Gianina Romaescu, Asistent Medical Generalist

Oras: Timisoara

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistent Medical generalist, Educator Perinatal SAMAS Certificat, Trainer Babywearing
Face aceasta profesie din vocatie si simte chemarea de a da mai departe ceea ce a invatat.  In programul SAMAS am intalnit oameni cu care am multe in comun : suntem indivizi unici insa doar impreuna , ca echipa putem sa ne indeplinim scopul- acela de a aduce echilibru , respect si empatie .
A obtinut Certificarea SAMAS in 2013 si in 2015 a primit certificarea de Trainer nivel basic de BABYWEARING (purtarea fiziologica a bebelusului) la Trageschule din Dresda precum si initierea in sustinerea Cursului de masajul bebelusului.  Este Formator SAMAS Junior si are ocazia de a forma multe colege asistente in cadrul programului SAMAS de certificare la nivel national.
A luat decizia curajoasa de a se muta la Timisoara pentru a contribui la deschiderea unui nou centru SAMAS, lucrez si in calitate de consilier in alaptare pentru a ajuta mamele sa initieze alaptarea si sa depaseasca problemele aparute in timpul alaptarii prin transfer de cunostinte si abilitati care le cresc increderea, stima de sine si autonomia.

Beneficiile programului SAMAS

Prin programul SAMAS ne dorim să creăm cadrul optim pentru ca moaşele şi asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esenţiale pentru bunăstarea comunităţii, suplimentându-şi în acelaşi timp şi veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor şi sugarilor – ele îmbină educaţia pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naştere, precum şi suportul după naştere când proaspăta mama are nevoie de îndrumare.Scopul Programului SAMAS este să creeze, la nivel naţional, prima Reţea de Asistenţă de Sănătate pentru Mame şi Sugari.

Oferim burse de formare pentru moaşe şi asistenţi medicali care practică deja în spitale şi cabinete medicale din ţară.
Formarea SAMAS a fost concepută de experţi în educaţia perinatală şi asistenţă pentru gravide, mame şi sugari. Cadrele medicale care finalizează cu succes aceasta formare pot să furnizeze imediat, în mod eficient, servicii de sănătate viitoarelor şi proaspetelor mame din comunitatea lor. Astfel ei vor avea oportunitatea să devină Asistenţi SAMAS certificaţi. Odată certificaţi, Asistenţii SAMAS au oportunitatea să se alăture Reţelei SAMAS, ceea ce le va asigura o serie întreagă de beneficii, în schimbul unei taxe de membru.

Certificarea SAMAS şi apartenenţa la Reţeaua SAMAS confera:

- Statut și vizibilitate
- Promovare targetată pe gravide/mame şi flux de paciente
- Educaţie medicală continuă
- Acces la platforma SAMAS (cont personal de Asistent SAMAS pentru organizarea şi planificarea activităţii).
- Sprijin logistic în gestionarea activităţii (fie că este independentă sau complementară activităţii pe care deja o desfăşuraţi în spital sau cabinet).
- Participarea la constituirea studiilor statistice despre impactul educatiei şi consilierii pre şi postnatale asupra sănătăţii mamelor şi sugarilor.