Consiliere în alăptare – Consultant ALAPTARE

Consiliere în alăptare. Alăptează ca o super-mămică!

Deși hrănirea la sân a bebelușului este un proces natural, cunoștințele despre alăptare nu apar de la sine, o dată cu nașterea unui bebeluș. Gravida și mama trebuie să știe că e nevoie de un pic de instruire teoretică și, mai ales, practică, din partea unui specialist, pentru ca alăptarea să decurgă bine, bebelușul să primească suficientă hrană, iar mama să se simtă confortabil. Este bine să faci cursul de consiliere în alăptare imediat după naștere. Ședința este individuală și are o durată de 60 – 90 minute. Poate fi făcută în cabinet sau la domiciliu.

SOLICITĂ INFORMAȚII REZERVĂ LOC ACUM


De ce e grozavă consilierea în alăptare pentru mămici:

Redă încrederea mamelor în capacitatea de a alăpta.

Asigură o alăptare plăcută, confortabilă și fără dureri

Asigură că bebelușul primește suficient lapte

Sunt evitate infecțiile, umflăturile și rănile sânilor

Ca rezultat, bebelușul suge eficient, prinde în greutate și crește sănătos.

Ce teme parcurgem împreună

Atașarea corectă a bebelușului la sân

Reguli de igienă în timpul alăptării

Diferite poziții de alăptare

Masajul sânului și extracția manuală a laptelui

Natura a creat cel mai bun aliment pentru bebelușul tău.

Pentru a intra în contact cu un consilier în alăptare, vă rugăm să ne sunați la 0786176949. 

Consilierea în alăptare durează 90 min. și poate avea loc:

  • la domiciliu (în oraș) – 250 lei
  • la domiciliu (limitrof, în afara orașului) – 350 lei
  • la sediul SAMAS (acolo unde este disponibil) – 200 lei
  • online (curs video) sau prin WhatsApp – 200 lei

Laptele matern este un aliment complet, întotdeauna proaspăt și la îndemână, care se servește la temperatura ideală. Ușor digerabil și steril, laptele matern protejează bebelușul de infecții microbiene, virotice și fungice, reduce riscul de alergii și astm bronșic. În plus, susține dezvoltarea sistemului osos și contribuie la buna dezvoltare și funcționare a sistemului cardiovascular al bebelușului, datorită conținutului ridicat de fier, lactoferină, acizi grași polinesaturați și vitamina K. Studiile arată că bebelușii alăptați fac mai puține otite, sunt, în medie, mai inteligenți decât colegii lor de generație și au o mai bună acuitate vizuală. Bebelușii alăptați sunt mai feriți de riscul de obezitate. Alăptarea oferă sugarului ocazia de a-și stabili necesarul de hrană, în funcție de necesitățile organismului său, iar compoziția laptelui matern asigură toți nutrienții de care cel mic are nevoie. Alăptarea este importantă și pentru dezvoltarea psiho-emoțională a bebelușului, apropierea de mamă oferindu-i celui mic siguranța și confortul de care are nevoie pentru a se putea dezvolta și a explora lumea.

Alăptarea are numeroase beneficii și pentru mamă:

… previne hemoragiile post-partum și ajută la revenirea uterului la dimensiunile de dinainte de sarcină, reduce riscul apariției cancerului de sân și ovarian, precum și riscul de declanșare a osteoporozei sau sclerozei multiple. Mamele care alăptează revin mai repede în formă, kilogramele “topindu-se” ușor.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă mamelor să-și alăpteze bebelușii exclusiv în primele 6 luni de viață.
Deși hrănirea la sân a bebelușului este un proces natural, cunoștințele despre alăptare nu apar de la sine, o dată cu nașterea unui bebeluș. Gravida și mama trebuie să știe că e nevoie de un pic de instruire teoretică și, mai ales, practică, din partea unui specialist, pentru ca alăptarea să decurgă bine, bebelușul să primească suficientă hrană, iar mama să se simtă confortabil.

Mămicile care se îngrijorează că nu au suficient lapte trebuie să știe că alăptarea este un proces hormonal și mecanic, care funcționează pe principiul “cerere și ofertă” și în care bebelușul are rolul principal. De fiecare dată când cel mic suge, organismul mamei secretă hormoni: prolactina produce laptele și oxitocina îl scoate din canalele sânilor. Dacă bebelușul nu este pus la sân de 8 – 12 ori pe zi în primele zile de viață, este posibil ca sânii să nu producă destul de mult lapte.

Starea mamei joacă și ea un rol important în buna desfășurare a procesului de alăptare. O mamă liniștită și încrezătoare în sine va putea să se relaxeze și îi va oferi bebelușului său lapte de calitate, în cantități suficiente. Pe măsură ce va trece timpul, atât mama, cât și bebelușul vor căpăta experiență în alăptare.



Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

  • Aylin Cadîr

    Aylin-Cadir

    “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

  • Bianca Ioniță

    “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

  • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

    “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

  • Liana Sanda, PR Intact Media Group

    “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

  • Tea Vasilescu, blogger parenting

    Tea Vasilescu, Blogger Parenting

    “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

  • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

    Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

    “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…