Dă valoare impozitului tău: completează declarația 177!


Ce este Declarația 177

În 2022, o nouă facilitate fiscală a fost introdusă de către ANAF prin Ordinul nr. 1679/ 2022. Astfel, plătitorii de impozit pe profit și cei care plătesc impozit pe veniturile microîntreprinderilor pot redirecționa, prin Declarația 177, sume reprezentând sponsorizări către organizații non-profit, în situația în care cheltuiala cu sponsorizarea în anul anterior nu a depășit plafonul pentru sponsorizare (suma minimă dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit, respectiv, 20% din impozitul pe venit, în cazul microîntreprinderilor).

Prin depunerea Declarației 177 direcționezi impozitul deja plătit, iar suma sponsorizată este plătită către beneficiarul sponsorizării de către organele fiscale, nu de către compania ta!


Cum procedezi?

 

Ce să știi

  • Declarația 177 nu reprezintă o donație sau o cheltuială, ci o redirecționare din impozitul deja plătit. Suma sponsorizată este plătită către organizația non guvernamentală de către ANAF, nu de către companie;
  • Indicatorul EBITDA nu este influențat, pentru că Declarația 177 se depune după încheierea exercițiului fiscal;
  • Suma disponibilă pentru sponsorizare este calculată exact prin declarația pe venit/ profit, și nu doar estimată.

De ce să redirecționezi impozitul tău către Asociatia SAMAS

Asociația SAMAS este o organizație nonguvernamentală care activează în domeniul prevenției și al educației pentru sănătate. Din 2015 dezvoltăm și derulăm programe care îi ajută pe viitorii părinți și părinți să ia cele mai bune decizii pentru sănătatea copiilor lor. În plus, am dezvoltat o comunitate de peste 1400 de specialiști din rândul moașelor, medicilor, asistenților medicali și comunitari, care oferă informații despre nutriția și îngrijirea corectă a bebelușilor viitorilor părinți și părinților începători din întreaga țară, în comunități, maternități, online sau la centrele SAMAS.

Unde ajunge impozitul tău:

Sumele primite din redirecționarea impozitului prin declarația 177 sunt investite în:

  • programul CUTIA Bebelușului – de reducere a mortalității infantile și de educare a mamelor defavorizate. Acestea primesc un pătuț sigur pentru bebeluș în primele 3 luni de viață, 50 de produse de îngrijire pentru mamă și bebe, hăinuțe și jucării, împreună cu cursurile de îngrijire a copilului și de alăptare.
  • programul Sănătos de mic, prin care prevenim riscul de obezitate infantilă (cel mai mare pericol pentru sănătatea copiilor din România la ora actuală), printr-un program național de educație nutrițională în grădiniță, adresat cadrelor didactice și medicale, părinților și copiilor.

Vezi mai multe programele noastre pe www.asociatiasamas.ro, www.cutiabebelusului.ro și www.sanatosdemic.ro

Îți mulțumim că ești partenerul nostru, în misiunea de a crește copii mai sănătoși!

ABONARE NEWSLETTER

EVENIMENTE

Peste 300 de parinti cu bebelusi alearga la Cursa Jogging in Scutece din cadrul Maratonului International Bucuresti in Octombrie 2015

Dragi parinti, va invitam sa va inscrieti pentru ‪Jogging‬ in scutece SAMAS! Joggingul cu caruciorul a devenit in ultimii ani un sport iubit atat de mamicile dornice sa isi revina la forma fizica anterioara sarcinii, cat si de taticii care vor sa isi mentina stilul de viata activ. Va asteptam la cursa Jogging in Scutece SAMAS cu bebelusul si in sistem de purtare! Conditia este este aiba intre 6 luni si 4 ani si sa ''concurati'' in pas de mars in loc de alergare.

In Februarie 2015 Asociatia SAMAS te invita la CINEMaTi, cinematograful parintilor

Pe 25 Februarie 2016 continuam seara de film SAMAS. Vom viziona impreuna filmul documentar ''Nasterea la Microscop'' (Microbirth), iar dupa vizionare un Educator Perinatal SAMAS va raspunde la intrebarile referitoare despre sarcina. Filmul documentar ''Nasterea la Microscop'' (Microbirth 2014) prezinta o serie de ipoteze si concluzii stiintifice care vor determina atat cadrele medicale cat si femeile sa isi reconsidere deciziile profesionale si personale privind nasterea, ca decizii ce pot nu numai sa influenteze sanatatea copiilor ci si insusi viitorul speciei umane.

In luna Martie, Asociatia SAMAS face cadou cursuri de educatie perinatala in Pitesti, Constanta, Turnu Severin, Bacau si Moinesti

Gravidele, proaspetele mămici și tăticii beneficiaza de cursuri cadou oferite de Educatorii SAMAS, specializați în educaţie perinatală. Scopul acestui cadou de primavara pentru viitorii si proaspetii parinti este sa isi îmbogățeasca cunoștințele cu informații esențiale legate de ingriirea si nutritia in sarcina, pregatirea pentru nastere,alaptarea si nutritia mame.