Adina Cozma, Kinetoterapeut

Oras: Bucuresti

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Kinetoterapeut, Educator Perinatal SAMAS Certificat
A absolvit facultatea de sport, specializarea Kinetoterapie, in cadrul Unefs, in 2008. Am terminat masterul in Recuperare si Reeducare motrica si somato-functionala, tot in cadrul UNEFS-ului.
Este Educator Perinatal SAMAS Certificat si face sedinte de Masaj al gravidei precum si Programul de recuperare abdo-perineala pentru mamele care doresc sa isi recapete tonusul muscular la nivelul musculatorii abdomenului si perineului. A jucat handbal de performanta aproximativ 10 ani, un sport pe care il recomanda tuturor si este mamica unei superbe fete de 2 ani, despre care spune ca o ” invata” in fiecare zi cum sa fie parinte si cum sa treaca peste incercarile zilnice.

Beneficiile programului SAMAS

Prin programul SAMAS ne dorim să creăm cadrul optim pentru ca moaşele şi asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esenţiale pentru bunăstarea comunităţii, suplimentându-şi în acelaşi timp şi veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor şi sugarilor – ele îmbină educaţia pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naştere, precum şi suportul după naştere când proaspăta mama are nevoie de îndrumare.Scopul Programului SAMAS este să creeze, la nivel naţional, prima Reţea de Asistenţă de Sănătate pentru Mame şi Sugari.

Oferim burse de formare pentru moaşe şi asistenţi medicali care practică deja în spitale şi cabinete medicale din ţară.
Formarea SAMAS a fost concepută de experţi în educaţia perinatală şi asistenţă pentru gravide, mame şi sugari. Cadrele medicale care finalizează cu succes aceasta formare pot să furnizeze imediat, în mod eficient, servicii de sănătate viitoarelor şi proaspetelor mame din comunitatea lor. Astfel ei vor avea oportunitatea să devină Asistenţi SAMAS certificaţi. Odată certificaţi, Asistenţii SAMAS au oportunitatea să se alăture Reţelei SAMAS, ceea ce le va asigura o serie întreagă de beneficii, în schimbul unei taxe de membru.

Certificarea SAMAS şi apartenenţa la Reţeaua SAMAS confera:

- Statut și vizibilitate
- Promovare targetată pe gravide/mame şi flux de paciente
- Educaţie medicală continuă
- Acces la platforma SAMAS (cont personal de Asistent SAMAS pentru organizarea şi planificarea activităţii).
- Sprijin logistic în gestionarea activităţii (fie că este independentă sau complementară activităţii pe care deja o desfăşuraţi în spital sau cabinet).
- Participarea la constituirea studiilor statistice despre impactul educatiei şi consilierii pre şi postnatale asupra sănătăţii mamelor şi sugarilor.