Educația perinatală în sprijinul mamelor tinere

Asociația SAMAS organizează două cursuri de educație perinatală dedicate viitoarelor mame tinere aflate în evidența direcției sociale.
Ambele cursuri se vor desfășura la sediul Asociației SAMAS din str. Popa Soare nr. 16, ap. 2, sector 2, București.

 

Pe 25 martie, de la 17:30, Cursul despre Alăptare, susținut de Izabel Gavrilă – educator perinatal SAMAS – va pregăti mamele pentru procesul alăptării încă din perioada prenatală.

Când bebelușul se va naște, mama va ști cum să îl pună corect la sân încă din primele minute după naștere. Informațiile pe care mamele le vor primi la acest curs le dau acestora încredere în capacitatea trupului lor de a hrăni în mod optim și complet bebelușul în primele 6 luni de viață. Cu informațiile corecte despre alăptare, mamele nu vor mai avea îndoieli legate de consistența și cantitatea necesară de lapte, de frica de a nu obișnui copilul în brațe. Ele vor înțelege că există un disconfort provocat de mameloane fisurate și canale galactofore înfundate și ce trebuie să facă în aceste cazuri. Pentru că alăptarea este cea care furnizează copilului sentimentul de protecție, intimitate, iubire și siguranță, mamele prezente la curs vor învăța și despre aceste sentimente absolut esențiale în dezvoltarea emoțională normală a bebelușului.

Pe 27 martie, de la 17:30, Cursul de îngrijire a bebelușului, susținut de Mirela Păcălici – educator perinatal SAMAS – va prezenta mamelor toate etapele de îngrijire și creștere ale bebelușului.

Mamele vor putea să spele bebelușul, să îi schimbe scutecul, să îl îmbrace corespunzător temperaturii de afară sau din casă, vor învăța care este poziția corectă pentru somn, ce înseamnă plânsul copilului, cum se îngrijește bontul ombilical, cum să își ferească copilul de diverse pericole, precum și multe altele din comportamentul nou- născutului după naștere și fenomenele fiziologice prin care trece un nou-născut pentru a se adapta la viața extrauterină.

 

 

 

Alte articole din secțiunea: Evenimente mame