Consiliere în alăptare

Alăptează ca o super-mămică

Deși hrănirea la sân a bebelușului este un proces natural, cunoștințele despre alăptare nu apar de la sine, odată cu nașterea unui bebeluș. Gravida și mama trebuie să știe că e nevoie de un pic de instruire teoretică și, mai ales, practică, din partea unui specialist, pentru ca alăptarea să decurgă bine, bebelușul să primească suficientă hrană, iar mama să se simtă confortabil. Este bine să faci cursul de consiliere în alăptare imediat după naștere. Ședința este individuală și are o durată de 60 – 90 minute. Poate fi făcută în cabinet sau la domiciliu.

SOLICITĂ INFORMAȚII   REZERVĂ LOC ACUM!

De ce cursul e grozav pentru mămici:

Redă încrederea mamelor în capacitatea de a alăpta.

Asigură o alăptare plăcută, confortabilă și fără dureri

Asigură că bebelușul primește suficient lapte

Sunt evitate infecțiile, umflăturile și rănile sânilor

Ca rezultat, bebelușul suge eficient, prinde în greutate și crește sănătos.

Ce teme parcurgem împreună

Atașarea corectă a bebelușului la sân

Reguli de igienă în timpul alăptării

Diferite poziții de alăptare

Masajul sânului și extracția manuală a laptelui

Natura a creat cel mai bun aliment pentru bebelușul tău.

Laptele matern este un aliment complet, întotdeauna proaspăt și la îndemână, care se servește la temperatura ideală. Ușor digerabil și steril, laptele matern protejează bebelușul de infecții microbiene, virotice și fungice, reduce riscul de alergii și astm bronșic. În plus, susține dezvoltarea sistemului osos și contribuie la buna dezvoltare și funcționare a sistemului cardiovascular al bebelușului, datorită conținutului ridicat de fier, lactoferină, acizi grași polinesaturați și vitamina K. Studiile arată că bebelușii alăptați fac mai puține otite, sunt, în medie, mai inteligenți decât colegii lor de generație și au o mai bună acuitate vizuală. Bebelușii alăptați sunt mai feriți de riscul de obezitate. Alăptarea oferă sugarului ocazia de a-și stabili necesarul de hrană, în funcție de necesitățile organismului său, iar compoziția laptelui matern asigură toți nutrienții de care cel mic are nevoie. Alăptarea este importantă și pentru dezvoltarea psiho-emoțională a bebelușului, apropierea de mamă oferindu-i celui mic siguranța și confortul de care are nevoie pentru a se putea dezvolta și a explora lumea.

Alăptarea are numeroase beneficii și pentru mamă: previne hemoragiile postpartum și ajută la revenirea uterului la dimensiunile de dinainte de sarcină, reduce riscul apariției cancerului de sân și ovarian, precum și riscul de declanșare a osteoporozei sau sclerozei multiple. Mamele care alăptează revin mai repede în formă, kilogramele “topindu-se” ușor.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă mamelor să-și alăpteze bebelușii exclusiv în primele 6 luni de viață.
Deși hrănirea la sân a bebelușului este un proces natural, cunoștințele despre alăptare nu apar de la sine, odată cu nașterea unui bebeluș. Gravida și mama trebuie să știe că e nevoie de un pic de instruire teoretică și, mai ales, practică, din partea unui specialist, pentru ca alăptarea să decurgă bine, bebelușul să primească suficientă hrană, iar mama să se simtă confortabil.

Mămicile care se îngrijorează că nu au suficient lapte trebuie să știe că alăptarea este un proces hormonal și mecanic, care funcționează pe principiul cerere și oferta și în care bebelușul are rolul principal. De fiecare dată când cel mic suge, organismul mamei secretă hormoni: prolactina produce laptele și oxitocina îl scoate din canalele sânilor. Dacă bebelușul nu este pus la sân de 8 – 12 ori pe zi în primele zile de viață, este posibil ca sânii să nu producă destul de mult lapte.

Starea mamei joacă și ea un rol important în buna desfășurare a procesului de alăptare. O mamă liniștită și încrezătoare în sine va putea să se relaxeze și va oferi bebelușului său lapte de calitate, în cantități suficiente. Pe măsură ce va trece timpul, atât mama, cât și bebelușul vor căpăta experiență în alăptare.

Pret consiliere la sediul SAMAS: 100 lei

Pret consiliere in alaptare la domiciliu Bucuresti: 150 lei in oras; 200 lei limitrof Bucuresti; se percepe taxa suplimentara de 5 lei/km pentru zonele limitrofe centurii Bucurestiului.

Pret consiliere alte localitati: 150 lei in localitatea; 200 lei in zona metropolitana (in limita a 10 km). Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară de 5 lei/km.

 

Cine predă cursul


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 

Alege tipul de serviciu și locația dorită:

 • Consiliere în alăptare sediu: 100 RON
 • Consiliere în alăptare domiciliu: 150 RON
 • Consiliere în alăptare domiciliu extra: 200 RON
 • Consiliere în alăptare domiciliu limitrof București: 200 RON
*Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară pentru deplasare.
×

Alege tipul de serviciu și locația dorită:

 • Consiliere în alăptare sediu: 100 RON
 • Consiliere în alăptare domiciliu: 150 RON
 • Consiliere în alăptare domiciliu extra: 200 RON
*Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară pentru deplasare.
×

Alege tipul de serviciu și locația dorită:

 • Consiliere în alăptare sediu: 80 RON
 • Consiliere în alăptare domiciliu: 120 RON
 • Consiliere în alăptare domiciliu extra: 150 RON
*Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară pentru deplasare.
×
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE MAME

 • Aylin Cadir

  Aylin-Cadir

  “La SAMAS atmosfera este relaxata si prietenoasa. Se comunica usor si metoda de lucru este una foarte placuta si interactiva. Astept cu nerabdare urmatoarea intalnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o ora jumate si de obicei sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final imi venea sa mai stau. Cateva…

 • Bianca Ionita

  “Atat eu, cat si sotul meu am fost foarte multumiti de cursurile de pregatire pentru nastere SAMAS. Ne-am simtit foarte bine iar personalul bine pregatit, ne-a oferit informatii pretioase si foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Ma bucur ca am participat la acest cursuri pe care le recomand cu caldura viitoarelor mamici.”

 • Georgiana Idriceanu, Blogger si Redactor la revista Femeia

  “Mi-a mai placut ca prezentarea include si sfaturi pentru construirea comportamentului de masa corect al copilului (de exemplu, cum sa n-ajungi sa-l hranesti pe Praslea alergandu-l cu lingura plina prin casa) – de aceea, incurajez participarea la acest curs cat mai devreme in viata de mama, pana ce nu incepe diversificarea cu stangul si cu…

 • Liana Sandu, PR Intact Media Group

  Lili Sandu

  “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranta, cea mai emotionanta decizie pe care o poti lua in viata, iar momentul in care afli ca porti in pantec un sufletel e, cu adevarat, cel mai frumos moment trait pana atunci. Treptat insa, in cele noua luni, o usoara teama te copleseste: „Oare o…

 • Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  “Am decis sa-mi iau un abonament care sa includa toate lectiile + 2 ore de gimnastica. Recunosc, m-a convins si ideea de-a avea un Domn Sot cu atestat in puericultura (si niste zile libere sa ma ajute) si cu interes pentru a se implica in viata lui bebe Paul cu cat mai mult curaj. […]…

 • Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  “Sa fii mamica este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar si cea care te face cea mai fericita, care iti ofera o iubire pura si inocenta. Trebuie sa fii pregatita pentru aceste momente, insa inainte de asta, 9 luni de zile te confrunti cu nopti nedormite, stari de disconfort, teama de necunoscut…