Pregătirea perineului pentru naștere

Cursul de pregătire a perineului pentru naștere. Pentru o naștere ușoară, fără rupturi!

Viitoarele mămici au neliniști cu privire la naștere: voi fi capabilă să suport durerea? Dar dacă apar complicații? Voi face ruptură de perineu? Cum voi depăși aceste probleme? Cursul de pregătire a perineului pentru naștere lămurește toate aceste temeri și ajută gravidele să se pregătească pentru o naștere în care să știe cum să-și protejeze perineul și să evite problemele intime după naștere. Cursul este dedicat exclusiv viitoarelor mămici și este recomandat începând din săptămâna a 16-a de sarcină.

SOLICITĂ INFORMAȚII REZERVĂ LOC ACUM

De ce cursul de pregătire a perineului pentru naștere e grozav pentru mămici:

Se pregătește musculatura pentru o naștere ușoară

Se reduce riscul rupturii de perineu în cazul nașterii

Se explică pozițiile de travaliu și expulzie care protejează perineul în timpul nașterii

Ce teme parcurgem împreună

Structura anatomică a perineului și rolul acestuia

Modificările prin care trece perineul unei femei și cauzele acestora

Ruptura perineală la naștere, factorii de risc și modalități de prevenire

Tehnici de îngrijire a perineului imediat după naștere.

Epiziotomie - aflați informații despre diferitele tipuri de epiziotomii, când este epiziotomia necesară și de ce Organizația Mondială a Sănătății recomandă limitarea practicării epiziotomiei de către medici

Exerciții practice de pregătire a musculaturii perineale și tehnici de masaj perineal pentru creșterea tonusului muscular și a elasticității țesuturilor

Cu cât îl începeți mai devreme în sarcină, cu atât mai bine – recomandat din săptămâna a 16-a de sarcină.

Perineul este foarte solicitat în timpul sarcinii, cât și în timpul nașterii, indiferent cum se face aceasta – natural sau prin cezariană. Un aspect puțin cunoscut de către femei este faptul că tonusul muscular al perineului și al sfincterelor este afectat inclusiv după o naștere prin cezariană. Nu din cauza trecerii bebelușului prin vagin, ci ca urmare a acțiunii hormonilor pe toată durata sarcinii, precum și în urma presiunii intraabdominale crescute din ultimele luni de sarcină. De aceea, pregătirea perineului pentru naștere este extrem de importantă. Exercițiile practice de pregătire a musculaturii perineale și tehnicile de masaj perineal pentru creșterea tonusului muscular și a elasticității țesuturilor diminuează riscul de ruptură perineală și reduc necesitatea efectuării epiziotomiei. Practica medicală arată că, în cazul femeilor care nasc pentru prima oară și au un risc crescut de ruptură perineală, acest risc scade semnificativ atunci când viitoarea mamă efectuează în mod regulat masajul perineului (de minim 3 ori pe săptămână).

Cumpără cursul VIDEO – participă la curs instant.

Masajul perineal

…este un masaj al musculaturii perineului (musculatura din zona uretrei, vaginului și anusului). Se face din săptămâna a 35-a de sarcină și are rolul de a obișnui această musculatură, foarte importantă în expulzie, cu o anume tensiune, pregătind-o pentru trecerea bebelușului la nivelul ei. Cu cât această musculatură este mai elastică, cu atât are o capacitate mai mare de întindere, prin relaxarea fibrelor musculare. Nașterea este mai ușoară, iar riscul de ruptură perineală este mai mic.

În timpul cursului de pregătire a perineului pentru naștere sunt prezentate exerciții practice de pregătire a musculaturii perineale și tehnici de masaj perineal pentru creșterea tonusului muscular și a elasticității țesuturilor, astfel încât să fie prevenite rupturile perineale, precum și tehnici de îngrijire a perineului imediat după naștere.

 

Află mai multe despre beneficiile masajului perineal, dar și despre situațiile în care el este contraindicat.

 


Vezi prețurile serviciilor în orașul tău:

Curs de grup, la sediul SAMAS

Preț – 100 de lei

  • București
  • Bistrița
  • Iași
  • Pitești
  • Timișoara

Curs individual, la sediul SAMAS

Preț – 180 de lei

  • București
  • Bistrița
  • Iași
  • Pitești
  • Timișoara

Curs individual, la domiciliu

Preț – 250 de lei

  • Bistrița
  • Hârșova
  • Iași
  • Medgidia
  • Pitești
  • Ploiești
  • Timișoara
  • Turnu Severin

Curs individual, la domiciliu - limitrof oraș

Preț – 300 de lei

  • Bistrița
  • Hârșova
  • Iași
  • Medgidia
  • Pitești
  • Ploiești
  • Timișoara
  • Turnu Severin

* Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară de 5 lei/ km.


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

  • Aylin Cadîr

    Aylin-Cadir

    “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

  • Bianca Ioniță

    “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

  • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

    “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

  • Liana Sanda, PR Intact Media Group

    “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

  • Tea Vasilescu, blogger parenting

    Tea Vasilescu, Blogger Parenting

    “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

  • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

    Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

    “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…