Curs de masaj pentru bebeluș

Cursul de masaj pentru bebeluș. Cum să ai un bebeluș sănătos și fericit

Pentru adulți, masajul înseamnă relaxare. Dar pentru bebeluși, atingerea este prima și cea mai importantă formă de comunicare. Specialiștii arată că atingerea prin masaj este la fel de necesară pentru un bebeluș precum mineralele, vitaminele și proteinele, iar masajul bebelușului este forma de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii. Atingerea drăgăstoasă a unui părinte are beneficii importante pentru sănătate, pentru dezvoltarea emoțională a celui mic, dar și pentru interacțiunile lui la nivel social, mai târziu în viață.

SOLICITĂ INFORMAȚII REZERVĂ LOC ACUM

De ce cursul de masaj pentru bebeluș e grozav pentru mămici:

Înveți să comunici cu bebelușul tău, descifrând semnalele acestuia

Pentru mamă, masajul reduce nivelul hormonilor de stres şi o ajută să se relaxeze.

Masajul bebelușului este formă de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii.

Ce teme parcurgem împreună

Principiile masajului infantil după metoda IAIM

Importanța procesului de bonding

Diferența între masajul terapeutic și masajul după metoda IAIM

Deprinderea comunicării cu bebelușul încă din primele zile de viață

Fazele și stările bebelușului (înțelegerea semnelor care indică starea bebelușului și importanța respectării acelei stări)

De ce să vii la acest curs?

Pentru adulți, masajul înseamnă relaxare. Dar pentru bebeluși, atingerea este prima și cea mai importantă formă de comunicare. Elaine Fogel Schneider (medic, expert în masajul bebelușului și autoarea mai multor cărți pe această temă) spune că masajul bebelușului este forma de interacțiune care stă la baza unei relații profunde pe viață între părinți și copii. Atingerea drăgăstoasă a unui părinte are beneficii importante pentru sănătate, dar și pentru dezvoltarea emoțională a celui mic, precum și pentru interacțiunile lui la nivel social, mai târziu în viață. Masajul este la fel de necesar pentru un bebeluș precum mineralele, vitaminele și proteinele – spun specialiștii.

Ce se întâmplă când atingi și masezi pielea bebelușului? O mulțime de lucruri. Studiile demonstrează că masajul bebelușului induce eliberarea de melatonină (care-i ajută pe cei mici să doarmă mai bine), coboară nivelul de cortizol (așa-numitul hormon de stres), întărește sistemul imunitar, dezvoltă abilitățile motrice, favorizează achizițiile cognitive, precum și o creștere sănătoasă în greutate.

Interacțiunea din timpul masajului ajută la crearea unui atașament puternic și este o lecție de comunicare, atât pentru părinte, cât și pentru copil. Experții spun, de altfel, că masajul bebelușului constă, de fapt, în 20% tehnică și 80% comunicare. Privitul ochi în ochi, cuvintele pe care părintele i le spune celui mic și sunetele de răspuns pe care bebelușul le scoate, zâmbetele – sunt tot atâtea forme de dialog.
În timpul masajului, bebelușul își descoperă mai bine corpul și învață să comunice prin intermediul lui, iar părintele descifrează mai bine limbajul bebelușului, cu mult înainte ca acesta să poată spune primele cuvinte. Bebelușii învață astfel ca semnalele lor sunt receptate, iar părinții se simt mult mai încrezători în abilitățile lor, știind că pot ”traduce” fără greșeală limbajul celui mic.

Ce beneficii are masajul pentru bebeluș

  • îl ajută să formeze rapid legătura cu părinții (nu numai cu mama, de care cel mic este fizic aproape în timpul alăptării);
  • eliberează tensiunile și induce relaxarea;
  • stimulează circulația;
  • îmbunătățește tiparele de somn;
  • stimulează funcțiile hormonale;
  • îmbunătățește abilitățile motorii și dezvoltarea musculaturii;
  • ajută tranzitul intestinal, diminuează riscul de colici și constipație;
  • stimulează procesul de învățare.

Părinții care îi cumpără bebelușului CD-uri cu muzică clasică sau jucării educaționale – în dorința de a stimula dezvoltarea neurologică – vor fi fericiți să afle că pot face acest lucru mult mai simplu, prin intermediul masajului. Studiile arată că dezvoltarea creierului are loc într-un ritm alert în primii ani de viață. Stimulii pe care cel mic îi primește până la vârsta de 3 ani influențează dezvoltarea fiecărei regiuni din creier și pun fundația pentru procesul ulterior de învățare. The Touch Research Institute din Miami a desfășurat numeroase studii pentru a descoperi efectele masajului asupra bebelușilor. Unul dintre aceste studii arată că în timpul masajului se înregistrează niveluri crescute de serotonină, dopamină și neurohormoni. Serotonina (care se gasește în glanda pineală) îmbunătățește memoria, ajută la procesul de învățare și influențează comportamentul. Dopamina influențează și ea capacitatea de atenție și concentrare și puterea de învățare.

► Masajul bebelușului după metoda IAIM

Asociația Internațională de Masaj Infantil (International Association for Infant Massage) a creat un concept de masaj infantil ce se recomandă a fi realizat de părinți împreună cu bebelușul lor, tocmai pentru a stimula atât procesul de bonding, cât și dezvoltarea neuro-motorie a bebelușului.
Succesul acestei metode a fost confirmat în peste 30 de ani de practică la nivel internațional, iar acum există și în România instructori certificați pentru a preda părinților masajul infantil după metoda IAIM.


Prețul serviciului în orașul tău:

Preț curs de grup la sediul SAMAS - București:
5 ședințe - 500 de lei

Preț curs de grup la sediul SAMAS - Bacău:
5 ședințe - 500 de lei


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

  • Aylin Cadîr

    Aylin-Cadir

    “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

  • Bianca Ioniță

    “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

  • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

    “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

  • Liana Sanda, PR Intact Media Group

    “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

  • Tea Vasilescu, blogger parenting

    Tea Vasilescu, Blogger Parenting

    “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

  • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

    Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

    “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…