Mihaela Timofte, Asistent medical neonatologie

Oras: Bucuresti

Statut membru: Activ

Statut certificare: Certificat

Prezentare: Asistent Medical Neonatologie, Consultant in Lactatie Certificat IBCLC, Educator Perinatal SAMAS
Are 25 de ani vechime ca asistenta de pediatrie, absolventa a Scolii Postliceale Sanitare Galati.
A lucrat 10 ani in Reanimare pediatrica in Galati si de15 ani profeseaza in Bucuresti intr-un departament de neonatologie. Din anul 2014 este Educator Perinatal SAMAS oferind astfel sprijin specializat gravidelor si mamicilor. Tot in anul 2014 a devenit Consultant in Lactatie IBCLC si incerc sa ajut mamele sa descopere bucuria si implinirea de a fi parinte prin alaptare. Fiecare bebelus alaptat, fiecare mama increzatoare in fortele proprii ca poate alapta o duce cu gandul la propria experienta de alaptare – este mama unui baiat de 19 ani pe care l-a alaptat 13 luni – cand spune ca, desi a mai intampinat mici greutati, nimic nu a putut sa o determine sa renunte. Considera ca fiecare mama si fiecare copil au dreptul la propria experienta de alaptare.

Beneficiile programului SAMAS

Prin programul SAMAS ne dorim să creăm cadrul optim pentru ca moaşele şi asistentele medicale să furnizeze servicii de sănătate esenţiale pentru bunăstarea comunităţii, suplimentându-şi în acelaşi timp şi veniturile. Aceste servicii sunt destinate gravidelor, mamelor şi sugarilor – ele îmbină educaţia pentru sănătate în sarcină, pregătirea corpului pentru naştere, precum şi suportul după naştere când proaspăta mama are nevoie de îndrumare.Scopul Programului SAMAS este să creeze, la nivel naţional, prima Reţea de Asistenţă de Sănătate pentru Mame şi Sugari.

Oferim burse de formare pentru moaşe şi asistenţi medicali care practică deja în spitale şi cabinete medicale din ţară.
Formarea SAMAS a fost concepută de experţi în educaţia perinatală şi asistenţă pentru gravide, mame şi sugari. Cadrele medicale care finalizează cu succes aceasta formare pot să furnizeze imediat, în mod eficient, servicii de sănătate viitoarelor şi proaspetelor mame din comunitatea lor. Astfel ei vor avea oportunitatea să devină Asistenţi SAMAS certificaţi. Odată certificaţi, Asistenţii SAMAS au oportunitatea să se alăture Reţelei SAMAS, ceea ce le va asigura o serie întreagă de beneficii, în schimbul unei taxe de membru.

Certificarea SAMAS şi apartenenţa la Reţeaua SAMAS confera:

- Statut și vizibilitate
- Promovare targetată pe gravide/mame şi flux de paciente
- Educaţie medicală continuă
- Acces la platforma SAMAS (cont personal de Asistent SAMAS pentru organizarea şi planificarea activităţii).
- Sprijin logistic în gestionarea activităţii (fie că este independentă sau complementară activităţii pe care deja o desfăşuraţi în spital sau cabinet).
- Participarea la constituirea studiilor statistice despre impactul educatiei şi consilierii pre şi postnatale asupra sănătăţii mamelor şi sugarilor.