Monica Ungur, Asistent Medical Generalist

Oras: Bistrita

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistent Medical Generalist, Edicator Perinatal SAMAS Certificat, Consilier in Alaptare

Din 2013, odata cu absolvirea programului SAMAS, coordoneaza activitatea Scolii mamei SAMAS Bistrita, timp in care a livrat educatie perinatala (cursuri despre  nastere, alaptare, diversificare, consultari in alaptare si nutritie copil 1-3 ani) catorva sute de parinti bistriteni. Din 2014 este Trainer junior in cadrul programului SAMAS, care isi propune sa certifice pana la sfarsitul anului 2016 un numar de 500 de  cadre medicale in educatie perinatala. In 2014 a absoluvit Cursul de pregatire in lactatie de 90 ore cu trainer international Veronique Darmangeant in vederea pregatirii in anul 2016, dupa acumularea a peste 1000 de ore de consultare in lactatie, a examenului pentru certificarea IBCLC  (International Board Certified Lactation Consultant)

A fost initiata in sustinerea Cursului de Masaj al bebelusului Bucuresti de catre Claudia Bider Heim, trainer certificat IAIM. In 2015 aprimit Certificare in Bazele fundamentale ale Nutritiei ANATECOR.Tot in 2015 a obtinut Certificarea de Trainer Nivel Basic de BABYWEARING (purtarea sanatoasa a bebelusului) la Trageschule din Dresda. In 2015 a activat ca Voluntar in Spitalul Judetean de Urgenta BN si Centrul Maternal Bistrita pentru cursuri de educatie perinatala si consultari individuale in alaptare/nastere/nutritie mamelor din categorii devafovizate sau aflate intr-o situatie dificila de viata.

Este mama lui Matei 4 ani (alaptat 3 ani si jumatate). Nasterea fiului ei si dificultatile personale intampinate la inceput in alaptare,  au determinat-o sa-si doresc sa ajut mamele intr-un mod profesional, avizat si empatic. Isi dedica astazi timpul familie ei si sanatatii mamelor si bebelusilor cu o mare bucurie si regasire. Crede cu tariein puterea fiecaruia de a contribui schimbarea pe care vrem sa o vedem in lume.

Beneficiile programului SAMAS

Prin programul SAMAS ne dorim să creăm cadrul optim pentru ca moaşele şi asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esenţiale pentru bunăstarea comunităţii, suplimentându-şi în acelaşi timp şi veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor şi sugarilor – ele îmbină educaţia pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naştere, precum şi suportul după naştere când proaspăta mama are nevoie de îndrumare.Scopul Programului SAMAS este să creeze, la nivel naţional, prima Reţea de Asistenţă de Sănătate pentru Mame şi Sugari.

Oferim burse de formare pentru moaşe şi asistenţi medicali care practică deja în spitale şi cabinete medicale din ţară.
Formarea SAMAS a fost concepută de experţi în educaţia perinatală şi asistenţă pentru gravide, mame şi sugari. Cadrele medicale care finalizează cu succes aceasta formare pot să furnizeze imediat, în mod eficient, servicii de sănătate viitoarelor şi proaspetelor mame din comunitatea lor. Astfel ei vor avea oportunitatea să devină Asistenţi SAMAS certificaţi. Odată certificaţi, Asistenţii SAMAS au oportunitatea să se alăture Reţelei SAMAS, ceea ce le va asigura o serie întreagă de beneficii, în schimbul unei taxe de membru.

Certificarea SAMAS şi apartenenţa la Reţeaua SAMAS confera:

- Statut și vizibilitate
- Promovare targetată pe gravide/mame şi flux de paciente
- Educaţie medicală continuă
- Acces la platforma SAMAS (cont personal de Asistent SAMAS pentru organizarea şi planificarea activităţii).
- Sprijin logistic în gestionarea activităţii (fie că este independentă sau complementară activităţii pe care deja o desfăşuraţi în spital sau cabinet).
- Participarea la constituirea studiilor statistice despre impactul educatiei şi consilierii pre şi postnatale asupra sănătăţii mamelor şi sugarilor.