Ce înseamnă sistemul digestiv în primele 6 luni de viață?

În primele 6 luni de viață, sistemul digestiv se află într-o continuă transformare și formare. Tot ce intră în contact cu tubul digestiv al copilului, chiar până la vârsta de 3 ani, imprimă și modifică dezvoltarea acestuia din foarte multe puncte de vedere.

Mucoasa intestinală nu se hrănește decât prin ceea ce intră în contact direct cu ea, iar, dacă ceea ce îi oferim ca nutrient nu are calitatea adecvată, există riscul ca felul în care se imprimă informația la nivel intestinal să fie una greșit transmisă, cu efecte pe termen lung.

Felul în care reușim să modulăm, să imprimăm imunitatea la nivel intestinal are legătură cu ceea ce sugarul primește ca aliment în primele luni de viață.

Când îi dăm unui copil sub un an un preparat cu prea multă proteină (laptele de vacă are de aproape 3 ori mai multe proteine decât laptele matern – n.a.) îl programăm metabolic, pe termen lung, pentru obezitate.

Pentru mai multe informații despre sistemul digestiv al sugarului și importanța acestuia în dezvoltarea copilului, ascultați interviul Anei Măiță cu dr. Iulia Țincu – Medic Specialist Gastroenterologie Pediatrică:

Alte articole din secțiunea: Fiecare pui cu lăpticul lui