Curs Puericultură – îngrijire bebeluș

Curs de puericultură. Ghidul bebelușului, de la A - Z!

Curs Puericultură cu Diplomă pentru tătici. Acest curs prezintă cronologic 0 – 1 an toate etapele de îngrijire și creștere ale bebelușului, iar părinții care participă învață principii corecte de îngrijire a bebelușului, astfel încât să fie pregătiți să-și îngrijească nou-născutul în mod competent și relaxat, încă din prima zi după reîntoarcerea de la maternitate.

SOLICITĂ INFORMAȚIIREZERVĂ LOC ACUM

Beneficiu important:

În urma participării la cursul de puericultură, tații vor primi Diploma de participare care îi va ajuta să obțină 10 zile în plus de concediu pentru a fi alături de mamă și copil, oricând în primele 8 săptămâni de la nașterea copilului, conform legii 210/ 1999. Este bine să faci cursul între săptămânile 32 – 36 de sarcină sau în primele săptămâni după naștere.

Cumpără cursul VIDEO – participă instant.

Tăticii participanți sunt în mod special încurajați să facă exerciții cu păpușa specială (care replică întocmai un bebeluș nou-născut) pentru a ști cum să se bucure, alături de mamă, de contactul cu bebelușii lor și pentru a se putea implica activ în îmbăierea și îngrijirea celui mic. Este important ca tații să știe cum să-și îngrijească bebelușii, nu numai pentru a se bucura pe deplin de noul rol de tată, dar și pentru a-i oferi mamei minute prețioase de odihnă și relaxare.

Venirea pe lume a unui bebeluș aduce bucurie, entuziasm, diverse pregătiri, dar și multe frământări și griji.

* Ne vom descurca?
* Ce facem dacă plânge bebe?
* Când îi facem prima băiță?
* Ce temperatură trebuie să aibă camera bebelușului?
* Strănută, sughite! Ce mă fac?

Acest curs prezintă cronologic 0 – 1 an toate etapele de îngrijire și creștere ale bebelușului, iar părinții care participă învață principii corecte de îngrijire a bebelușului, astfel încât să fie pregătiți să își îngrijească nou-născutul în mod competent și relaxat, încă din prima zi după reîntoarcerea de la maternitate.

Ce teme parcurgem împreună:

 • Primul contact. Cum arată bebelușul meu.
 • Comportamentul nou-născutului după naștere.
 • Fenomene fiziologice prin care trece un nou-născut pentru a se adapta la viața extrauterină.
 • Igiena (toaleta parțială, îngrijirea bontului ombilical, baia, schimbarea scutecului, igiena îmbrăcăminții).
 • Regimul de viață. Vaccinarea. Când apelam la medic?

Variante de participare la cursul de PUERICULTURĂ (București/ Bistrița):

 • De grup la sediul SAMAS – 130 lei (partenerul are gratuitate când însoțește gravida)
 • Individual la sediul SAMAS – 200 lei (partenerul are gratuitate când însoțește gravida)
 • Individual Online pe ZOOM – 200 lei
 • Cursul video – 100 lei. Detalii aici.

Variante de participare la cursul de PUERICULTURĂ (oriunde):

 • Individual Online pe ZOOM – 200 lei
 • Cursul video – 100 lei. Detalii aici.

 Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

 • Aylin Cadîr

  Aylin-Cadir

  “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

 • Bianca Ioniță

  “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

 • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

  “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

 • Liana Sanda, PR Intact Media Group

  “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

 • Tea Vasilescu, blogger parenting

  Tea Vasilescu, Blogger Parenting

  “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

 • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

  Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

  “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…