bebelușului după metoda IAIM

Asociația Internațională de Masaj Infantil (International Association for Infant Massage) a creat un concept de masaj infantil ce se recomandă a fi realizat de părinți împreună cu bebelușul lor, tocmai pentru a stimula atât procesul de bonding, cât și dezvoltarea neuro-motorie a bebelușului.
Succesul acestei metode a fost confirmat în peste 30 de ani de practică la nivel internațional, iar acum există și în România instructori certificați pentru a preda părinților masajul infantil după metoda IAIM.

 

Cine predă cursul


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE MAME

 • Aylin Cadir

  Aylin-Cadir

  “La SAMAS atmosfera este relaxata si prietenoasa. Se comunica usor si metoda de lucru este una foarte placuta si interactiva. Astept cu nerabdare urmatoarea intalnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o ora jumate si de obicei sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final imi venea sa mai stau. Cateva…

 • Bianca Ionita

  “Atat eu, cat si sotul meu am fost foarte multumiti de cursurile de pregatire pentru nastere SAMAS. Ne-am simtit foarte bine iar personalul bine pregatit, ne-a oferit informatii pretioase si foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Ma bucur ca am participat la acest cursuri pe care le recomand cu caldura viitoarelor mamici.”

 • Georgiana Idriceanu, Blogger si Redactor la revista Femeia

  “Mi-a mai placut ca prezentarea include si sfaturi pentru construirea comportamentului de masa corect al copilului (de exemplu, cum sa n-ajungi sa-l hranesti pe Praslea alergandu-l cu lingura plina prin casa) – de aceea, incurajez participarea la acest curs cat mai devreme in viata de mama, pana ce nu incepe diversificarea cu stangul si cu…

 • Liana Sandu, PR Intact Media Group

  Lili Sandu

  “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranta, cea mai emotionanta decizie pe care o poti lua in viata, iar momentul in care afli ca porti in pantec un sufletel e, cu adevarat, cel mai frumos moment trait pana atunci. Treptat insa, in cele noua luni, o usoara teama te copleseste: „Oare o…

 • Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  “Am decis sa-mi iau un abonament care sa includa toate lectiile + 2 ore de gimnastica. Recunosc, m-a convins si ideea de-a avea un Domn Sot cu atestat in puericultura (si niste zile libere sa ma ajute) si cu interes pentru a se implica in viata lui bebe Paul cu cat mai mult curaj. […]…

 • Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  “Sa fii mamica este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar si cea care te face cea mai fericita, care iti ofera o iubire pura si inocenta. Trebuie sa fii pregatita pentru aceste momente, insa inainte de asta, 9 luni de zile te confrunti cu nopti nedormite, stari de disconfort, teama de necunoscut…