Simpozion SAMAS Noiembrie 2016: Riscuri modificabile in ingrijirea pre si postnatala

Asociatia SAMAS in parteneriat cu Societatea Nationala a Medicilor de Familie si cu Institutul National pentru Ocrotitea Mamei si Copilului “Alfred Rusescu” va invita la simpozionul “Riscuri modificabile in ingrijirea pre si postnatala”, cu acces gratuit si credite EMC.

România are cea mai mare rată de mortalitate infantilă din Uniunea Europeană (8,5 la mie, în 2013), o rată semnificativă de copii născuți din mame minore, din care, cei mai mulți se nasc prematur , cea mai scăzută rată de alăptare exclusivă (doar 12%) precum și o rată foarte ridicată de nașteri prin operație de cezariană. Majoritatea situațiilor enumerate mai sus ar putea fi prevenite cu ajutorul educației pentru sănătate în perioada premergătoare, din timpul sarcinii, precum și în cea de după naștere, de aceea, sănătatea bebelușului și a mamei ar trebui să devină o prioritate pentru sănătatea publică.

Asociatia SAMAS doreste sa contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor și mamelor, de aceea organizeaza anual  un simpozion medical pe teme legate de perioada perinatala.

proiecte

In prima zi de simpozion, va avea loc CONFERINTA DE PRESA pentru prezentarea rezultatelor Studiului despre Alaptarea si Nutritia Copilului Sugar in Romania 2016, realizat de INOMC în parteneriat cu Asociația SAMAS și Societatea Natională de Medicină Familiei.

Evenimentul este sponsorizat de:

philipslinde-group  pfizer_logo_mainimage

Info: Credite EMC pentru cadrele medicale, asistenții și moașele participante la eveniment.

Locatie: Hotel Capital Plaza (Bulevardul Iancu de Hunedoara 54, București) Harta AICI

Program: Vizualizati AICI

Inscriere prin Formularul online:                https://goo.gl/BvBTSV

Informatii:              0786 289 643

 

Alte articole din secțiunea: Evenimente