Un copil sănătos se crește din primele 1000 de zile

Asociația SAMAS vă invită la “Primele 1000 de zile pentru tine și copilul tău” – curs gratuit pentru viitori și proaspeți părinți, susținut de Educatorii Perinatali certificați SAMAS în rețeaua centrelor comerciale Nepi Rockcastle, având ca parteneri principali: Philips Avent și Aqua Carpatica.

Viitoarele mămici știu deja despre grețurile de dimineață și despre schimbările hormonale prin care trece corpul în timpul sarcinii, dar timp de 9 luni vor fi multe alte transformări de descoperit.

Cursul gratuit susținut de Educatorii Perinatali certificați SAMAS vine în întâmpinarea viitorilor părinți pentru a-i ajuta să înțeleagă importanța primelor 1000 de zile pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. În cadrul cursului sunt abordate toate etapele prin care trec mama și copilul de la concepție și până la împlinirea vârstei de doi ani a bebelușului. În cadrul cursului este abordat și rolul tatălui în perioada pre și postnatală.

 

 

Scopul cursului: oferă suportul profesional adecvat viitorilor parinți, centrat pe necesitățile acestora.
Obiectivele cursului:

  • Înțelegerea sarcinii și a nașterii pentru a reduce teama de necunoscut și a crește încrederea în sine a viitorilor părinți;
  • Prevenirea complicațiilor prin identificarea factorilor de risc și asumarea unui stil de viață sănătos;
  • Conștientizarea și familiarizarea cu schimbările ce vor veni odată cu nașterea copilului;
  • Conștientizarea necesității activității fizice în timpul și după sarcină;
  • Procesul nașterii fiziologice;
  • Deprinderea noțiunilor de îngrijire a bebelușului;
  • Procesul alăptarii și importanța acesteia atât pentru copil, cât și pentru mamă;
  • Alegerea momentului potrivit pentru diversificarea alimentației bebelușului.

Dragostea vine de la sine, restul se învață! Un părinte informat va crește un copil sănătos!
Vă așteptăm la curs!

Shopping City Galați – 6 mai, ora 11:00
Shopping City Târgu Jiu – 12 mai, ora 11:00
Shopping City Timișoara – 12 mai, ora 17:00
Severin Shopping Center – 13 mai, ora 11:00
Brăila Mall – 2 iunie, ora 11:00

Asociația SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și suport pentru mame și sugari în primele 1.000 de zile, înainte și după naștere, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult. Activitatea Educatorului Perinatal SAMAS este inspirată din modelul occidental de educație și sprijin al gravidelor și proaspetelor mame. În țări precum Franța, Germania, Austria sau Elveția, peste 70% din mame apelează la servicii similare.

Despre Asociația SAMAS

Asociația SAMAS este organizația nonprofit ce a dezvoltat singura reţea națională de Educatori Perinatali (asistenţi medicali și moase), specializați în educația prenatala si postnatala, în nutriția mamei și a copilului, si care oferă îndrumare mamelor în adoptarea unor decizii pertinente în ceea ce privește îngrijirea și nutriția lor și a copiilor, de la concepție până la vârsta antepreşcolară.

Rezultatele Asociatiei SAMAS în perioada 2013-2017 arată impactul semnificativ pe care inițiativa SAMAS l-a generat la nivel național:

• 654 de cadre medicale din 20 judete au beneficiat de Bursa de formare SAMAS
• 10.912 de mame au participat la cursurile SAMAS
• 2845 mame în situații dificile de viață din 8 orașe au primit consiliere gratuită
• 300.000 mame din maternități au beneficiat de suportul educatorilor perinatali SAMAS
• 20 de orase din țară sunt cuprinse în Rețeaua SAMAS
• 5 Centre Regionale SAMAS au fost deschise în țară, în București, Iași, Bistrița, Pitești și Timișoara
• Proiectul social “Școala Mamei SAMAS” se desfășoară în mai multe orașe din țară (Iași, Pitești, Constanța, Bacău, Roșiori de Vede, Moinești, Dr. Tr. Severin, Timișoara)

În plus, difuzarea în mass-media a mesajului de interes public: “Hrănirea exclusivă la sân a copilului în primele șase luni este esențială pentru o viață sănătoasă.”, s-a realizat la inițiativa Asociației SAMAS.

 

 

 

Alte articole din secțiunea: Bebelus