Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

“Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut și nașterea în sine. De aceea este foarte bine dacă ești informat. Personal, pot spune că cei de la SAMAS mi-au completat aceste goluri pe care le aveam despre dezvoltarea fătului, naștere, alăptare, întreținere pre și post natal. Cu toate că nu am asistat la multe cursuri, fetele de la SAMAS au reușit să mă sfătuiască exact pentru ce aveam eu nevoie. Faptul că am fost informată și am primit sfaturi profesionale m-a ajutat foarte mult. Am știut să fiu calmă, încrezătoare și să-mi urmez propriul instinct. Recomand tuturor mămicilor și viitoarelor mămici să participe la aceste cursuri, inclusiv viitorilor tătici!”

Rezultatele Asociatiei SAMAS

Asociația SAMAS a dezvoltat prima Reţea Nationala de Educatori Perinatal SAMAS (asistenţi medicali si moase) specializați în educația prenatala si postnatala, în nutriția mamei și a copilului, si care ofera indrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente in ceea ce priveste ingrijirea si nutritia lor si a copiilor, de la conceptie până la vârsta antepreşcolară.

Rezultatele Asociatiei SAMAS in perioada 2013-2016 arata impactul semnificativ pe care initiativa SAMAS l-a generat la nivel national:

• 552 de cadre medicale din 20 judete au beneficiat de Bursa de formare SAMAS
• 8000 de mame au participat la cursurile SAMAS
• 1103 mame in situatii dificile de viata au primit suport gratuit
• 200.000 de mame au primit informatii de la Educatorii SAMAS
• 20 de orase din tara cuprinse in Reteaua SAMAS
• 5 Centre Regionale SAMAS deschise in tara: Bucuresti, Constanta, Bistrita, Pitesti, Timisoara