Proiectul social CUTIA Bebelușului a fost prezentat oficial la Pitești

Cu beneficii multiple și imediate în creșterea și dezvoltarea nou-născuților, cu influență directă și fără echivoc în ceea ce privește scăderea ratei de mortalitate infantilă, dar și a creșterii ratei de alăptare în primele șase luni de viață, proiectul CUTIA Bebelușului face înconjurul lumii și contribuie la ocrotirea vieților copiilor care beneficiază de ea.

În cadrul unui eveniment organizat de Școala Mamei SAMAS Pitești, CUTIA Bebelușului a fost, ca de obicei, vedetă și a putut fi echipată de mămici inimoase, de reprezentanți ai autorităților și mass-media locale.

“Ceea ce faceți dumneavoastră este atât de frumos. Este nobil. Să aveți grijă de fiecare bebeluș și de mama lui în condițiile în care aceștia au prea puțin la început de drum. Venirea pe lume a copilului nu este chiar o bucurie pentru toată lumea. Cu toții am văzut fel și fel de situații, care mai de care mai dramatice, chiar și tragice. Să te preocupe ca o nouă viață să fie ocrotită și îngrijită, asta înseamnă iubire necondiționată. Sigur mamele care beneficiază de CUTIA Bebelușului simt această iubire pe care o puneți în CUTIE, pe lângă toate lucrușoarele și o vor dărui mai departe bebelușului lor. Mă bucur că pot să mă implic, că pot să dau un SMS și cu 2 euro pe lună să vă susțin. Și am să vă transmit mai departe proiectul, puteți conta pe mine!” – ne-a spus emoționată o viitoare mămică în timp ce echipa primul pătuț al bebelușului.

Asociația SAMAS desfășoară proiectul social în cadrul maternității Spitalului Județean de Urgență Argeș, 24 de bebeluși care se nasc aici beneficiază de sprijin de la primul moment al vieții lor. Pe lângă susținerea cu produsele necesare îngrijirii bebelușului în primele 3 luni, copilul va avea și locul lui sigur în care va putea dormi, CUTIA fiind echipată cu saltea, lenjerie, pături și pilota. 24 de cursuri de îngrijirea nou-născutului și 24 de consilieri în alăptare susținute de colegele noastre de la Școala Mamei SAMAS vor ghida mamele în aventura creșterii și alăptării copilului. Chiar dacă unele mame nu sunt la prima naștere, ele vor fi ghidate cu empatie și profesionalism și vor deprinde obiceiuri sănătoase, astfel încât beneficiul proiectului social să se extindă asupra întregii familii. Beneficiază de proiectul social al CUTIEI Bebelușului:
– Familii cu venitul mediu/ membru de familie sub 500 lei
– Victime ale violenței în familie
– Mame tinere: sub 18 ani
– Femei din case de protecție, centre de îngrijire a copilului etc.
– Femei în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.)

Implementarea proiectului social la Pitești este susținută de ROMGAZ  România. Pentru a continua acest proiect și a sprijini cât mai mulți copii vă invităm alături de noi: www.cutiabebelusului.ro/implicare/

Alte articole din secțiunea: Noutati