Ce știi despre babywearing? Beneficii și recomandări

Te-ai întrebat ce înseamnă babywearing? Și de ce ar fi atât de important pentru bebelușul tău? Iată care sunt recomandările Gianinei Romanescu, educator perinatal SAMAS certificat și trainer babywearing.

Termenul, relativ nou în România, este o practică sau un comportament de a-ţi ţine copilul aproape şi conectat cu tine, utilizând o multitudine de sisteme de purtare care permit independența şi implicarea în viaţa cotidiană, fie că e vorba de treburi sau de socializare. Este o tradiţie în multe culturi, dar nu una foarte răspândită şi nici foarte populară în ţările”avansate”.

Babywearing-ul nu înseamnă o filozofie de parenting special şi nici nu se referă la un sistem anume, ci este o metodă adaptată fiecărui buget, care poate fi pusă în practică de mame, tați, bunici, doule, asistente, bone dacă vor să aibă o viaţă mai uşoară.

Ce înseamnă exterogestația?

Nu e o chestiune sentimentală, ci una cu mare impact pe dezvoltarea psihologică, fizică şi emoţională a nou-născutului atunci când se afla „în cel mai bun loc după uter” aşa cum spune Elizabeth Antunovic.

Bebelușii sunt născuţi imaturi şi au nevoie de încă 9 luni de simbioză cu mama care să le asigure baza pentru procesul de învăţare ulterioară şi experienţe senzoriale deosebite în imediata apropiere. Acest lucru se realizează prin contact piele-piele în sistemul de purtare.

Citeste restul articolului pe suntmamica.ro

Alte articole din secțiunea: Bebelus