Baby Cinema – vizionări speciale pentru părinți cu bebeluși

Locul în care părinții cu bebeluși până la 3 ani se simt bine

Odata ca niciodată Asociația SAMAS și Happy Cinema București s-au întâlnit cu o gașcă de mămici și tătici de bebeluși. Împreună au lansat în România, în urmă cu 5 ani, conceptul de “Baby cinema”, o secțiune specială în programul de filme, ce cuprinde vizionări dedicate pentru familiile cu bebeluși în burtica sau în brațe.

Înarmați cu scutece, sisteme de purtare, popcorn și voie bună, super-părinții au ajuns din nou pe tărâmul celor mai noi producții cinematografice. Atmosfera prietenoasă și calmă din cinema îi ajută să scape de stres și să se relaxeze. De data aceasta , nici un alt personaj nu se află după colț să le spună SHHH!

În ultima sâmbătă din lună scriem pagini noi în povestea Asociația SAMAS – Baby Cinema!

Mai mult decât un film – este un eveniment

Înainte de film părinții se pot bucura de întâlnirile cu educatorii perinatali și echipa SAMAS – alături de informații utile (alăptarea, puericultura și diversificarea sunt unele dintre punctele noastre forte).

Prietenos pentru bebeluși înseamnă că ești cu prietenii, așa că…toate spațiile de schimb includ scutece, șervețele și dezinfectant pentru mâini.

Este în regulă să plângi: de preferat copilul și nu părintele (dar și asta e în regulă!)

 

Să fii proaspăt părinte nu e lucru ușor, nu mai ai timp pentru tine iar de mers la cinema rar se pune problema. Cu cine îl lași pe bebe, îl iei cu tine la un film? Nici nu încape în discuție!

Sau poate …?

Cu ajutorul Happy Cinema și al comunității, îmbinăm plăcerea de a vedea filme și de a socializa, într-un concept unic, cu atmosferă baby și (mai ales) family friendly!

 

 

Cum a fost la edițiile anterioare?

Am relansat proiectul cu 2 proiecții în noiembrie și decembrie 2022 alături de 150 de părinți de bebeluși. Împreună s-au bucurat de film, suprizele de la sponsori, spațiu de alăptare și schimbat.

În 2023, la Baby Cinema au fost urmărite 4 filme:”Mumiile: Aventuri modenre”,, ”Ramon”, ”Haita de acțiune”, ”10 zile fără mama”.

 

De ce să vii la film?

Condițiile de vizionare ale filmelor sunt speciale:

📽 nu vor rula trailere și reclame
🍿 sonorul filmului va fi diminunat
🌞 în sală luminile nu vor fi complet stinse, pentru ca bebelușii să nu se sperie
👉 cinematograful va fi dotat cu mese și consumabile oferite gratuit (scutece, aleze, șervețele)
🤱🏽 pe timpul evenimentului, va exista un spațiu special pentru alăptare în lounge-ul cinematografului
🥰 Multe surprize pentru parinții “scapati” sau “fugiti” de acasa alaturi de copii, de la sponsorii evenimentului.

Toată lumea se va putea hrăni în voie (de ce să se bucure doar părinții de popcorn?) deoarece în cadrul evenimentului va exista un spațiu special pentru alăptare, în lounge-ul cinematografului. Părinții cu bebeluși care se află în perioada diversificării vor putea gusta bunătăți speciale, dedicate acestei etape.

*** Filmul se adresează părinților cu bebe în burtică sau în brațe. Pot participa și copii cu vârsta peste 3 ani, dar, atenție: filmul poate conține secvențe neadecvate vârstei lor❗

Pe pagina de facebook a Asociatiei SAMAS găsiți detaliile proiecțiilor și puteți să vă alegeți filmul preferat în fiecare lună.

 
Evenimentul a fost organizat împreună cu Happy Cinema București
 
Toate întâlnirile nu ar fi fost posibile fără suprizele oferite de prietenii Asociației SAMAS: LOVI Romania, Danone Romania, Kidiko.ro, Zuluff, MagnaPharm Online, SLooP Up, Health Labs Care, Magnifique Skin, Himalaya Herbal Healthcare Romania, Sudocrem Romania, @Ceaiurile Vedda, @Elancyl, Klorane Romania, NIOXIN, Elgydium Romania, Cantabria Labs Romania

 

Cum a fost la edițiile anterioare:

S-a format astfel o comunitate frumoasă, cu părinți dornici să socializeze, să se bucure de noutăți, inclusiv de cele cinematografice. Vezi mai multe aici:

EVENIMENTE

Peste 300 de parinti cu bebelusi alearga la Cursa Jogging in Scutece din cadrul Maratonului International Bucuresti in Octombrie 2015

Dragi parinti, va invitam sa va inscrieti pentru ‪Jogging‬ in scutece SAMAS! Joggingul cu caruciorul a devenit in ultimii ani un sport iubit atat de mamicile dornice sa isi revina la forma fizica anterioara sarcinii, cat si de taticii care vor sa isi mentina stilul de viata activ. Va asteptam la cursa Jogging in Scutece SAMAS cu bebelusul si in sistem de purtare! Conditia este este aiba intre 6 luni si 4 ani si sa ”concurati” in pas de mars in loc de alergare.

In Februarie 2015 Asociatia SAMAS te invita la CINEMaTi, cinematograful parintilor

Pe 25 Februarie 2016 continuam seara de film SAMAS. Vom viziona impreuna filmul documentar ”Nasterea la Microscop” (Microbirth), iar dupa vizionare un Educator Perinatal SAMAS va raspunde la intrebarile referitoare despre sarcina.

Filmul documentar ”Nasterea la Microscop” (Microbirth 2014) prezinta o serie de ipoteze si concluzii stiintifice care vor determina atat cadrele medicale cat si femeile sa isi reconsidere deciziile profesionale si personale privind nasterea, ca decizii ce pot nu numai sa influenteze sanatatea copiilor ci si insusi viitorul speciei umane.

In luna Martie, Asociatia SAMAS face cadou cursuri de educatie perinatala in Pitesti, Constanta, Turnu Severin, Bacau si Moinesti

Gravidele, proaspetele mămici și tăticii beneficiaza de cursuri cadou oferite de Educatorii SAMAS, specializați în educaţie perinatală.

Scopul acestui cadou de primavara pentru viitorii si proaspetii parinti este sa isi îmbogățeasca cunoștințele cu informații esențiale legate de ingriirea si nutritia in sarcina, pregatirea pentru nastere,alaptarea si nutritia mame.

COMUNICATE

August 2015: 4 din 10 bărbați români ar alăpta, dacă ar putea – Asociația SAMAS, singura rețea națională de educatori perinatali, lansează o campanie inedită pro-alăptare

Bărbații români sunt tot mai implicați în deciziile care țin de alăptarea bebelușului: peste jumătate (54%) asistă la alăptare ori de câte ori au o ocazia și peste 80% dintre ei cunosc principalele beneficii ale laptelui matern, arată un studiu online Ivox, realizat la cererea Asociației SAMAS, singura rețea națională de educatori perinatali din România.

Noiembrie 2015: Asociatia SAMAS organizeaza primul Simpozion National de Educatie Perinatala

Asociația SAMAS, singura rețea de educatori perinatali din România, organizează primul Simpozion de Educație Perinatală din țară, în 20-21 noiembrie, la București, cu acces gratuit. Invitați de top din rândul medicilor, autorităților, precum și o reputată moașă de la University of College London Hospital vor dezbate soluții pentru sănătatea mamei și sugarului, în condițiile în care România are statistici alarmante cu privire la nașterile prin cezariana, rata alăptării și a mortalității infantile.

Septembrie 2015: Peste 1.000 de femei vor beneficia gratuit de educație perinatală din partea Asociației SAMAS

Începând din Septembrie 2015, peste 1.000 de femei din București și din alte 7 orașe vor beneficia gratuit, timp de 6 luni, de cursuri și suport în ceea ce priveștea sarcina și îngrijirea copilului din partea Educatorilor Perinatali SAMAS. Programul Social SAMAS se adresează femeilor care provin din medii defavorizate și se derulează în București, Bistrița, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Medgidia, Pitești și Târgu Mureș.