Asociația SAMAS organizează conferința MATERNOPEDIA 2020

Evenimentul se adresează cadrelor medicale și abordează teme legate de sănătatea mamei și a copilului, precum și provocările întâmpinate de mame și specialiști în  contextul pandemiei de Coronavirus.

BUCUREȘTI, 8 octombrie – Asociația SAMAS organizează conferința națională medicală pe teme legate de sănătatea mamei și a copilului – MATERNOPEDIA. Evenimentul se  desfășoară între 12 și 16 octombrie, exclusiv online, este gratuit și se adresează cadrelor medicale, în special asistenților medicali, moașelor, educatorilor perinatali SAMAS,  medicilor de familie, medicilor pediatri, farmaciștilor.

MATERNOPEDIA 2020 este cea de-a 7 ediție a Conferinței Naționale SAMAS. Anul acesta, 17 invitați vorbesc despre cele mai grave riscuri asupra sănătății perinatale, oferind cele mai accesibile și eficiente soluții. Lucrările conferinței abordează și provocările întâmpinate de mame și specialiști în contextul pandemiei de Coronavirus.

Înscrierile sunt gratuite și se pot face completând formularul: https://maternopedia.ro/inscriere/.

Prezentările susținute la MATERNOPEDIA 2020 de cunoscuți medici ginecologi, pediatri, nutriționiști, alergologi vor fi difuzate cu ajutorul partnerilor Pacientul 2.0. Conferința va fi transmisă live în fiecare zi, între orele 18-20, pe pagina de Facebook Educația Perinatală SAMAS. În cele 5 zile ale evenimentului sunt programate și paneluri de discuții cu specialiștii invitați, cărora participanții înscriși la MATERNOPEDIA le pot adresa întrebări în direct.

Nutriția specializată în perioada perinatală, frenul în alăptare, fenilcetonuria și screeningul neonatal, renunțarea la fumat în timpul sarcinii, alergiile și alimentația preșcolarului sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul conferinței.

 

Programul complet MATERNOPEDIA 2020 este disponibil AICI. Urmărește și pagina de Facebook a evenimentului.

 

2020, Anul Internațional al Asistentei medicale și al Moașei, ne-a demonstrat cât de importante sunt investiția în educația medicală continuă și comunicarea între specialiști, care reprezintă promisiunea de a acționa mereu în interesul sănătății copiilor și a mamelor. Ediția MATERNOPEDIA de anul acesta are pentru noi o semnificație specială: onorăm cadrele medicale care au făcut dovada profesionalismului lor în cele mai dure circumstanțe și reiterăm misiunea SAMAS, de a crește copii și, implicit, viitori adulți sănătoși, prin prevenție și educație pentru sănătate și de a asigura accesul neîngrădit la educație perinatală și de nutriție pentru toți părinții din România, fără discriminare, cu profesionalism, generozitate, empatie și respect” – declară Marina Oțelea, Director Executiv al Asociației SAMAS.

 

La MATERNOPEDIA se vor lansa și două dintre proiectele speciale dezvoltate anul acesta de Asociația SAMAS.

 

Documentarul Maternitatea în vremea COVID-19, un proiect de jurnalism social, realizat cu sprijinul Transgaz, va fi prezentat în cadrul conferinței. De asemenea, va fi anunțat și parteneriatul cu Best Achiziții S.R.L. Firma donează 100.000 de măști în beneficiul cadrelor medicale din comunitatea educatorilor perinatali SAMAS, precum și al cadrelor medicale și didactice din grădinițele partenere în programul Sănătos de mic, dezvoltat de Asociația SAMAS.

Suntem onorați să putem dona măștile Asociației SAMAS. Trăim o perioadă extrem de ciudată de-a lungul căreia Virusul COVID-19 ne-a învățat să facem din nimic mult și să apreciem lucruri mărunte. Ne dorim ca măștile pe care le-am donat să ajungă la oamenii care au nevoie de ele și să fim și noi parte integrantă din lupta contra acestui virus care face din ce în ce mai multe victime. Învățăm împreună să facem bine!” – precizează Elena Mihaela Neagu, Director General Best Achiziții.

 

MATERNOPEDIA 2020 se bucură și de participarea a doi invitați străini:

 

Guus Roeselers, Senior Team Leader  Microbiology – Nutricia Research, Danone și  Jos de Blok, fondator și CEO al Fundației BUURTZORG, Olanda – o organizație deschizătoare de drumuri în domeniul sănătății, care a creat un model de îngrijire holistică condus de asistenți medicali.

MATERNOPEDIA 2020 este un eveniment organizat de către Asociația SAMAS în colaborare cu Departamentul de Sănătate Publică al Universității Babeș- Bolyai și Pacientul 2.0 și este susținut de Nutricia, Bayer, prin marca Elevit, Transgaz și Best Achiziții S.R.L.

Persoană de contact: Ana Măiță / ana.maita@programsamas.ro / 0745.910.207

 

Despre Asociația SAMAS

Asociația SAMAS este rezultatul sustenabil al unui program social inițiat Fundația Crucea Albă, Fundația Nutricia și Crucea Roșie – Filiala Sector 6, susținut de Danone Ecosystem în 2013.

Asociația SAMAS a dezvoltat prima comunitate națională de educatori perinatali, din rândul asistenților medicali și moașelor, specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și a copilului.

Scopul Asociației este de a aduce o contribuție semnificativă în societate, cu impact pe termen lung, prin specializarea cadrelor medicale, urmărind schimbarea de comportament în rândul viitorilor părinți și al părinților prin educație, îmbunătățind astfel starea de sănătate a generațiilor viitoare. Obiectivele SAMAS sunt creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată în timpul sarcinii, cât și postnatal.

www.asociatiasamas.ro

Comunicat de presă: 8 octombrie 2020

 

 

 

Alte articole din secțiunea: Comunicate