Curs de nutriția mamei

Curs de nutriția mamei. Păstrează-ți sănătatea când alăptezi.

Alimentația în timpul alăptării poate fi o problemă pentru multe mame. Cât ar trebui să mănânce? Ce ar fi bine să evite? Cum ar putea să știe ce afectează bebelușul? O femeie care nu se hrănește corespunzător poate avea un copil sănătos, dar va fi în detrimentul propriei stări de sănătate. Dacă aveți lipsuri nutriționale, corpul va face din producția de lapte prioritatea sa numărul 1, în timp ce nevoile mamei vor avea de suferit.

SOLICITĂ INFORMAȚII REZERVĂ LOC ACUM


De ce cursul de nutriția mamei e grozav pentru mămici:

Mamele învață să mănânce în acord cu noul rol și să-și păstreze sănătatea și vigoarea.

Sunt clarificate miturile despre efectele dietei mamei asupra calității și cantității de lapte matern

Ce teme parcurgem împreună

Calculul necesarului energetic pentru asigurarea nutrienților mamei și copilului

Principii alimentare pentru susținerea lactației și a refacerii organismului matern după naștere

Principii alimentare pentru asigurarea lactației și a revenirii mamei la greutatea de dinainte de sarcină

Strategii de optimizare a timpului în bucătărie

Alimentația în timpul alăptării poate fi o problemă pentru multe mame. Cât ar trebui să mănânce? Ce ar fi bine să evite? Cum ar putea ști ce afectează bebelușul? În primele 6 luni, atunci când alăptează, mama produce, în medie, 750 ml de lapte pe zi și are nevoie de un surplus de 500 – 600 de kilocalorii pe zi. Restul de necesar energetic pentru producerea laptelui este acoperit prin utilizarea depozitelor din timpul sarcinii – da, vestea bună e că alăptatul te ajută să piezi kilogramele în plus!

Nu trebuie, deci, să-ți dublezi porțiile de mâncare: un pahar mare cu lapte, câteva fructe uscate și un bol de cereale integrale acoperă surplusul de calorii necesar în perioada alăptării. Important este să consumi alimente de calitate, bogate în nutrienți, nu în calorii.

Specialiștii recomandă ca meniul mamei care alăptează să conțină:

  • 5 – 7 porții de cereale
  • 4 – 5 porții de legume
  • 3 – 4 porții de fructe
  • 3 porții de lactate
  • 2 porții de proteine de bună calitate
  • acizi grași esențiali

Alege meniuri bogate în proteine, esențiale pentru buna creștere (la propriu!) a bebelușului. Poți mânca ouă și carne (din surse verificate), lactate, fasole, linte. Ai grijă să speli bine fructele și legumele, eventual cu o soluție de apă și bicarbonat de sodiu, pentru a îndepărta pesticidele cu care au fost stropite.

Atenție la calciu!

Bebelușul are nevoie de calciu pentru a-și dezvolta sistemul osos, așa că mamei care alăptează îi trebuie 1000 – 1300 de miligrame de calciu zilnic, pentru a evita probleme articulare (osteoporoză) și cardiace, în special dacă planifică să alăpteze prelungit (peste 1 an). Consumă 3 porții/ zi de lactate sau de produse fortificate din soia.

Consumă alimente bogate în fier!

Necesarul zilnic de fier, deși ceva mai scăzut decât în sarcină, rămâne ridicat pentru perioada în care alăptezi, mai ales că rezervele de fier se formează greu și se epuizează repede, iar bebelușul își ia necesarul de fier din laptele matern. Ferește-l, deci, de anemia feriprivă și consumă legume cu frunze verzi, sfeclă, nuci și alte alimente bogate în fier.

Cât mai multe lichide!

Corpul tău are nevoie de cât mai multe lichide, pentru a putea produce suficient lapte. De altfel, vei simți nevoia să bei foarte multe lichide, căci oxitocina secretată în timpul alăptării induce senzația de sete. Bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi, dar ferește-te de sucurile îndulcite (care conțin calorii goale) și stai departe de cafea, chiar dacă oboseala te doboară. Orice mănânci și bei tu trece rapid în laptele matern și, astfel, este metabolizat și de bebeluș. Uită, deci, de alcool în perioada în care alăptezi!

O alimentație echilibrată este importantă atât pentru starea ta de sănătate, cât și pentru a-i furniza celui mic lapte de calitate și a-l ajuta să crească bine și sănătos. În plus, meniurile variate din perioada în care alăptezi îl obișnuiesc pe cel mic cu diversitatea de arome și reduc riscul de mofturi la masă atunci când cel mic va începe să mănânce diversificat – spun specialiștii.


Vezi prețurile serviciilor în orașul tău:

Curs de grup, la sediul SAMAS

Preț – 100 de lei

  • București
  • Bistrița
  • Pitești

Curs individual, la sediul SAMAS

Preț – 150 de lei

  • București
  • Bistrița
  • Pitești

Curs individual, la domiciliu

Preț – 200 de lei

  • Bistrița
  • Pitești

Curs individual, la domiciliu - limitrof oraș

Preț – 250 de lei

  • Bistrița
  • Pitești

* Pentru serviciile individuale la domiciliu cu adrese în zonele limitrofe orașelor se percepe o taxă suplimentară de 5 lei/ km.


Apasă pe butonul REZERVĂ LOC ACUM și solicitarea ta va ajunge la Call Centerul SAMAS, de unde te vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-ți găsi cele mai potrivite intervale și formate de curs.

Informații și programări

Mobil: 0786 176 949
Fix: 021 380 74 11
programari@programsamas.ro

 
Asociația SAMAS vrea să dea fiecărui copil șansa la o viață sănătoasă și sigură în propriul său pătuț, precum și la o nutriție bazată pe laptele matern. Asociația SAMAS acordă mamelor sprijin în alăptarea și îngrijirea bebelușului, dar și lucrurile de bază de care mama are nevoie pentru a-și crește copilul. Banii proveniți din cursuri, donații, direcționarea a 2% din impozitul pe profit sunt folosiți de Asociația SAMAS pentru producerea și echiparea CUTIEI Bebelușului.

Primesc CUTIA Bebelușului în maternitate mamele în situații dificile de viață:
- Familii cu venitul mediu/ membru familie sub 500 lei
- Victime ale violenței în familie
- Mame tinere: sub 18 ani
- Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
- Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

O dată cu CUTIA Bebelușului, mama va beneficia din partea Educatorului Perinatal SAMAS de un curs de îngrijire bebe și de o consultație în alăptare.
CUTIA Bebelusului este realizată după modelul finlandez și este echipată cu necesarul de produse de igienă, îngrijire, îmbrăcăminte pentru primele 3 luni de viață.
 

V-ar mai putea interesa

TESTIMONIALE DE LA MAME

  • Aylin Cadîr

    Aylin-Cadir

    “La SAMAS, atmosfera este relaxată și prietenoasă. Se comunică ușor și metoda de lucru este una foarte plăcută și interactivă. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire. Nici nu mi-am dat seama cum a trecut o oră jumătate și, de obicei, sunt cu ochii pe ceas. N-a fost cazul. La final îmi venea să mai stau. Câteva…

  • Bianca Ioniță

    “Atât eu, cât și soțul meu am fost foarte mulțumiți de cursurile de pregătire pentru naștere SAMAS. Ne-am simțit foarte bine, iar personalul bine pregătit ne-a oferit informații prețioase și foarte folositoare pentru momentul minune ce va veni. Mă bucur că am participat la aceste cursuri pe care le recomand cu căldură viitoarelor mămici.”

  • Georgiana Idriceanu, blogger și redactor la revista Femeia

    “Mi-a mai plăcut că prezentarea include și sfaturi pentru construirea comportamentului de masă corect al copilului (de exemplu, cum să n-ajungi să-l hrănești pe Prâslea alergându-l cu lingura plină prin casă) – de aceea, încurajez participarea la acest curs cât mai devreme în viața de mamă, până ce nu începe diversificarea cu stângul și cu…

  • Liana Sanda, PR Intact Media Group

    “Decizia aducerii pe lume a unui copil este, cu siguranță, cea mai emoționantă decizie pe care o poți lua în viață, iar momentul în care afli că porți în pântec un suflețel e, cu adevărat, cel mai frumos moment trăit până atunci. Treptat, însă, în cele nouă luni, o ușoară teamă te copleșește: „Oare o…

  • Tea Vasilescu, blogger parenting

    Tea Vasilescu, Blogger Parenting

    “Am decis să-mi iau un abonament care să includă toate lecțiile + 2 ore de gimnastică. Recunosc, m-a convins și ideea de-a avea un Domn Soț cu atestat în puericultură (și niște zile libere să mă ajute) și cu interes pentru a se implica în viața lui bebe Paul cu cât mai mult curaj. […]…

  • Amalia Ștefania, prezentatoare TV Antena 1

    Amalia Stefania, prezentatoare TV Antena 1

    “Să fii mămică este greu, este cea mai grea meserie din lume, dar și cea care te face cea mai fericită, care îți oferă o iubire pură și inocentă. Trebuie să fii pregătită pentru aceste momente, însă, înainte de asta, 9 luni de zile te confrunți cu nopți nedormite, stări de disconfort, teama de necunoscut…