Simpozionul “Prevenția și depistarea precoce a bolilor infecțioase cu transmitere sexuală” 13 – 14 Mai 2016

bts_samas2_mic

Societatea de Boli Infecţioase şi Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” organizează în parteneriat cu Societatea Naţională de Medicină a Familei si cu Asociaţia SAMAS în perioada 13 – 14 mai, la București, Simpozionul “Prevenția și depistarea precoce a bolilor infecțioase cu transmitere sexuală”, cu acces gratuit. Medici specialiști, personalități din mediul academic medical, psihologi și Educatori Perinatali SAMAS vor dezbate soluții privind prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și vor prezenta metode practice pentru nașterea naturală și alăptarea în cazul prezenței acestor infecții. În cadrul evenimentului vor fi comunicate și rezultatele screening-ului național de evaluare a factorilor de risc pentru bolile cu transmitere sexuală – hepatite cu virus B și hepatite cu virus C și HIV de către Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

Aproximativ 50% dintre mamele cu ITS transmit aceste infecții copiilor 

Potrivit medicilor specialiști, o mamă care prezintă ITS poate transmite infecția copilului ei, în timpul nașterii. Statisticile arată că aproximativ 50% dintre mamele infectate transmit această infecție nou-născutului, care o poate dobândi la nivelul ochilor, rectului, vaginului și peretelui posterior al gâtului.  În România, între 30 – 40% dintre bebelușii infectați pot dezvolta complicații, printre cele mai frecvente fiind conjunctivita și pneumonia.

În acest context, Asociația SAMAS propune o serie de teme de discuție pentru comunitatea medicală. Modalitățile de intervenție preventivă, monitorizarea tratamentului infecțiilor cu transmitere sexuală ce pot afecta sarcina, metodele de screening și tratamentul infecțiilor cu transmitere verticală sau dificultățile în programul de vaccinare pentru infecția cu HPV vor fi câteva dintre subiectele abordate în cadrul simpozionului.

Se vor acorda Credite EMC pentru medicii, asistenții și moașele participanti la eveniment.

Data: 13 Mai – 14 Mai
Ora:
13 Mai, 8:30 – 14:00
13 Mai, 9:00 – 13:30
Locatie:
Academia Europeană HIV/SIDA și de Boli Infecțioase a Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”
Adresa: Str. Dr. Calistrat Grozovici, Sector 2, București

Organizatori: Societatea de Boli Infectioase si HIV-SIDA, Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” in parteneriat cu Societatea Națională de Medicina Familiei si Asociatia SAMAS.

PROGRAM EVENIMENT

INSCRIERE-TE LA EVENIMENT

Alte articole din secțiunea: Evenimente