Cum poți să ajuți

Promisiunea noastră

Fiecare leu/ euro donat merge către educația perinatală
100% din donațiile primite sunt direcționate către proiecte de educație perinatală. Fiecare leu/ euro donat va merge către obiectivele SAMAS și ne ajută să facem mai mult și mai bine pentru cei care devin părinți.

Fiecare produs donat ajunge la beneficiari
100% din donațiile în produse primite sunt direcționate către beneficiarii sociali. Multe mame aflate în situații dificile de viață au mare nevoie nu doar de cursurile noastre, ci și de unele ajutoare.

Fiecare oră de voluntariat ajută la efortul SAMAS de educație a părinților
100% din timpul donat este utilizat cu responsabilitate. Fie că voluntarul este un student sau un profesionist, coordonatorii de programe SAMAS au grijă să investească timpul voluntarilor cu grijă.

CUM POȚI TU SĂ AJUȚI

În prezent, educația perinatală este opțională și mulți viitori părinți nu sunt conștienți de valoarea ei în viața lor și a copilului lor. Tu poți să ajuți purtând mesajul SAMAS despre cât de mare este impactul pe care alegeri greșite de îngrijire și nutriție în perioada primelor 1000 de zile pot afecta definitiv șansele copilului de a avea o sănătate bună pe toată durata vieții sale. În plus, ne poți susține cu resurse:

Poți dona bani

• Poți dona pe BursaBinelui.ro, iar fondurile donate acolo sunt scutite de taxe bancare.
• Poți dona prin sistemul de donații online securizat (mai jos).
• Poți face donația direct în contul bancar SAMAS la BCR – Suc. Dorobanți, RO98RNCB0280145024150001.

Poți dona lucruri

Fie că sunt haine, pantofiori, căruț sau sistem de purtare, scoică sau scaun pentru mașină, sigur ai o mulțime de lucruri de care nu mai ai nevoie. Dacă sunt în stare bună, poți să le aduci la noi și ne vom asigura că ele ajung la alți părinți și copii care le vor folosi. Astfel vei reuși să crești durata de utilizare a unui produs, să îți debarasezi casa de obiectele de care nu mai ai nevoie și. totodată, să ajuți o altă familie. Nu trebuie decât să vii cu obiectele pe care vrei să le donezi la sediul nostru din str. Popa Soare nr. 16, ap. 2, sector 2, București în orele de program, de luni până vineri, între 10 și 17.

Poți direcționa 3,5% din impozitul pe venit

Codul Fiscal vă pune la dispoziție, daca sunteți contribuabil, posibilitatea de redirecționare a 3,5% din impozitul pe venit datorat anual către o organizație neguvernamentală, așa cum este Asociația SAMAS. Pentru a direcționa 3,5% către organizația noastră trebuie să completați Formularul 230 (pentru veniturile provenind din salarii).
Aceasta nu este o donație sau o sponsorizare, ci o parte a impozitului deja achitat, ce poate fi redirecționată către o entitate non-guvernamentală.

Citește aici cum vom investi fondurile obținute:
Citește

Formularul 230 pentru direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit. Durează 3,5 minute să completezi formularul, online,  prin care redirecționezi 3,5% din impozitul tău pe venit. Un simplu gest, prin care îi oferi unei mame șansa de a avea un bebeluș sănătos.

Nu te gândi că suma redirecționată din impozitul tău este prea mică pentru a face vreo diferență. Valoarea medie a unui formular 230 este de 80 de lei. Asta poate însemna o oră de consiliere pentru o gravidă sau o tânără mamă vulnerabilă, din partea unui cadru medical competent și empatic, care o învață cum să-și alăpteze corect bebelușul și să îl crească sănătos.

Este esențial ca Formularul 230 să fie completat până pe 25 mai 2024.

Poți organiza un eveniment caritabil

Dorești să îți “donezi” ziua de naștere pentru cauza educației perinatale? Ai un talent pe care dorești să îl donezi sau o idee de eveniment unde poți vinde bilete pentru cauza SAMAS? Nu trebuie decât să ne contactezi și te vom ajuta să concepi un format prietenos de eveniment și să-l organizezi.

CUM POATE AJUTA COMPANIA TA

O companie de orice dimensiune poate face diferența dacă se implică în susținerea unei cauze în care crede. Noi credem că educația perinatală trebuie să fie o prioritate pentru orice companie, deoarece cursurile SAMAS pentru părinți încurajează practicile sănătoase în perioada maternității, oferind, în același timp, soluții viabile pentru echilibrul dintre viața de proaspăt părinte și cariera profesională.

Compania ta poate investi în cursuri pentru angajați

Cursurile SAMAS sunt disponibile pentru angajații din acele companii responsabile care poziționează familia în centrul valorilor lor. Asociația SAMAS le oferă companiilor pachete utile pentru angajații care urmează să devină părinți. Pachetele cuprind cursuri de educație prenatală și servicii de suport după naștere, fiind special concepute ca să îi ajute să aibă o sarcină activă și ușoară, o naștere fără complicații, precum și o tranziție lină în rolul de părinte competent. Cursurile SAMAS pentru părinți încurajează practicile sănătoase în perioada maternității, oferind, în același timp, soluții viabile pentru echilibrul dintre viața de proaspăt părinte și cariera profesională. Serviciile SAMAS sunt disponibile oriunde în țară și sunt furnizate de cadre medicale atent selecționate și certificate SAMAS. Contractele de furnizare de servicii pot fi încheiate sub formă de contracte de sponsorizare, fiind, astfel, deductibile.

Pentru a solicita o ofertă personalizată, vă rugăm să ne contactați.

Compania ta poate dona lucruri

Indiferent dacă ești într-o companie mare, medie sau mică, te poți implica pentru cauza sănătății mamelor și sugarilor. Poți dona produsele companiei sau serviciile prestate de compania ta pentru ca SAMAS să impacteze în bine cât mai multe familii la început de drum. Chiar și mobilierul sau calculatoarele mai vechi de birou pot ajuta educatorii perinatali SAMAS să-și desfășoare mai eficient activitatea în centrele SAMAS din țară!

Compania ta poate direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului

Ești manager sau antreprenor în România?
Direcționează 20% din impozitul pe profit al companiei tale, iar Asociația SAMAS îi va investi în programe și campanii de educație parentală, educație pentru sănătatea viitoarelor și proaspetelor mame, precum și a copiilor din România.

Codul Fiscal permite încă din 2004 ca firmele să redirecționeze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG, fără nici o cheltuială suplimentară.
Suma totală care ar putea fi redirecționată de către companiile românești se ridică la 3 – 400 milioane de euro anual.

Procedura prin care firmele pot redirecționa o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii și antreprenorii vor să o susțină. Pentru a putea fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal în curs, suma redirecționată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie.

Detalii fiscale:
Cum se calculează suma ce poate fi redirecționată din impozitul pe întregul an 2022?

• Poți estima profitul firmei în anul fiscal 2022 (plecând de la impozitul calculat pe primele 3 trimestre și de la estimarea impozitului pe trimestrul 4), precum și cifra de afaceri a acestui an. Practic suma, dacă se încadrează în limitele prevăzute în Codul Fiscal (20% din impozitul pe profit, maximum 3 la mie din cifra de afaceri), se SCADE DIN IMPOZIT.

• Diferență de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenul prevăzut de lege (25 ianuarie 2023).

• SPONSORIZĂRII, DEȘI ESTE O CHELTUIALĂ NEDEDUCTIBILĂ, NU I SE APLICĂ IMPOZIT 16%. SPONSORIZAREA ESTE TOTAL DEDUCTIBILĂ DIN IMPOZIT, DACĂ SE ÎNCADREAZĂ ÎN LIMITELE IMPUSE DE CODUL FISCAL (să nu fie mai mare de 3 la mie din CA și de 20% din impozit).

• IMPOZITUL PE PROFIT al oricărei companii poate avea următoarea repartizare, conform Codului Fiscal:
Extras din Codul Fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p
“Contribuabilii care efectuează sponsorizări și/ sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/ 1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare și ale Legii bibliotecilor nr. 334/ 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
Este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
Nu depășește mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Descarcă Modelul de Contract de Sponsorizare:
Descarcă

Compania ta poate organiza un eveniment caritabil

Compania ta poate mobiliza angajații pentru a voluntaria sau, dacă are resurse de spațiu (sală de conferințe, spațiu exterior amenajat, parcare privată) poate găzdui un eveniment al cărui format îl concepem împreună. De asemenea, poți antama angajații în activități sportive, cum este Maratonul Internațional București, unde SAMAS este o cauză pentru care participanții pot alerga.

Donează online

Prin intermediul portalului securizat EuPlatesc.ro

 

Suma donată
Destinația donației
Nume
Prenume
Țara
Organizație
Oraș
Adresă
E-mail
Telefon
Fax
Plată recurentă *doresc să plătesc lunar această sumă
CAPTCHA