Georgiana Idriceanu, Blogger si Redactor la revista Femeia

“Mi-a mai placut ca prezentarea include si sfaturi pentru construirea comportamentului de masa corect al copilului (de exemplu, cum sa n-ajungi sa-l hranesti pe Praslea alergandu-l cu lingura plina prin casa) – de aceea, incurajez participarea la acest curs cat mai devreme in viata de mama, pana ce nu incepe diversificarea cu stangul si cu compromisuri nedorite.[…] Recomand cursul. Si asta pentru ca este inca una din florile acelea cu care tot sper sa se faca primavara in nutritia copiilor poporului roman. Si poate n-o sa mai auzim de „ceiut” la doua luni si de diversificare cu suc de morcovi si de dulciuri la un an si de pufuleti, sticksuri si chipsuri drept gustari intre mese de fast-food. By the way, de la cursul asta pleci si cu niste idei concrete pentru mic-dejun, pranz si cina, ca poate ai ajuns la limita inspiratiei.” (mai multe pe idriceanu.com)

Rezultatele Asociatiei SAMAS

Asociația SAMAS a dezvoltat prima Reţea Nationala de Educatori Perinatal SAMAS (asistenţi medicali si moase) specializați în educația prenatala si postnatala, în nutriția mamei și a copilului, si care ofera indrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente in ceea ce priveste ingrijirea si nutritia lor si a copiilor, de la conceptie până la vârsta antepreşcolară.

Rezultatele Asociatiei SAMAS in perioada 2013-2016 arata impactul semnificativ pe care initiativa SAMAS l-a generat la nivel national:

• 552 de cadre medicale din 20 judete au beneficiat de Bursa de formare SAMAS
• 8000 de mame au participat la cursurile SAMAS
• 1103 mame in situatii dificile de viata au primit suport gratuit
• 200.000 de mame au primit informatii de la Educatorii SAMAS
• 20 de orase din tara cuprinse in Reteaua SAMAS
• 5 Centre Regionale SAMAS deschise in tara: Bucuresti, Constanta, Bistrita, Pitesti, Timisoara