Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

“Sa fii mamica este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar si cea care te face cea mai fericita, care iti ofera o iubire pura si inocenta. Trebuie sa fii pregatita pentru aceste momente, insa inainte de asta, 9 luni de zile te confrunti cu nopti nedormite, stari de disconfort, teama de necunoscut si nasterea in sine. De aceea este foarte bine daca esti informat. Personal, pot spune ca cei de la Samas mi-au completat aceste goluri pe care le aveam despre dezvoltarea fatului, nastere, alaptare, intretinere pre si post natal. Cu toate ca nu am asistat la multe cursuri, fetele de la Samas au reusit sa ma sfatuiasca exact pentru ce aveam eu nevoie. Faptul ca am fost informata si am primit sfaturi profesionale, m-a ajutat foarte mult. Am stiut sa fiu calma, increzatoare si sa imi urmez propriul instinct. Recomand tuturor mamicilor si viitoarelor mamici sa participe la aceste cursuri, inclusiv viitorilor tatici!”

Rezultatele Asociatiei SAMAS

Asociația SAMAS a dezvoltat prima Reţea Nationala de Educatori Perinatal SAMAS (asistenţi medicali si moase) specializați în educația prenatala si postnatala, în nutriția mamei și a copilului, si care ofera indrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente in ceea ce priveste ingrijirea si nutritia lor si a copiilor, de la conceptie până la vârsta antepreşcolară.

Rezultatele Asociatiei SAMAS in perioada 2013-2016 arata impactul semnificativ pe care initiativa SAMAS l-a generat la nivel national:

• 552 de cadre medicale din 20 judete au beneficiat de Bursa de formare SAMAS
• 8000 de mame au participat la cursurile SAMAS
• 1103 mame in situatii dificile de viata au primit suport gratuit
• 200.000 de mame au primit informatii de la Educatorii SAMAS
• 20 de orase din tara cuprinse in Reteaua SAMAS
• 5 Centre Regionale SAMAS deschise in tara: Bucuresti, Constanta, Bistrita, Pitesti, Timisoara