Septembrie 2015 – Martie 2016: Programul Social SAMAS

Asociatia SAMAS a demarat proiecte sociale in tara pentru un numar de cca. 1000 de beneficiare din 8 orase care primesc gratuit cursuri si suport perinatal de la Educatorii SAMAS.

Beneficiarele Programului Social SAMAS sunt femei in situatii dificile de viata. Statisticile nationale arata ca aceste situatii dificile de viata sunt cele care genereaza cele mai multe cazuri de mortalitate și morbiditate materna si infantila. Studiile arata insa ca o parte dintre aceste probleme ar putea fi rezolvate prin utilizarea de catre femeile aflate in perioada maternitatii a conceptelor actuale referitoare la nutriția sănătoasă, la igiena și nutriția copilului precum și prin accesarea la timp a sistemului de îngrijiri de sănătate.

De aceea, Asociatia SAMAS investind peste 40.000 de euro in Programul Social SAMAS 2015-2016, ofera mamelor din mediile defavorizate acces gratuit la cursuri si sedinte de consiliere atat in perioada prenatala cat si dupa nastere in 8 orase din Romania.

Conditiile de acces in Programul Social SAMAS:

• Familii cu venitul mediu/membru familie sub 500 lei
• Victime ale violentei in familie
• Mame tinere: sub 18 ani
• Femei din case de protectie, centre de ingrijire a copilului, etc.
• Femei in situatii de risc (discriminate etnic, disponibilizate, etc.)*
* Indeplinirea conditiilor pentru primirea in mod gratuit de servicii SAMAS se va face prin prezentarea unor documente doveditoare stabilite pentru fiecare caz in parte.

Orasele in care se desfasoara Programul Social SAMAS:

BUCUREȘTI
BISTRIȚA
CONSTANȚA
FOCȘANI
MEDGIDIA
PITEȘTI
DROBETA TURNU SEVERIN
TARGU MUREȘ

Vedeti mai jos detaliile celor 8 subproiecte sociale SAMAS (click pe imagine pentru marire):

proiecte_sociale

Alte articole din secțiunea: Proiecte