Ilenuța Aglițoiu, Moașă

Oraș: Medgidia

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Moașă și Educator Perinatal SAMAS Certificat
Este absolventă a Școlii Postliceale Sanitare George Emil Palade – Constanța, promoția 1996 și a Facultății de Medicină – specializarea Moașe/ Universitatea Ovidius, Constanța, promoția 2012.
A absolvit Masterul Facultății de Medicină “Carol Davila” din București și a început să promoveze în mod programatic alăptarea în urma participării la un curs organizat de UNICEF.
Din aprilie 2015 a încheiat un contract cu Spitalul Municipal Medgidia pentru a oferi consilieri de grup și individuale despre sarcină, naștere, alăptare și îngrijirea bebelușilor în regim de voluntariat (gratuit) gravidelor și mămicilor internate în secția Maternitate.
Desfășoară proiectul social SAMAS adresat gravidelor, mămicilor aflate în situații dificile de viață din municipiul Medgidia și localitățile limitrofe. Proiectul se desfășoară în condiții optime cu implicarea Spitalului Municipal Medgidia, a primăriilor din Mircea-Voda și Peștera, a fundațiilor “Pas cu pas, împreună”, “Porți deschise – Open Doors” și a Protoieriei Municipiului Medgidia.
O motivează faptul că știe că poate alunga temerile gravidelor și mamelor care îi sunt cursante. Este mama unui băiat adolescent.

Ascultă aici un interviu deosebit acordat de moașa Ilenuța Aglițoiu.

Beneficiile programului SAMAS

Prin programul SAMAS ne dorim să creăm cadrul optim pentru ca moașele și asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esențiale pentru bunăstarea comunității, suplimentându-și, în același timp, și veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor și sugarilor – ele îmbină educația pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naștere, precum și suportul după naștere când proaspăta mamă are nevoie de îndrumare. Scopul Programului SAMAS este să creeze, la nivel național, prima Rețea de Asistență de Sănătate pentru Mame și Sugari.

Oferim burse de formare pentru moașe și asistenți medicali care practică deja în spitale și cabinete medicale din țară.
Formarea SAMAS a fost concepută de experți în educația perinatală și asistență pentru gravide, mame și sugari. Cadrele medicale care finalizează cu succes aceasta formare pot să furnizeze imediat, în mod eficient, servicii de sănătate viitoarelor și proaspetelor mame din comunitatea lor. Astfel ele vor avea oportunitatea să devină Asistenți SAMAS certificați. Odată certificați, Educatorii SAMAS au oportunitatea să se alăture Rețelei SAMAS, ceea ce le va asigura o serie întreagă de beneficii, în schimbul unei taxe de membru.

Certificarea SAMAS și apartenența la Rețeaua SAMAS conferă:

– Statut și vizibilitate
– Promovare targetată pe gravide/ mame și flux de paciente
– Educație medicală continuă
– Acces la platforma SAMAS (cont personal de Asistent SAMAS pentru organizarea și planificarea activității)
– Sprijin logistic în gestionarea activității (fie că este independentă sau complementară activității pe care deja o desfășurați în spital sau cabinet)
– Participarea la constituirea studiilor statistice despre impactul educației și consilierii pre și postnatale asupra sănătății mamelor și sugarilor