CUTIA Bebelușului – un proiect continuu

Bebelușii se nasc si pe vreme de pandemie!

Asociația SAMAS derulează programul CUTIA Bebelușului prin care oferim  protecție, îngrijire și ajutorul necesar unui nou-născut la nevoie. Proiectele sociale de susținere a comunităților vulnerabile au nevoie de ajutorul vostru mai mult ca oricând.

În acest moment CUTIA Bebelușului este un proiect în desfășurare la:

 

Programul ”SAMAS la bine și la greu” pentru mamele confirmate cu COVID 19 este disponibil pe toată perioada pandemiei. Vă mulțumim pentru donații.

 

Donează! Și împreună dotăm CUTIA Bebelușului, pentru ca 50 de nou-născuți din medii defavorizate să trăiască în condiții de siguranță și igienă în primele 3 luni de viață.

CUTIA Bebelușului înseamnă un pat sigur pentru bebeluș și un ajutor material cu toate cele necesare pentru primele 3 luni de viață și, foarte important, educația necesară pentru ca mama să-l alăpteze, să-l îngrijească mai bine, ca acesta să se dezvolte și să fie sănătos pe tot parcursul vieții sale.

 

1 din 2 copii din România se naște în sărăcie. Viziunea Asociației SAMAS este ca toți cei aflați la nevoie (aproape 80.000 de nou-născuți) să primească un prim ajutor, CUTIA Bebelușului.

 

photo credit: Asociația Reality Check

În acest moment, Asociația SAMAS are pregătite 1711 de cutii care asteaptă finanțare pentru a putea fi echipate, împachetate și trimise în casa bebelușilor din comunitățile defavorizate.

 

În România, nu toți bebelușii au aceleași șanse la viață și la o dezvoltare sănătoasă.

 

Donează pentru CUTIA Bebelușului aici https://cutiabebelusului.ro/doneaza/

Asociația SAMAS își dorește ca toți copiii să poata fi sănătoși și fericiți. Copiii sunt viitorul societații noastre, iar contribuția la creșterea lor sănătoasă cade în responsabilitatea noastră.

Dragostea vine de la sine, restul se învață. Prin comunitatea de Educatori perinatali (asistente și moașe) dezvoltată de Asociația SAMAS la nivel național, oferim acces la educație în primii ani de viață ai copiilor pentru cât mai mulți părinți din România, în maternități – prin Școala Mamei SAMAS, în comunități defavorizate – prin proiectele sociale și colaborarea cu asistenții medicali comunitari,  în centrele SAMAS – prin cursuri, consilieri și evenimente cu și pentru părinți.

 

De câți bani avem nevoie și cum vom folosi donațiile voastre?

Prin programul CUTIA Bebelușului, Asociația SAMAS a produs 2000 de cutii în 2019, iar până în prezent, 289 de mame și bebeluși aflați în situații dificile de viață au beneficiat de acest ajutor astfel:

photo credit: Asociația Reality Check

Costul unei cutii este de 1345 de lei, iar acesta include:

 • Producția cutiei
 • Echiparea cutiilor cu saltea, cearșaf, pilotă, pătură, produse de igienă și de îngrijire pentru copil și mamă, produse de îmbrăcăminte 1 – 3 luni, scutece, jucării. Lista integrală o puteți citi aici https://cutiabebelusului.ro/toate-cele-necesare-in-primele-3-luni/
 • Cursul de îngrijirea bebelușului ținut de Educatorul Perinatal SAMAS mamei în maternitate, în primele zile după naștere
 • Consilierea în alăptare – suportul dat de către Educatorul Perinatal SAMAS mamei pentru a o ajută să plece din maternitate alăptând exclusiv
 • Materialele de comunicare destinate mamei (broșura, scrisoarea mamei)
 • Servicii logistice (închiriere depozit)
 • Transportul cutiei până la beneficiar
 • Servicii grafică, materiale de comunicare și fotografiere, social media
 • Servicii comunicare si promovare ale proiectului
 • Consumabile & telecomunicații
 • Management de proiect

 

Cum poți dona?

 

photo credit: Asociația Reality Check

 

 

Data articol: 18 august 2020

Autor: Echipa SAMAS

 

 

 

Alte articole din secțiunea: Alaptare si Nutritie