Reeducare abdo-perineală

Reeducare abdo-perineală. Recuperare rapidă după naștere.

Viitoarele mămici se întreabă cât de repede își vor reveni după naștere, mai ales dacă își doresc să aducă pe lume un copil pe cale naturală. Voi fi la fel ca înainte? Atât din punct de vedere al tonusului muscular, cât și în plan intim? Sunt doar câteva dintre temerile femeilor. Tocmai de aceea specialiștii le recomandă programul de recuperare abdo-perineală.

SOLICITĂ INFORMAȚII REZERVĂ LOC ACUM


De ce cursul de reeducare abdo-perineală e grozav pentru mămici:

Facilitarea revenirii la forma inițială, de dinainte de naștere

Revenirea la o viață intimă satisfăcătoare

Evitarea problemelor (prolaps de organe, incontinență urinară, fecale, hemoroizi, probleme sexuale).

Ce teme parcurgem împreună

Este bine să faci cursul de reeducare abdo-perineală la 6 săptămâni după nașterea normală sau prin cezariană, doar după ce obții acordul medicului tău. Programul constă în 3 ședințe, fiecare având o durată de 60 de minute. Ședința inițială cuprinde o evaluare prin anamneză (întrebări) și o parte practică (exerciții). Programul de recuperare abdo-perineală poate fi urmat alături de alte mame, la cabinetul educatorului perinatal SAMAS sau individual, la domiciliul tău sau în cabinetul educatorului perinatal SAMAS.

Exercițiile sunt recomandate indiferent de tipul de naștere

Acum si online! Contacteaza-ne pe email programari@programsamas.ro sau  la 0786176949.

Exercițiile de recuperare abdo-perineală au rolul de a tonifia atât perineul, cât și mușchii abdominali, mușchi ce sunt depărtați în timpul sarcinii pentru a face loc bebelușului să crească.

Perineul are un rol foarte important pe tot parcursul vieții: ajută la ghidarea bebelușului pentru expulzie, în timpul nașterii, previne apariția incontinenței urinare și a prolapsului genital, iar în plan intim participă, prin contractare, la raportul sexual.

Sarcina și nașterea pot avea ca urmări slăbirea musculaturii perineale din jurul orificiului urinal, manifestată prin mici pierderi necontrolate de urină (la râs, strănut, ridicat de greutăți, urcarea scărilor), distrugerea integrității perineului, prin mici rupturi sau epiziotomie la naștere, precum și slăbirea vaginului, care nu se mai contractă.

Exercițiile de reeducare abdo-perineală se impun indiferent dacă ai născut vaginal sau prin cezariană, musculatura fiind afectată nu atât de trecerea bebelușului prin canalul de naștere, cât de modificările hormonale care au avut loc pe tot parcursul sarcinii.

Acum puteti sa faceti sedintele de recuperare abdo-perineala din confortul propriului camin prin clasele ONLINE. Te rugam sa ne scrii pe email programari@programsamas.ro sau sa ne contactezi la 0786176949

Imediat după naștere, zona perineului este dureroasă și umflată. Ea se vindecă după 4 – 6 săptămâni, dar pot trece și 6 luni până când mama să se simtă complet vindecată. În primele zile după naștere se recomandă să menții zona perineală rece, aplicând gheață la fiecare 1 – 2 ore, timp de 48 de ore. Nu te feri să mergi la toaletă – deși senzația este ciudată, iar zona – dureroasă, eliminarea scaunului se poate face fără pericol. Hidratează-te bine și introdu mai multe fibre în dieta ta, pentru a evita constipația. Ai grijă să menții zona perineală curată!

Pe toată perioada recuperării trebuie să eviți băile cu săruri, să nu folosești pudră de talc și nici loțiuni sau creme.
Dacă durerea persistă sau simți un miros neplăcut și zona se inflamează, acestea pot fi semne de infecție și trebuie să mergi de urgență la un control.

Recuperarea sau reeducarea abdo-perineală poate începe, cu acordul medicului ginecolog, după 6 – 8 săptămâni de la naștere.

În cazul în care mama a participat la cursuri prenatale de pregătire a perineului, recuperarea abdo-perineală este mai ușoară, iar rezultatele se văd mai repede.

Pentru obținerea unor rezultate satisfăcătoare, recuperarea abdo-perineală trebuie practicată pe o perioadă lungă de timp, de cel puțin 3 ori pe săptămână.

Sedințele cu întâlnire fizică pot fi făcute doar la sediul din București, prețurile fiind urmatoarele:

  • sedința de evaluare – 180 lei
  • sedința de follow-up – 130 lei
  • abonament 1 sedință evaluare + 2 de follow-up – 390 lei

Pentru serviciile online, vezi prețurile mai jos .


Ședință de evaluare, online

Preț – 150 de lei

Ședință de follow-up, online

Preț – 110 de lei

Recomandare abonament: o ședință de evaluare și 2 de follow-up, online

Preț – 335 de lei

 


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

  • Aylin Cadîr

    Aylin-Cadir

    “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

  • Bianca Ioniță

    “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

  • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

    “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

  • Liana Sanda, PR Intact Media Group

    “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

  • Tea Vasilescu, blogger parenting

    Tea Vasilescu, Blogger Parenting

    “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

  • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

    Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

    “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…