Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

“Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu compromisuri nedorite. […] Recomand cursul. Și asta pentru că este încă una din florile acelea cu care tot sper să se facă primăvară în nutriția copiilor poporului român. Și poate n-o să mai auzim de „ceiuț” la două luni și de diversificare cu suc de morcovi și de dulciuri la un an și de pufuleți, sticksuri și chipsuri drept gustări între mese de fast-food. By the way, de la cursul ăsta pleci și cu niște idei concrete pentru mic-dejun, prânz și cină, că poate ai ajuns la limita inspirației.” (mai multe pe idriceanu.com)

Rezultatele Asociatiei SAMAS

Asociația SAMAS a dezvoltat prima Reţea Nationala de Educatori Perinatal SAMAS (asistenţi medicali si moase) specializați în educația prenatala si postnatala, în nutriția mamei și a copilului, si care ofera indrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente in ceea ce priveste ingrijirea si nutritia lor si a copiilor, de la conceptie până la vârsta antepreşcolară.

Rezultatele Asociatiei SAMAS in perioada 2013-2016 arata impactul semnificativ pe care initiativa SAMAS l-a generat la nivel national:

• 552 de cadre medicale din 20 judete au beneficiat de Bursa de formare SAMAS
• 8000 de mame au participat la cursurile SAMAS
• 1103 mame in situatii dificile de viata au primit suport gratuit
• 200.000 de mame au primit informatii de la Educatorii SAMAS
• 20 de orase din tara cuprinse in Reteaua SAMAS
• 5 Centre Regionale SAMAS deschise in tara: Bucuresti, Constanta, Bistrita, Pitesti, Timisoara