Care este rolul microbiotei în sănătatea copilului?

În burta mamei sugarul primește prin cordonul ombilical tot ce are nevoie, iar, în momentul în care se naște, în corpul lui au loc o serie de modificări extrem de importante. În perioada următoare sugarul are o alimentație exclusiv lactată.

Imediat după naștere are loc o populare a intestinului sugarului cu microbi benefici care formează un echilibru. Acest proces înseamnă formarea microbiotei intestinale care este dependentă de o mulțime de factori printre care: modalitatea în care s-a născut copilul – este mult mai benefică microbiota dacă se naște natural, în comparație cu nașterea prin cezariană și alimentația. Laptele de mama este una dintre minunile lumii. A fost creat prin experiențe genetice îndelungate, are o compoziție perfectă pentru nevoile unui copil.

Laptele de vacă are cu totul altă compoziție decât cel uman. Are foarte multe proteine, acestea depășesc 30 de grame la litru, în comparație cu cel uman care are doar 11 grame la litru.

Mai multe informații despre conținutul laptelui de vacă, despre riscurile consumului acestuia ca atare de către sugari, dar și despre importanța primelor 1000 de zile în dezvoltarea copilului și în sănătatea  sa ca adult, puteți asculta în interviul audio cu doamna doctor Evelina Moraru – Medic Primar Pediatrie, Alergologie Pediatrica, Gastroenterologie Pediatrica și Hepatologie Pediatrica.

Alte articole din secțiunea: Fiecare pui cu lăpticul lui