Studiul internațional de cercetare privind îngrijirea maternă și neonatală în timpul pandemiei COVID-19

IMAgiNE EURO, coordonat de centrul colaborator al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Sănătatea Mamei și a Copilului  Trieste, Italia – este un proiect ce se desfășoară în 10 țări, printre care și România.

Proiectul include două sondaje online (unul pentru mame și celălalt pentru profesioniști din domeniul sănătății) pentru a explora pregătirea, calitatea și reziliența serviciilor de sănătate maternă și neonatală în rândul țărilor din regiunea europeană a OMS, la diferite faze ale pandemiei COVID-19.

Astfel, se dorește să se înțeleagă opiniile și experiențele femeilor care dau naștere în pandemie, precum și ale cadrelor medicale implicate în îngrijirea acestora în această perioadă.

Rezultatele vor fi diseminate astfel încât să ajute la îmbunătățirea  serviciilor  de maternitate.

medici_studiu_pandemieSunteți un cadru medical care a fost implicat direct în îngrijirea maternă/neonatală dintr-o unitate medicală în timpul pandemiei COVID-19?
Experiența pe care ați avut-o  este importantă și merită povestită!

Sondajul este dedicat tuturor medicilor care lucrează în prezent în îngrijirea perinatală (a mamei și a nou născutului), moașelor, asistentelor medicale, neonatologilor, obstetricienilor și ginecologilor, precum și rezidenților de obstetrică și ginecologie sau de neonatologie.

Chestionarul are la bază Standardele elaborate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru îmbunătățirea îngrijirii materne și a nou-născuților în unitățile medical: https://bit.ly/studiuingrijirematerna

Acest studiu va:

  1. umple o lacună în furnizarea datelor  care nu sunt disponibile în prezent cu privire la calitatea asistenței medicale în regiunea europeană a OMS, în stadii diferite ale pandemiei COVID-19. Utilizarea a două perspective complementare și triangularea cu alte surse oficiale de date vor face rezultatele studiului mai robuste și mai interesante;
  2. dezvolta, testa pe teren și valida instrumente online inovatoare și sisteme de scor pentru a monitoriza calitatea asistenței medicale neonatala;
  3. dezvolta strategii inovatoare de raportare pentru a favoriza adoptarea rezultatelor de la diferiți actori;
  4. stabilirea și consolidarea unei noi rețele de cercetare.

Participă la studiu

 

 

 

Alte articole din secțiunea: Covid 19