Cum poti să ajuți

Promisiunea noastra

Fiecare leu/euro donat merge către educatia perinatala
100% din donațiile primite sunt direcționate către proiecte de educatie perinatala. Fiecare leu/euro donat va merge către obiectivele SAMAS și ne ajută să facem mai mult și mai bine pentru cei care devin parinti.

Fiecare produs donat ajunge la beneficiari
100% din donațiile in produse primite sunt direcționate către beneficiarii sociali. Multe mame aflate in situatii dificile de viata au mare nevoie nu doar cursurile noastre ci si de unele ajutoare.

Fiecare ora de voluntariat ajuta la efortul SAMAS de educatie a parintilor
100% din timpul donat este utilizat cu responsabilitate. Fie ca voluntarul este un student sau un profesionist, coordonatorii de programe SAMAS au grija sa investeasca timpul voluntarilor cu grija.

CUM POTI TU SA AJUTI

In prezent educatia perinatala este optionala si multi viitori parinti nu sunt constienti de valoarea ei in viata lor si a copilului lor. Tu poti sa ajuti purtand mesajul SAMAS despre cat de mare este impactul pe care alegeri gresite de ingrijire si nutritie in perioada primelor 1000 de zile pot afecta defintiv sansele copilului sa aiba o sanatate buna pe toata durata vietii sale. In plus, ne poti sustine cu resurse:

Poți dona bani

• Poti dona prin pe BursaBinelui.ro iar fondurile donate acolo sunt scutite de taxe bancare
• Poti dona prin sistemul de donatii online securizat (mai jos)
• Poti face donatia direct in contul bancar SAMAS la BCR Suc. Dorobanti RO98RNCB0280145024150001.

Poți dona lucruri

Fie ca sunt haine, pantofiori, carut sau sistem de purtare, scoica sau scaun pentru masina, sigur ai o multime de lucruri de care nu mai ai nevoie. Daca sunt in stare buna poti sa le aduci la noi si ne vom asigura ca ele ajung la alti parinti si copii care le vor folosi. Astfel vei reusi sa cresti durata de utilizare a unui produs, sa iti debarasezi casa de obiectele de care nu mai ai nevoie si totodata sa ajuti o alta familie. Nu trebuie decat sa vii cu obiectele pe care vrei sa le donezi la sediul nostru din Str. Popa Soare nr. 16, Ap. 2, Sector 2, CP 023983 Bucuresti in orele de program de Luni pana Vineri intre 10 si 17.

Poți direcționa 2% din impozitul pe venit

Codul Fiscal va pune la dispozitie, daca sunteti contribuabil, posibilitatea de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat anual, catre o organizatie neguvernamentala asa cum este Asociatia SAMAS. Pentru a directiona 2% catre organizatia noastra trebuie sa completati Formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse).
Aceasta nu este o donatie sau o sponsorizare, ci o parte a impozitului deja achitat, ce poate fi redirectionata catre o entitate non-guvernamentala.

Citeste aici cum vom investi fondurile obtinute:
Citeste

Formularul 230 si 200 pentru directionarea a doi la suta din impozitul pe venit sunt precompletate cu datele noastre. Dvs. nu trebuie decât să le printaţi, completaţi şi apoi sa le depuneti prin oricare dintre aceste variante:
(1) le scanaţi şi să le trimiteţi la contact@programsamas.ro
(2) le trimiteţi prin poştă la adresa: Str. Popa Soare nr. 16, Ap. 2, Sector 2, Bucuresti, CP 023983
(3) le depuneţi personal la Administraţia Financiară de care aparţineţi.

Descarca Formularul 230 precompletat cu datele Asociatiei SAMAS
Descarca
Este esenţial ca Formularul 230 sau 200, denumite si Declaratia 230 si Declaratia 200, sa fie depuse la Administraţia Financiara fie direct de Dvs. sau de noi până pe 25 Mai.

Daca ati avut si alte venituri obtinute in afara salariului,la momentul depunerii declaratiei 200 puteti completa campul III DESTINATIA SUMEI REPREZENTAND PANA LA 2% DIN IMPOZITUL DATORAT PE VENITUL NET /CASTIGUL NET ANUAL IMPOZATIL cu datele Asociatiei SAMAS:
Cont: RO98RNCB0280145024150001
CIF:34137860
Descarca Declaratia 200 precompletata cu datele Asociatiei SAMAS
Descarca
Astfel, suma va fi redirectionata catre asociatia noastra.

Poți organiza un eveniment caritabil

Doresti sa iti ”donezi” ziua de nastere pentru cauza educatiei perinatale? Ai un talent pe care doresti sa il donezi sau o idee de eveniment unde poti vinde bilete pentru cauza SAMAS? Nu trebuie decat sa o contactezi pe Codruta Nedelea si ea te va ajuta sa concepi un format prietenos de eveniment si sa il organizezi.

CUM POATE AJUTA COMPANIA TA

O comapanie de orice dimensiune poate face diferenta daca se implica in sustinerea unei cauze in care crede. Noi credem ca educatia perinatala trebuie sa fie o prioritate pentru orice companie deoarece cursurile SAMAS pentru parinti incurajeaza practicile sanatoase in perioada maternitatii oferind in acelasi timp solutii viabile pentru echilibrul dintre viata de proaspat parinte si cariera profesionala.

Compania ta poate investi in cursuri pentru angajati

Cursurile SAMAS sunt disponibile pentru angajatii din acele companii responsabile care pozitioneaza familia in centrul valorilor lor. Asociatia SAMAS ofera companiilor pachete utile pentru angajatii care urmeaza sa devina parinti. Pachetele cuprind cursuri de educatie prenatala si servicii de suport dupa nastere, fiind special concepute ca sa ii ajute sa aiba o sarcina activa si usoara, o nastere fara complicatii precum si o tranzitie lina in rolul de parinte competent. Cursurile SAMAS pentru parinti incurajeaza practicile sanatoase in perioada maternitatii oferind in acelasi timp solutii viabile pentru echilibrul dintre viata de proaspat parinte si cariera profesionala. Serviciile SAMAS sunt disponibile in 11 orase din tara si sunt furnizate de cadre medicale atent selectionate si certificate SAMAS. Contractele de furnizare de servicii pot fi incheiate sub forma de contracte de sponsorizare, fiind astfel deductibile.

Pentru a solicita o oferta personalizata e necesar sa ne intalnim ca sa gasim cele mai bune solutii pentru compania si angajatii Dvs. Contactati pe Ana Maita pe adresa ana.maita@programsamas.ro Purtator de Cuvant pentru stabilirea unei intalniri.

Compania ta poate dona lucruri

Indiferent daca esti intr-o compania mare, medie sau mica, te poti implica pentru cauza sanatatii mamelor si sugarilor. Poti dona produsele companiei sau serviciile prestate de compania pentru ca SAMAS sa impacteze in bine cat mai multe familii la inceput de drum. Chiar si mobilierul sau calculatoarele mai vechi de birou pot ajuta Educatorii Perinatali SAMAS sa isi desfasoare mai eficient activitatea in centrele SAMAS din tara!

Compania ta poate direcționa 20% din impozitul pe profit datorat statului

Esti manager sau antreprenor in Romania?
Directioneaza 20% din impozitul pe profit al companiei tale iar Asociatia SAMAS ii va investi in programe si campanii de educatie parentala , educatie pentru sanatatea viitoarelor si proaspetelor mame, precum si a copiilor din Romania.

Codul Fiscal permite inca din 2004 ca firmele să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG, fără nici o cheltuială suplimentară.
Suma totală care ar putea fi redirecţionată de către companiile româneşti se ridică la 3-400 milioane de euro anual.

Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o susţină. Pentru a putea fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal in curs, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.

Detalii fiscale:
Cum se calculează suma ce poate fi redirectionata din impozitul pe intreg anul 2014?

• Poti estima profitul firmei in anul fiscal 2014 (plecand de la impozitul calculat pe primele 3 trimestre si de la estimarea impozitului pe trimestrul 4), precum si cifra de afaceri a acestui an. Practic suma, daca se incadreaza in limitele prevazute in codul fiscal (20% din impozitul pe profit, maxim 3‰ (la mie) din cifra de afaceri), se SCADE DIN IMPOZIT.

• Diferenta de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenul prevazut de lege (25 ianuarie 2015).

• SPONSORIZARII, DESI ESTE O CHELTUIALĂ NEDEDUCTIBILA, NU I SE APLICA IMPOZIT 16%. SPONSORIZAREA ESTE TOTAL DEDUCTIBILA DIN IMPOZIT, DACA SE INCADREAZA IN LIMITELE IMPUSE DE CODUL FISCAL (sa nu fie mai mare 3 ‰ (mie) din CA, si de 20% din impozit).

• IMPOZITUL PE PROFIT al oricarei companii poate avea urmatoarea repartizare, conform Codului Fiscal:
Extras din codul fiscal Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p
“Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca totalul acestor cheltuieli indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
Este în limita a 3 ‰ (la mie) din cifra de afaceri;
Nu depaseste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Descarca Modelul de Contract de Sponsorizare:
Descarca

Compania ta poate organiza un eveniment caritabil

Compania ta poate mobiliza angajatii pentru a voluntaria sau, daca are resurse de spatiu (sala de conferinte, spatiu exterior amenajat, parcare privata) poate gazdui un eveniment al carui format il concepem impreuna. De asemeni, poti antama angajatii in activitati sportive cum este Maratonul International Bucuresti unde SAMAS este o cauza pentru care participantii pot alerga.

Donează online

Prin intermediul portalului securizat EuPlatesc.ro

 

Suma donată
Destinația donației
Nume
Prenume
Țara
Organizație
Oraș
Adresă
E-mail
Telefon
Fax
Plată recurentă *doresc să plătesc lunar această sumă