Nașterea la Microscop: Nașterea naturală sau medicalizată?

La o privire de ansamblu, apariția speciei noastre pare înfloritoare, dar vazută prin lentila unui microscop se văd semințele schimbării. Are modul în care naștem impact asupra sănătații copiilor noștri?

Care sunt adevărătele motive pentru o operație cezariană? Ce înseamnă naștere medicalizată și naștere naturală? Care este pragul foarte subțire prin care ajungem de la o naștere naturală la una medicalizată?

Pe 21 Iulie 2016, ora 18 Social Moms va invita sa vizionam impreuna filmul documentar ”Nasterea la Microscop” (Microbirth), iar dupa vizionare o echipa de Educatori Perinatal SAMAS formata din moasele Liliana Movsessian si Andreea Andrei va raspunde la intrebarile parintilor despre nastere normala si cezariana.

educatori_perinatali_SAMAS

Filmul documentar ”Nasterea la Microscop” (Microbirth 2014) prezinta o serie de ipoteze si concluzii stiintifice care vor determina atat cadrele medicale cat si femeile sa isi reconsidere deciziile profesionale si personale privind nasterea, ca decizii ce pot nu numai sa influenteze sanatatea copiilor ci si insusi viitorul speciei umane.

In Romania rata de nasteri prin cezariana este de 40% – de 4 ori rata recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. La nivel mondial rata de nasteri prin operatii de cezariana electiva (fara motiv medical intemeiat) este alarmanta in tarile dezvoltate si cele in curs de dezvoltare. Cezariana electiva este cea mai des utilizata procedura chirurgicala in randul femeilor fertile. Modul de organizare al sistemelor medicale incurajeaza cezariana programata din ratiuni financiare iar femeile nu sunt destul de informate pentru a lua cea mai buna decizie in privinta nasterii bebelusului lor.

“In timpul unei nasteri pe cale vaginala, fatul este expus la un nivel crescut de stres, care intr-un mod pozitiv il pregateste pentru viata extrauterina”, spune Mikael Norman, pediatru si profesor de neonatologie. Aceasta activare a sistemului imunitar al fatului nu apare atunci cand se recurge la o operatie cezariana inainte de a incepe travaliul, fapt ce poate fi o cauza posibila a patologiilor observate in numar mai mare la copiii nascuti astfel.

Inscriere si detalii AICI

Banner 21iuliie_qbebe 600x400

 

[huge_it_videogallery id=”2″]

parteneri

Alte articole din secțiunea: Evenimente