Gianina Romanescu, Asistent Medical Generalist

Oraș: Timișoara

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistent Medical generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing.
Face această profesie din vocație și simte chemarea de a da mai departe ceea ce a învățat. În programul SAMAS a întâlnit oameni cu care are multe în comun: deși indivizi unici, doar împreună, ca echipă, pot să-și îndeplinească scopul – acela de a aduce echilibru, respect și empatie.
A obținut certificarea SAMAS în 2013 și în 2015 a primit certificarea de trainer nivel basic de babywearing (purtarea fiziologică a bebelușului) la Trageschule din Dresda, precum și inițierea în susținerea cursului de masaj al bebelușului. Este formator junior SAMAS și are ocazia de a forma multe colege asistente în cadrul programului SAMAS de certificare la nivel național.
A luat decizia curajoasă de a se muta la Timișoara pentru a contribui la deschiderea unui nou centru SAMAS, lucrează și în calitate de consilier în alăptare pentru a ajuta mamele să inițieze alăptarea și să depășească problemele apărute în timpul alăptării prin transfer de cunoștințe și abilități care le cresc încrederea, stima de sine și autonomia.

Beneficiile programului SAMAS

Prin programul SAMAS ne dorim să creăm cadrul optim pentru ca moașele și asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esențiale pentru bunăstarea comunității, suplimentându-și, în același timp, și veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor și sugarilor – ele îmbină educația pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naștere, precum și suportul după naștere când proaspăta mamă are nevoie de îndrumare. Scopul Programului SAMAS este să creeze, la nivel național, prima Rețea de Asistență de Sănătate pentru Mame și Sugari.

Oferim burse de formare pentru moașe și asistenți medicali care practică deja în spitale și cabinete medicale din țară.
Formarea SAMAS a fost concepută de experți în educația perinatală și asistență pentru gravide, mame și sugari. Cadrele medicale care finalizează cu succes aceasta formare pot să furnizeze imediat, în mod eficient, servicii de sănătate viitoarelor și proaspetelor mame din comunitatea lor. Astfel ele vor avea oportunitatea să devină Asistenți SAMAS certificați. Odată certificați, Educatorii SAMAS au oportunitatea să se alăture Rețelei SAMAS, ceea ce le va asigura o serie întreagă de beneficii, în schimbul unei taxe de membru.

Certificarea SAMAS și apartenența la Rețeaua SAMAS conferă:

– Statut și vizibilitate
– Promovare targetată pe gravide/ mame și flux de paciente
– Educație medicală continuă
– Acces la platforma SAMAS (cont personal de Asistent SAMAS pentru organizarea și planificarea activității)
– Sprijin logistic în gestionarea activității (fie că este independentă sau complementară activității pe care deja o desfășurați în spital sau cabinet)
– Participarea la constituirea studiilor statistice despre impactul educației și consilierii pre și postnatale asupra sănătății mamelor și sugarilor