Heidi Murkoff, autoarea seriei What to Expect®, susține programele de educație pentru sănătate ale Asociației SAMAS

Heidi Murkoff, autoarea seriei What to Expect® și fondatoarea whattoexpect.com, a vizitat România pentru prima oară, la invitația Asociației SAMAS. Considerată unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume, Heidi Murkoff a distribuit CUTIA Bebelușului mamelor în situații dificile de viață care au născut la Maternitatea Buftea și a răspuns la întrebările părinților români despre sarcină și primii ani din viața copilului, în cadrul evenimentului ”La ce să te aștepți – cu Heidi Murkoff”.

 

Programul primei zile în România a început la Centrul SAMAS, unde Heidi Murkoff a pregătit CUTIA Bebelușului pentru 3 mămici care au născut la Maternitatea Buftea. Vizita a continuat la maternitate, unde Heidi Murkoff le-a oferit CUTIA Bebelușului, împreună cu volumul La ce să te aștepți în primul an, cu autograf. Heidi a stat de vorbă cu mamele și a împărțit îmbrățișări personalului din maternitate și celor mici. La vizita de la Maternitatea Buftea, alături de Heidi Murkoff a participat și Abigail Rupp, Adjunctul Șefului Misiunii Diplomatice de la Ambasada SUA în România.

În România, Asociația SAMAS este prima care a introdus conceptul CUTIA Bebelușului, care salvează vieți. Cu ajutorul rețelei de Educatori Perinatali SAMAS, mamele care primesc CUTIA Bebelușului învață cum să îngrijească în mod corect copilul după naștere și primesc ajutor pentru a putea alăpta exclusiv cât mai mult timp. CUTIA Bebelușului este și un sprijin material: aceasta este pregătită pentru a fi pat al bebelușului pentru primele 3 – 4 luni din viața acestuia și este oferită mamei împreună cu produse de igienă și de îngrijire pentru copil și mamă, produse de îmbrăcăminte 1 – 3 luni, scutece și jucărie.

În cea de-a doua zi petrecută în România, în cadrul evenimentului “La ce să te aștepți – cu Heidi Murkoff”, autoarea celei mai citite cărți despre sarcină din lume a răspuns în direct la întrebările părinților despre perioada celor 9 luni și primii ani din viața copilului, alături de Dr. Mihai Craiu,  medic primar pediatru. Evenimentul s-a desfășurat la Băneasa Shopping City, Grand Cinema & More și a fost moderat de Eli Roman, jurnalist și Președinte al Asociației SAMAS.

Pregătirea pentru naștere, alimentația în timpul sarcinii, imunizarea – au fost doar câteva dintre subiectele abordate în timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri în direct. Evenimentul a continuat cu o sesiune de autografe la standul editurii Lifestyle Publishing, care a publicat în limba română 3 dintre titlurile scrise de Heidi. Și, desigur, cu îmbrățișări, oferite de Heidi părinților prezenți la eveniment.

”Invitând-o pe Heidi Murkoff în România, Asociația SAMAS deschide o nouă poartă de comunicare cu părinții. Promotor devotat al mesajului argumentat științific, liant între comunitatea medicală și comunitatea părinților, Heidi a venit să se întâlnească cu părinții din România cu care a purtat, împreună cu dl conf. Dr. Mihai Craiu, un dialog viu și antrenant despre perioada perinatală.
Ne-a felicitat pentru proiectul CUTIA Bebelușului, un proiect dedicat copiilor cărora părinții nu pot să le ofere trusoul de început de drum. Împreună cu membrii Asociației a dăruit cutia de început de drum la Maternitatea Buftea unor mame cărora le-am tradus cuvintele, dar care i-au înțeles pe deplin zâmbetul. Sperăm să o revedem și să îi spunem câți bebeluși au fost fericiți într-un pătuț colorat și dăruit cu suflet.” –  a declarat Dr. Marina Oțelea, Director Executiv al Asociației SAMAS.

“Fiecare mamă merită sprijinul de care are nevoie pentru a oferi bebelușului pe care îl iubește siguranță și sănătate. Sunt recunoscătoare Asociației SAMAS că oferă acest sprijin, mai întâi prin informație, cursuri și resurse despre sarcină, alăptare și parenting, iar acum, prin intermediul proiectului CUTIA Bebelușului. O cutie mică ce umple un mare gol, CUTIA Bebelușului este un spațiu de dormit sigur pentru nou-născut și este încărcată cu lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului, pe care mamele în situații dificile de viață nu și le-ar permite. Dar este, de asemenea, și metafora perfectă pentru ceea ce SAMAS oferă: o mână de ajutor mamelor care au nevoie cel mai mult de acest ajutor. Am spus întotdeauna că maternitatea este ”frăția” care în final ne leagă și a fost o bucurie să întâlnesc – și să îmbrățișez – atât de multe ”surori” din România.”– a declarat Heidi Murkoff la finalul vizitei în țara noastră.

 

Le mulțumim partenerilor care ne-au fost alături la evenimentul
LA CE SĂ TE AȘTEPȚI – CU HEIDI MURKOFF

 

PARTENERI PRINCIPALI

GENERALI ASIGURĂRI, AQUA CARPATICA KIDS, LIFESTYLE PUBLISHING, BIOGENIS, DANONE, GRAND CINEMA & MORE.

EVENIMENT SUSȚINUT DE: 
Pagina de Psihologie, Mozaic Media, Itsy Bitsy, Sfatul Părinților, SuperBebe, Noi vrem părinți, 24life.ro, Cel Mai Bun Tată, Femeia., mami.ro, Revista Ioana, 360medical, Kinetobebe, Magic FM România, BABY EXPO, Modern Dads, Zâna Scutecel, Pisica pe sârmă, Meseria de părinte, Copilul.ro, Povești din Bebelonia, AminaTomescu.ro, Eva.ro, INTUITEXT,  Sanovita, Milupa, Sănătos de mic, Ibody, AD Pharma, Farmaciile Sensiblu, BMW România (mașina oficială a evenimentului), Florăria Mobilă, Er Fi.

Gabi Gogiu și Daniel Ionuț Dascălu au fost fotografii oficiali ai evenimentului. Le mulțumim!

 


Despre HEIDI MURKOFF

Heidi Murkoff a fost prima mamă care a scris o carte despre sarcină. Și a făcut istorie. La ce să te aștepți când ești însărcinată se află din 1990 pe lista celor mai vândute titluri, întocmită de New York Times, fiind cel mai longeviv bestseller. Seria What to Expect® conține astăzi 10 titluri, care sunt bestseller-uri la nivel internațional, fiind publicate în peste 30 de limbi. Heidi Murkoff este apreciată de revista TIME ca fiind între primii 100 cei mai influenți oameni din lume!

 


Despre ASOCIAȚIA SAMAS

Asociația SAMAS este organizația nonprofit care a dezvoltat prima rețea națională de Educatori Perinatali, specializând asistente medicale și moașe pentru ca acestea, la rândul lor, să poată ajuta și educa mamele pe perioada sarcinii și după naștere. Obiectivele Asociației SAMAS sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată atât în timpul sarcinii, cât și postnatal. Asociația SAMAS este prezentă în 27 de orașe din România, a format peste 800 de Educatori Perinatali și a ajutat mai mult de 20.000 de mame, în maternități, în comunități și în centre partenere SAMAS.

 


Despre CUTIA Bebelușului

CUTIA Bebelușului este un concept implementat pentru prima oară în Finlanda, acum mai bine de 80 de ani, când rata mortalității era uriașă. Astăzi, datorită acestui program, Finlanda are cea mai mică rata a mortalității infantile din Europa –  1,7‰! Asociația SAMAS este organizația care a adus pentru prima oară CUTIA Bebelușului în România. În țara noastră, un copil mai mic de un an moare la fiecare 6 ore*, 41,7% dintre copii se nasc și trăiesc în sărăcie, 1 din 10 mame este minoră. 80% dintre decesele în rândul nou-născuților ar putea fi prevenite prin educație**. CUTIA Bebelușului, programul dezvoltat de SAMAS după modelul finlandez, reduce riscul de mortalitate infantilă și le oferă atât un ajutor material mamelor în situații dificile de viață, cât și sprijinul și informațiile de care au nevoie pentru a crește copii sănătoși. Din iunie anul acesta, când SAMAS a lansat programul CUTIA Bebelușului, 175 de astfel de cutii au ajuns în familii defavorizate.

Cei care doresc să susțină programul programul CUTIA Bebelușului pot trimite un SMS cu textul BEBE la 8844, donând 2 euro lunar pentru acest program.

* sursa: organizația Salvați Copiii România
** sursa: UNICEF România

 

Detalii: Simona Calancea/ comunicare eveniment/ simcalancea@gmail.com/ 0751 021 155

Adina Gheorghe/ responsabil proiecte sociale/adina.gheorghe@gmail.com/ 0722 161 421

www.asociatiasamas.ro.

 

ASOCIAȚIA SAMAS ESTE UN ONG SUSȚINUT DE:

 


 
 
Mai multe imagini de la eveniment puteți vedea aici.
 

Alte articole din secțiunea: Comunicate