Cursurile SAMAS, doar online până pe 31 martie

Din cauza riscului de infectare cu coronavirus, Statul român a luat o serie de măsuri ferme pentru a preveni răspândirea acestuia.
Asociația SAMAS s-a mândrit mereu cu responsabilitatea cu care a abordat orice provocare de sănătate și, acum, vom face la fel pentru a-i proteja pe cei care apelează la serviciile SAMAS – părinți, bebeluși si restul familiilor acestora, dar și pe educatorii perinatali SAMAS (asistente, moașe și doctori).
Știm că sarcina nu așteaptă și nici alăptarea, deci vom fi în continuare alături de mămici, cu toată experiența și dragul de meserie al cadrelor noastre medicale, dar într-un mod în care să asigurăm siguranța și protecția tuturor.

Așadar, echipa SAMAS a luat următoarele decizii care vor fi aplicate până pe 31 martie 2020 (cu posibilitatea prelungirii acestei perioade):

Activitatea cu mamele se va muta temporar în spațiul virtual. Astfel, nu întrerupem cursurile și consilierile, ci le reașezăm în online, după cum urmează:

cursurile de grup vor fi livrate online – urmăriți emailurile și sms-urile primite din partea SAMAS;
consilierile individuale le veți face cu educatorii perinatali prin videotelefon/ Skype/ Whatsapp etc.

Pentru noi este o oportunitate să dezvoltăm activitatea cu părinții și online și sperăm că veți fi alături de noi în această experiență. Evident, în momentul în care pericolul va trece, vom reveni la activitatea uzuală și, în plus, vom fi învățat și cum să răspundem proactiv și responsabil în situații de criză, ceea ce e o lecție prețioasă pentru noi toți.

În Cluj Napoca și București, activitățile aferente proiectului Sănătos de mic – Nutriția Preșcolarului se vor amâna până pe 31 martie 2020.
Proiectul social Cutia Bebelușului Samas continuă în maternitățile din Filiași, Pitești și Ploiești, cursurile și consilierile oferite persoanelor din categorii dezavantajate fiind derulate de personalul angajat în maternitatea respectivă, sănătos și care interacționează, oricum, cu pacienții în cadrul îndatoririlor de serviciu.

Alte articole din secțiunea: Noutati